Софиевская Борщаговка, ЖК "София Киевская", ул. Горького - "Укрполискорм"

Тема в разделе "ЖК "София Киевская"", создана пользователем Kirra, 7 ноя 2012.

1. Sanyausiuk

Sanyausiuk Active Member

Товариство власників житла - це яка організаційно-правова форма? І що воно дасть? Яка в нього функції, повноваження? Чим від громадської організації відрізняється?
    Чи Ви маєте на увазі ТОВ?) Тоді якось воно не сходиться. ТОВ, згідно ЗУ Про господарські товариства, може мати не більше 100 учасників. А як же тоді решта 500 квартир?
    На зборах були проаналізовані всі нюанси. Як виявилось найбільше мінусів у ЖЕКа. Чи може Вам тепленько там зараз в квартирі?)

Александр_1963, Vredinka и VitrS нравится это.
  2. tsyganok

tsyganok Well-Known Member

Я поважаю думку всіх хто хоче покращення ситуації на комплексі. І вважаю що не треба боятись ні в створенні ОСББ ні в протилежному. Треба все зробити по закону правильно, обрати тих людей які будуть думати як покращити умови проживання для всіх. Створити те чого не має не так просто якщо раніше цього не робив. Погоджуюсь що треба розібратись у всьому позитивному і негативному що відбудеться після створення. Ініціативна група це добре, але якщо мешканці не будуть підтримувати і допомагати в починаннях то нічого гарного теж не відбудеться. Не треба жити:" моя хата з краю я нічого не знаю". Кожен має зрозуміти що ти не тільки відповідаєш за свою квартиру, але й за споруду і землю на якій вона стоїть. А навпаки треба міркувати чим ти можеш допомогти собі і всім хто проживає поруч. На зібранні я побачив що є люди які намагаються щось зробити для комплексу і всіх мешканців без вигоди, а є ті які бояться і думають тільки про себе як буде їм. Такі настрої мене лякають і починаєш думати, чи варто когось переконувати що він неправий. Всі ми різні. 100% однаково реагувати і вважати ми не зможемо. Меншість підкориться більшості так було і так буде нікуди не дінешся від цього. Тільки треба і враховувати бажання меншості. Маємо вислухати їх, зауважити і створити такі умови щоб інтерес був врахований для обох сторін.

Дайте відповідь мені на питання:"чи хотіли б ви щоб ваші зароблені кошти витрачала на благо-устрій та функціонування помешкання інша людина не за призначенням та для власного збагачення?" Я певен що ні! Чи не дає нам ОСББ керувати і витрачати власні накопичення за призначенням і в правильному руслі? Дає. Можливо це буде дорожче, можливо ні! Покаже практика. Але ми знатимемо за що платимо.

Особисто я хочу довіряти і довіряю тим людям які зголосились покращити життя на комплексі. Між собою в нас немає чвар. Ми поважаємо кожного думку і прислухаємось. А Ви AndreyKEP хочете посіяти серед людей недовіру до ініціативної групи. Якщо у вас є досвід і бажання допомогти - допомагайте. Якщо ні то хоча б не заважайте. Зараз проблема постає в друге (опалення). І багато питань ми задаємо самі собі. Відповіді немає і не буде якщо все не взяти в свої руки. Я поки що не проживаю на комплексі, але мрію про те що коли переїду буду жити в затишку і буду дбати про комфорт у цілому тому і долучився до ініціативиних людей.

Последнее редактирование модератором: 27 окт 2015
    fox_19, TetyanaM., Александр_1963 и 4 другим нравится это.
  3. Клім71

Клім71 Well-Known Member

Всеодно ми підемо під ОСББ , тільки поки що ми можемо самі його організувати, вибрати керівника і персонал.А якщо ми цего не зробимо , то нам назначать своїх ,поставлять нас в стойло , і будемо "мичати".

fox_19, TetyanaM., Victor и 2 другим нравится это.
  4. Sasha.m119

Sasha.m119 Active Member

Не розумію, чому тут всі так накинулись на AndreyKEP. Він сказав свою думку, так само як і всі інші говорили свою і якщо вона не співпадає з чиєюсь, то не треба так накидатись, а аргументувати, чому він не правий. Як на мене, то це дуже добре, що він задавав такі питання, так, вони не "зручні" і багато кому не сподобались, бо показують ОСББ не такою казковою як здається. Краще зараз знати які можуть бути проблеми, щоб вже зараз думати як їх вирішувати, а не потім несподівано не знати що робити і наламати згарячу дров. Тому дуже добре, якщо зараз всі мінуси вилізуть і можна буде підготуватись, щоб знати як їх виправляти. Зараз всі говорять, чому ЖЕК раніше не підготувався до опалення, а тільки в останній момент це все робить, так от - не треба бути таким як наш ЖЕК, а готуватись до всього заздалегіть. Взагалі я тільки за створення ОСББ, просто давайте будемо не на емоціях прийматись рішення, а тверезо, розібравшись в фактах і врахувавши всі нюанси.

