Общие вопросы: не знаем куда написать, пишем сюда

Тема в разделе "Софиевская Борщаговка", создана пользователем Alena, 2 ноя 2010.

1. Vladimir

Vladimir Well-Known Member

Спасибо за полезную в будущем информацию ))

2. Vitaliy

Vitaliy New Member

декілька разів на форумі зустрічав слова про те, що договір купівлі-продажу можна анулювати протягом трьох років після підписання і повертається тільки половина. Можна дізнатися більш детальну інформацію? дякую!

3. Ботан

Ботан Well-Known Member

Речь не в половине, а втом что если вы заключаете договор купли продажи по стоимости БТИ (она обычно раз в 5-6 ниже рыночной), то в течении 3 лет можно оспорить заключение договора в суде и соотвественно покупателю вернут деньги, продавцу квартиру. В итоге потеря = разница между рыночной стоимостью квартиры и её оценкой БТИ

4. Ботан

Ботан Well-Known Member

Вообщем если квартира 45 кв метров у Журбы обоходится со всеми затратами 50 000 дол, то БТИ оценит её дето в 65 000 грн = 7 000 уе.

5. Sashko

Sashko Well-Known Member

В попередньому договорі написано, що при невиконання зобовязання забудовником повертається сумма вказана в пукті № .. (там де перший внесок вказаний) + 10% від вартості в пункті № ( там де вартість квартири). Якщо покупець захоче розірвати договір, то на словах Журба казав, що в такому випадку можна виставити квартиру на продаж, він забере собі , що йому винні, а решту - Вам.

6. Dmitry

Dmitry Administrator Команда форума

мені говорив таке ж.

7. Vitaliy

Vitaliy New Member

Щось я не зрозумів цього моменту :) А що йому винні? Якщо він не добудував житло, то як можна це продати?

І ще питання: по якій ціні (БТІ-шна чи реальна) підписували договір ті, хто вже оформив основний договір? Для чого потрібно взагалі підписувати договір із ціною БТІ, якщо потім можуть виникнути такі проблеми?

8. Sashko

Sashko Well-Known Member

Я мав на увазі, якщо покупець розірвати захоче. може не точно описав ситуацію. А якшо забудовник недобудує ( а це означатиме, що в нього проблеми) - то всерівно проблемно буде вернути хоча б якісь гроші.

9. Ботан

Ботан Well-Known Member

Проблема - это несовершенство нашего законодательства!
    А оформляют по БТИ потому что при заключении сделки необходимо оплатить 7% налогов от суммы сделки (5% так как это перепродажа, 1% пенс фрнд, 1% госпошлина), а вы же сами понимаете 7% от 50000 уе и от 7000 уе разные цифры
    Хотя я еще даже для себя не решил на сколько опасно оформлять по цене БТИ - может юрист есть на форуме, одскажет

10. Vitaliy

Vitaliy New Member

Щось мене цей фокус наводить на думку, що перекладання зобов"язання платити 7% податок на покупця зроблено із надією що той обере укладання із вартістю БТІ, щоб потім мати перевагу у спорах. Є тут люди, які так робили?

Ще тоді два питання: Яке повне ім"я Журби (забудовника)?
    І чи є тут на сайті список тих, хто вже вклав гроші в Боголюбова 6?

11. Ботан

Ботан Well-Known Member

Списка вы не найдете только те кто захотел отметится в https://novakvartira.com.ua/forum/threads/136/
    Паспортных данных его нет - только при оформлении показывает - но может кто-то и знает

12. Ботан

Ботан Well-Known Member

Нашел в примере договора - Журба Олександр Валерійович

13. Ботан

Ботан Well-Known Member

Кстати в связи с приближающимися парламентскими выборами есть вопрос - кто то говорил что Журба А.В. член партии регионов - не помню на какой ветке - отзовитесь откуда инфа была, потому что я не могу найти такой информации

14. Sashko

Sashko Well-Known Member

15. Ботан

Ботан Well-Known Member

Я ж не имел ввиду что он в парламенте, просто интересует судьба строительства если вдруг сменится правящая партия - тоесть все "разрешительные подвязки" и "подмазанные места" могут прекратить свё существование

16. Dmitry

Dmitry Administrator Команда форума

Оце політика почалась:)

Таких людей півформа. Як ті, які живуть в порередніх будинках Журби, так і Боголюбова, 4, і Боголюбова, 6. І не лише в Журби, таке і у всіх інших.
    Хто хоче переплачувати гроші? Ніхто! Ви не хочете, і забудовник не хоче. тому і шукаються схеми які дають змогу зекономити і нам, і йому.

17. greench

greench Well-Known Member

Первые дома он начинал строить еще при другой власти. Сменится власть - занесет куда надо и все будет ок. Да и предпосылок к смене власти нет.

Катерина и Мила0608 нравится это.
  18. Ботан

Ботан Well-Known Member

Я ж не нагнетаю - просто живой интерес - к прошлым постам о его членстве в партии регионов или другой партии
    Я тоже не вижу пока предпосылок к смене власти....

19. Ботан

Ботан Well-Known Member

Кстати если он относится к правящей партии и она выграет на выборах - ЭТО ЕЩЁ ОДИН + ЕМУ и врядли он бросать будет строительство либо замораживать его

20. Arien

Arien Well-Known Member

Я не розумію, звідки взята така ціна БТІ. Мені казали, що там сума близько 6 тис. грн за кв. м (точно не пам'ятаю). У нас на однушці 48 кв. м економія на податках була б порядку 1 тис. дол. Ми вирішили, що ризик вищий за економію, тому оформили попередній договір нотаріально, з вказанням повної ціни квартири.

Поделиться этой страницей