Вопросы нотариусу

Тема в разделе "Софиевская Борщаговка", создана пользователем Нотариус, 14 фев 2012.

  1. AndreyS

    AndreyS Active Member

    Вообщем единственно реальный способ получить такую справку ето стать на очередь в молодежное кредитование и там ее выдают как обязательную при офомлении сделки. Иначе вообще нереально получить. Мы забили на ето дело потому как это токо теория, а если даже она у вас и будет то нотариус не обязан строго не брать с вас етот 1 процент, это на его усмотрение. Забыли что ли живем всетаки в правовом государтстве под названием украина.
     
  2. Butterfly22

    Butterfly22 Well-Known Member

    Не дает ПФ таких справок, я уже перелопатила его во всех инстанциях. Говорят типа у нас нет такого реестра, как мы можем знать впервые у вас покупка или нет? Хоть и закон есть.
    В общем действительно это только теория, а жаль:(
     
  3. tanlipovka

    tanlipovka Active Member


    21 век на дворе, а у них реестра нет.
    Меня всегда прикалывает, как в Ощадбанке кассирши чтобы денежку 1 человеку выдать, полчаса вручную бланки заполняют и в гроссбухах регистрируют.
    Хорошее у нас государство, передовое :)
     
  4. Valera30

    Valera30 New Member

    Даже, если Вы каким то чудом ее возьмете, то потом попробуйте найти нотариуса, который Вам захочет провести сделку,
    Нотариус найдет 1000 и 1 проблему Вам отказать в проведении сделки, возможно
    если Вы запишетесь к государственному нотариусу, то он не откажется,… а вообще каждый застройщик/банк
    пытается работать со своим нотариусом! Потому что если что то не так то легче решить проблему ну и премиальные их
    ни кто не отменял)))
     
    DRAGON нравится это.
  5. Татьяна1971

    Татьяна1971 Well-Known Member

    Скажите, пожалуйста, какие налоги при оформлении права собственности платит покупатель (физ.лицо) квартиры (первичка) у застройщика, которое является юр. лицом? Уточню, государственным юр.лицом. Нужна ли "налоговая" оценочная стоимость недвижимости при такой сделке? Спасибо.
     
    Nataliya нравится это.
  6. Добрый день!!!
    Подскажите,пожалуйста- многие покупатели квартир у Мартынова заверяли нотариально предварительный договор.Что это дает мне как покупателю???
    Спасибо
     
  7. anutka

    anutka New Member

    Кто недавно оформлял сделку купли-продажи? Меня пугает тот факт, что вначале на счёт застройщика нужно перечислить деньги и только по истечении двух дней будет оформляться договор. Слышу о таком впервые. Обычно после подписания договора оплачивается купле-продажа. А тут всё наоборот. Попахивает нечистым...
    Напишите, плиз, как у вас проходила сделка поэтапно ((
     
  8. Xela

    Xela New Member

    Уважаемый, Нотариус.
    Т.к. собираетесь приобрести жилье здесь, не владеете ли информацией по поводу ограничения наличных платежей суммой в 150 тыс. грн?
    Менеджер застройщика ничего внятного по поводу схемы оплаты не говорит.
    Распространяется ли эта норма на предварительные договора оформляемые при рассрочке?
    Заранее благодарю за ответ!
     
  9. Valera30

    Valera30 New Member

    Я конечно же не нотариус, но думаю Вы найдете ответ на свой вопрос в письме НБУ:


    Про роз’яснення стосовно дотримання фізичними особами
    вимог законодавства щодо проведення розрахунків
    у безготівковій формі за договорами
    купівлі-продажу, що підлягають нотаріальному
    посвідченню, на суму більше 150 000 гривень

    У зв’язку з набранням чинності з 01.09.2013 постановою Правління Національного банку України “Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою” від 06.06.2013 № 210, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 02.07.2013 за № 1109/23641, Національний банк України надає роз’яснення про таке.
    Якщо сума договору купівлі-продажу, що укладається між фізичними особами, перевищує 150 000 гривень, то нотаріус має здійснювати посвідчення такого договору після того, як переконається, що сторонами дотримано вимогу про проведення розрахунків у безготівковій формі.
    У безготівковій формі мають здійснюватися платежі на загальну суму договору незалежно від розміру кожного платежу.
    Фізичні особи мають право здійснювати розрахунки за договором купівлі-продажу на суму, що перевищує 150 000 гривень, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок, унесення та/або перерахування коштів на поточний рахунок отримувача (у тому числі у депозит нотаріуса на окремий поточний рахунок у національній валюті).
    Підтвердними документами про проведення розрахунків у безготівковій формі є:

    1) Під час переказу коштів з поточного рахунку фізичної особи-покупця на поточний рахунок фізичної особи-продавця – платіжне доручення, засвідчене підписом відповідального виконавця та відбитком штампа банку, або документ за операціями з платіжною карткою, сформований відповідно до правил платіжної системи.
    Передумовою здійснення таких операцій є наявність відкритих поточних рахунків у фізичної особи-покупця і фізичної особи-продавця.