5. Sanyausiuk

Sanyausiuk Active Member

Ніхто на нього не нападає, це по-перше. По-друге, я навів аргументи, які заперечуються усі його мінуси, обгрунтував це нормами законодавства. І не потрібно просто людей в оману вводити, пишучи великі дописи, в яких по сутті не має слова правди і жодного підкріплення правовими нормами.

Щодо мінусів. Да вони є. Ось, наприклад, наводжу ситуацію, де я особисто борюсь з ОСББ:
    http://blogs.korrespondent.net/blog/kyiv/3540753/

http://blogs.korrespondent.net/blog/kyiv/3563514/

Але цього всього не було б, як би власники згуртувались більшими силами.
    Зараз процес обєднання триває і на наступних зборах більшість буде і це правління буде усунуто.

Висновок з цього всього: яке б ОСББ, його правління поганим не було - ситуацію і людей можна змінити за бажанням. Який би ЖЕК не був поганий - це приватна юридична особа, на яку де-юре впливати можна, але де-факто - ні.

6. ЯнинаYanina

ЯнинаYanina Active Member

Никто не слышал когда все таки включат нам отопление :( Или уже пора сбор под ЖЭКом завтра устраивать

Melluni нравится это.
  7. alex.jf

alex.jf Well-Known Member

Ну, зараз іде дощик.
    Стане сиро і ще холодніше.
    Мабуть тре)
    Може воне не вірять, що не комфортно - то хай ЖЕКівці заночують у себе в приміщенні;)

TetyanaM. нравится это.
  8. TetyanaM.

TetyanaM. Active Member

Вчора телефонувала в ЖЕК, після розмови довго сумнівалася чи в мене все добре з слухом....:) Я питаю коли включать опалення, а мені розповідають скільки всього вони вже для цього зробили. Ніякої конкретної дати мені не назвали! Єдине, що я почула, що вчора мала приїхати комісія включати газ, а на минулому тижні вони такі " молодці" створили свою комісію і перевіряли кожний під"їзд щоб неперебачити якісь негаразди.

9. TatyanaM

TatyanaM New Member

позвонила в ЖЕК... там сопли жуют....ничего конкретного. Облгаз еще не снял пломбы....:SOS:

10. TetyanaM.

TetyanaM. Active Member

Можемо підперти двері, нехай посидять доки опалення не включать!yr9

11. AndreyKEP

AndreyKEP New Member

А Ви AndreyKEP хочете посіяти серед людей недовіру до ініціативної групи. Як що у вас є досвід і бажання допомогти - допомагайте. Якщо ні то хоча б не заважайте.

Здається мені я вже комусь заважаю.
    Але першочергово я мав наміри дати можливість людям поміркувати та визначитись для себе особисто, а не приймати чиїсь доводи за чисту правду і тут я погоджусь з Клім71 (А якщо ми цего не зробимо , то нам назначать своїх ,поставлять нас в стойло , і будемо "мичати".) Так ось в мене і немає бажання щоб саме це на даний час і не відбувалось.

12. Александр_1963

Александр_1963 Well-Known Member

Не считаю, что кто-то на него накинулся. И также, как Александр, считаю, что все зависит от нас с вами. И на собрании я специально поднял вопрос неплатежей и как с ними бороться, и как с ними борются успешные ОСББ. Может быть просто Андрей это не услышал, или не захотел услышать. И еще я несколько раз заострил внимание на таком термине, как взаимный мониторинг. Порядок и успех будет только там, где КАЖДЫЙ СОБСТВЕННИК поймет, что это его дом, а не только его квартира, что это его лавочка во дворе, его детская площадка! Не надо ждать, что добрый дядя ЖЭК придет и будет все делать за нас ! Я смотрел на вас всех на собрании, и я видел в основном молодых людей, неравнодушных людей, которые хотят жить лучше ! Трудности есть в любом деле, главное, чтобы были силы их преодолеть. И еще раз по поводу корысти. Да, я очень корыстный человек! Мои дети живут в Киеве, и я хочу, когда уйду на пенсию, переехать жить к ним поближе, и скорее всего в наш комплекс. И я хочу, когда это случится, переехать жить в красивый дом в комплексе с хорошей инфраструктурой, с прозрачными тарифами, с парками и скверами, чтобы было где отдыхать с моими внуками. А по поводу корысти самого ОСББ, то еще раз повторюсь, я хочу использовать интернет-программу, где каждый собственник будет видеть все платежи ОСББ, будет контролировать всю финансовую деятельность, и будет видеть свой личный счет в реальном режиме времени.