    2) Під час відкриття фізичною особою-покупцем вкладного (депозитного) рахунку на ім’я фізичної особи-продавця – роздрукований відповідний касовий документ (квитанція/чек банкомата, сліп/інший документ банку, що є підтвердженням внесення готівки у відповідній платіжній системі) або розрахункові документи, визначені в пункті 1 цього роз’яснення.
    Передумовою здійснення таких розрахунків є відкриття фізичною особою-покупцем на підставі договору банківського вкладу (депозиту) вкладного (депозитного) рахунку на ім’я фізичної особи-продавця, на який зараховано (мають зараховуватися) кошти. Зазначений договір має містити умови вступу у володіння коштами фізичною особою-продавцем – наявність посвідченого нотаріусом договору купівлі-продажу тощо, а також визначати умови відкликання коштів фізичною особою-покупцем.

    3) Під час внесення/або переказу коштів у депозит на окремий поточний рахунок нотаріуса – виписка банку з окремого поточного рахунку нотаріуса та документи, зазначені в пункті 2 цього роз’яснення. Переказ коштів у депозит нотаріуса покупець може здійснювати як шляхом унесення в касу банку готівки для її подальшого зарахування на окремий поточний рахунок нотаріуса, так і шляхом переказу відповідної суми коштів з власного поточного рахунку на окремий поточний рахунок нотаріуса тощо.
    Передумовою здійснення таких розрахунків є наявність відкритого нотаріусом поточного рахунку в національній валюті. Цей рахунок відкривається в порядку, визначеному Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженою постановою Правління Національного банку України від 12.11.2003 № 492. Згідно з пунктами 4.5, 4.6 глави 4 цієї Інструкції для відкриття окремого поточного рахунку з метою вчинення нотаріальних дій з прийняття в депозит грошової суми нотаріус зобов’язаний подати банку такі документи:
    заяву про відкриття поточного рахунку;
    копію свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю;
    копію документа, що підтверджує взяття нотаріуса на облік в органі доходів і зборів;
    копію документа, що підтверджує взяття нотаріуса на облік в органі Пенсійного фонду України;
    картку із зразками підписів.
    Перерахування з депозиту нотаріуса грошових сум здійснюється в порядку, визначеному пунктом 9 глави 21 розділу ІІ Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 22.02.2012 № 296/5.

    4) Під час застосування акредитивної форми розрахунків (покритого безвідкличного акредитива) – заява про відкриття акредитива та примірник платіжного доручення, засвідчені підписом відповідального виконавця та відбитком штампа банку.
    Передумовою здійснення таких розрахунків є наявність укладеного договору (наприклад, договору про наміри) між фізичною особою-покупцем і фізичною особою-продавцем, в якому передбачені умови та порядок проведення розрахунків за акредитивом, а також відкритого покритого безвідкличного акредитива в банку фізичною особою-покупцем.

    5) Під час унесення готівки на поточний рахунок фізичної особи-продавця – роздрукований касовий документ (квитанція до заяви на переказ готівки, квитанція/сліп платіжного термінала, квитанція/чек банкомата, сліп/інший документ банку), що підтверджує внесення готівки.
    Передумовою здійснення таких розрахунків є наявність відкритого поточного рахунку фізичної особи-продавця до моменту укладення договору купівлі-продажу.

    Обов’язкові реквізити документів, які підтверджують здійснення безготівкових розрахунків, визначені для:
    платіжного доручення – у пункті 2.14 глави 2 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 21.01.2004 № 22;
    документа за операціями з платіжною карткою – у пункті 7.7 глави 7 Положення про порядок емісії спеціальних платіжних засобів і здійснення операцій з їх використанням, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 30.04.2010 № 223;
    виписки з рахунку – у пункті 5.5 Положення про організацію операційної діяльності в банках України, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 18.06.2003 № 254;
    квитанції/чека/сліпа/іншого документа банку, що є підтвердженням внесення готівки у відповідній платіжній системі, – у пунктах 1.3, 1.19 – 1.22 глави 1 розділу IV Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 01.06.2011 № 174;
    заяви про відкриття акредитива – у пунктах 8.11, 8.12 глави 8 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 21.01.2004 № 22.
     
    anna87 нравится это.
  10. Добрый день! Прочел сообщения об оформлении предварительного договора и возник вопрос. А разве можно платить наличными у нотариуса если сумма превышает 150 000 грн?.
    Есть же такой закон.
    Поделитесь,пожалуйста,опытом. Как правильно провести платеж?
     
  11. LanaVol

    LanaVol New Member

    Доброго дня, Вікторіє! Чи можна отримати Ваші контакти для консультації? Дуже потрібно. Завчасно вдячна.
     
  12. Ната 13

    Ната 13 New Member

     
  13. Сержио

    Сержио New Member

    подскажите плиз насколько "безопасно" бесплатное подписание предварительного договора на куплю-продажу? спасибо заранее
     

Поделиться этой страницей