Businka_V, TatyanaM и membrane нравится это.
  13. vlasya

vlasya Well-Known Member

Згоден, щоб не було гiрше нiж зараз як воно э.....

Последнее редактирование: 20 окт 2015
  14. Александр_1963

Александр_1963 Well-Known Member

Та нікому ви не заважаєте, пишіть, будь ласка, але тоді теж свої доводи чимось підкріпляйте, тому, що ми їх підкрипляємо своїми діями, чи це на вашу думку не так?

15. Sasha.m119

Sasha.m119 Active Member

Звісно все залежить від нас, я не сперечаюсь і завжди будуть незгодні і такі, що не хочуть нічого робити, або навіть заважати. Показовим була висадка дерев для НАШОГО комплексу, не для когось, а для себе, хтось нарахував аж 4 жителя, от вам і починати з себе. Звісно вина ЖЕКу в цьому була, що пізно повісили оголошення, зате вони, якщо не помиляюсь були в повному складі (я просто не знаю скільки їх там є), але якщо мені на 10:00 не вийшло, то я прийшов пізніше, але прийшов і мені знайшлась робота. Так, комусь не вийшло, бо був на роботу, але ж не всьому комплексу.
    А своїм коментарем, що вище, я хотів сказати - що нам зараз треба починати собі задавати оці незручні питання і виявляти проблеми (такі як AndreyKEP), які можуть виникнути в майбутньому, щоб бути до них готовими.

УКСУС, vlasya и Александр_1963 нравится это.
  16. tsyganok

tsyganok Well-Known Member

Особисто я хочу довіряти і довіряю тим людям які зголосились покращити життя на комплексі. Між собою в нас немає чвар. Ми поважаємо кожного думку і прислухаємось. А Ви AndreyKEP хочете посіяти серед людей недовіру до ініціативної групи. Якщо у вас є досвід і бажання допомогти - допомагайте. Якщо ні то хоча б не заважайте. Зараз проблема постає в друге (опалення). І багато питань ми задаємо самі собі. Відповіді немає і не буде якщо все не взяти в свої руки. Я поки що не проживаю на комплексі, але мрію про те що коли переїду буду жити в затишку і буду дбати про комфорт у цілому тому і долучився до ініціативиних людей. Поки що нам
    По великому рахунку хоч так хоч так ви нічого не вдієте. Ну не створимо ми ОСББ самостійно громадою. Створять за нас. Ви що тоді будете робити? Знову один будете висловлювати своє незадоволення і прохати щоб вам тепло увімкнули оббиваючи пороги. Чи краще приєднатись до людей які хочуть допомогти собі і всім іншим. Можна судити про виконану роботу, а не про намагання її виконати. Для цього треба долучатись своїми знаннями, можливістю допомогти та бажанням. Багато питань є. Але все можна вирішити. Не довіряєте людям які взялись за це самотужки. Ваше право. У вас тоді один вихід долучитись до групи і допомагаючи переконатись в протилежному.

Александр_1963 и TetyanaM. нравится это.
  17. Leyla

Leyla Member

Я теж щойно дзвонила в ЖЕК з приводу подачі опалення. Кажуть, що пломби не зняли їм ще і коли знімуть не знають. Вони реально не адекватні... В п'яницю брехали, що опалення буде в понеділок-вівторок. Може завтра спільнимим силами їх залишимо на ночівлю в їх офісі.

18. Клім71

Клім71 Well-Known Member

Підтримую.Якщо до четверга нам не включать опалення, то в п'ятницю ніхто не включить, тому що на вихідні небезпечно , може когось залити.Тобіж вихідні знову без тепла, а жековці поїдуть по теплих домівках.

Последнее редактирование: 20 окт 2015
    ЯнинаYanina и fox_19 нравится это.
  19. Sanyausiuk

Sanyausiuk Active Member

Та ні, Ви що! Ми створимо спочатку Товариство чи ГО, від нього напишемо запит до жеку і теплопостачальної компанії, почекаємо 30 днів. У разі неотримання відповіді, звернемось до Уповноваженої з прав людини. Якщо та нічим не зможе допомогти, то десь так під Новий Рік підемо вже їх зачиняти в офісі) Треба лояльними бути, а то скажуть що Ви хочете рейдерськими методами захопити ЖЕК)

Vredinka, vlasya, A&L и 4 другим нравится это.
  20. Victor

Victor Well-Known Member

все гарно, окрім того, що за прогнозами на завтра вже очікується +6, враховуючу дощову погоду і відсутність сонця, температура в квартирах, без сторонньої допомоги опускається до 14-16 градусів!
    тому очікувати Четверга, П'ятниці чи наступного тижня, мені здається не має ніякого сенсу!
    що зміниться від цього !?????

Поделиться этой страницей