Детский Сад

Тема в разделе "Сервисы в Соф. Борщаговке (реклама, объявления)", создана пользователем Dmitry - architector, 8 ноя 2010.

1. Nata1242

Nata1242 Member

Я не отримала відповідь. Якщо хтось прийде, наберіть мене 098 383 04 82

2. Nata1242

Nata1242 Member

Сьогодні точно зустрічаєсось. Вже 2 людей підтвердило на 20.30 в RED CAFE біля фонтану.

3. Nata1242

Nata1242 Member

Перепрошую, що не написала вчора. Коротко підсумую вчорашню зустріч: було нас лише 2, але це вже непогано для початку.
    1. Наразі план, що я піду в середу на прийом до сіл. голови і запрошу показати ген план, з питанням на яку кількість має бути школа. Якщо відмовляться, подаєм запит письмово, це публічна інформація. Я знайшла в пресі інтервю з Мартиновим, де озвучується кількість населення містечка 40 тис коли все добудується, а це більше ніж Вишневе мабуть.
    2. Колега з якою ми зустрілись спробує навести справки по відділу освіти києво святошинська РДА.
    3. Хто може долучитись: Потрібна інфо по виборам в сільраді, хто балатується. Ніде не можу в неті знайти в сільраді мені не дали цієї інформації і сказали іти на дільниці.
    4. Далі потрібно роздавати і робити агітацію інших мам, бо без суттєвої кількості бажаючих ми не зможемо нічого добитись. Колега, створить групу у фейсбуку. Я зроблю оголошення, але якщо хтось може допомогти, буду рада.
    5. Потрібно створити Громадське обєднання, це теж буде серйозніше показувати, що ми захищаємо свої інтереси. У нас таке враження, що ми ні до сільради, ні до Києва, ні до Вишневого не маємо відношення, оскільки існуємо як самі по собі. У Вишневому відмовляються нас обслуговувати садки, поліклніки, бо в них і так капець. У сільраді точно будуть "відморожуватись", а до Києва ми не нелажемо. Тому потрібно думати загалом про стратегію розвитку цього масиву.
    6. Перечитала море статей про всі ці забудови, не знаю наскільки правдиві, але виглчдає, що звісно корупція тут серйозна тому добиватись потрібно буде дуже серйозно.

Businka_V, ZveZda и Naty нравится это.
  4. Naty

Naty Active Member

image.jpeg Соседи, не знаете, что это строят (здание из белого кирпича) рядом со зданием детского сада?

5. Chabanchik

Chabanchik Well-Known Member

Это школа

6. Naty

Naty Active Member

Гарний план дій. Будемо працювати в цьому напрямку. Мені здається, що поцікавитись варто не лише питанням побудови школи, але й дитячого садочка і поліклініки. Ці об'єкти не менш важливі ніж школа.

Ого! такая большая! Это хорошо. А школа тоже частная? Не знаете, на какое количество деток она рассчитана?

Последнее редактирование модератором: 12 окт 2015
  7. Chabanchik

Chabanchik Well-Known Member

Частная как и садик, там вроде даже одно здание

http://sofiya-city.com/kids-study

8. Naty

Naty Active Member

Ого, такая большая! Это хорошо. А школа тоже частная? Не знаете, на какое количество ме
    спасибо

9. LeFeRe

LeFeRe Well-Known Member

Шукаю батьків діток з групи "Бджілки" садок 469) Знаю в групі багато діток з містечка, можливо хтось буває на форумі))

10. NIKYCYA

NIKYCYA Member

Привет, соседям. Мы находимя с другой стороны от Софии, в поле за теплицами и лесом. Сейчас тут строят больше 7 разных застройщиков и планируют застроить все, вплоть до Петровского. С нашей стороны тоже есть обеспокоеность, что нету государственных садиков, школ и поликлиник. Все видели афиши на подьезде с Киева, что в ЖК Софиевский открылись садик и начальная школа ( цены которые озвучивались на форуме 4000 грн и 6000 грн в месяц). Еще на форуме озвучивалось, что сельрада не захотела взять на баланс их, может когда пойдете в сельраду спросите о возможности передачи ваших садиков и школи на баланс? Надеюсь это осуществимо

11. Nata1242

Nata1242 Member

Зустрілась я з головою сільської ради. Ну що вам скажу. Чоловік доволі приємний, але навіть не намагався нічого обіцяти. Каже нічого не буде державного.... За 25 років Києво-Святошинський р-н відкрив 1 школу. запитала за школу Мартинова, він каже, що будуть туди реєструвати всіх діток. Це він особисто просив, але я не вірю, бо в ЖЕКу кажуть тільки з договором кіпівлі приходити. тим бльше школа буде приватна і ціни ніхто не знає.
    Наше містечко дійсно буде аж до колії за МЕТРО і далі. Населення буде більше 60 тис. Щоб ви розуміла Вишневе десь 35 тис. І там 4 школи переповнені по 38 дітей в 1 класі. в 196 школі на кільцевій те саме. Будуть будуватись Журба, Мартинов і якийсь Зелений Сад. По генплану вони всі мають школи і садки, але по факту он Журба нічого не побудував досі навіть приватного. Він каже, що говорить усім забудовникам, щоб вони будувати, бо люди перестануть купувати, але це все фігня. Забудовник платить податок 4% на розвиток інфраструктури і це вже проблема держави будувати.
    Він каже, що звісно райрада і Міністерства пообіцяти можуть побудувати, але побудують фактично може за 20 років.
    Легітимного способу змусити забудовників не має, бо вони чесно платать податок, але ці кошти зависають в повітрі. Тобто будувати мала б дійсно держава.
    Єдине, що може робити тиснути на забудовників щоб бодай приватні школи і садки були, тоді буде більше конкуренція. Маю на увазі Жірбу.
    Змусити сіль раду зробити довезення дітей в сільську школу, садок бо там непогана нова школа і садок більш менш.
    Але насправді, все виглядає дуже сумно, бо навіть одна школа не спасе ситуацію.
    Вчора пішли записуватись у Вишневе ( у нас чоловік з Вишневого) так от ні одна школа не візьме з Софії, тільки з Вишневого спочатку запис. А щоб розуміти про кількість вільних місьць. Вже записалось більше 100 дітей в 3 школу. Місьць там реально не вистачає. 4 школа теж не бере нас.

ZveZda, Dmitry, Naty и ещё 1-му нравится это.
  12. Fell

Fell Well-Known Member

Ну построит Журба садик или школу, естественно коммерческие, стоимостью например 5000 грн в мес. и что выстроится очередь желающих?

13. Dmitry

Dmitry Administrator Команда форума

Цікаво, а він не казав, куди діваються ці 4% від ВСІХ (!!!!) проданих квартир села?

Ksyu и Naty нравится это.
  14. Naty

Naty Active Member

Дійсно сумно... Були сподівання, що є перспектива школи, садочка, лікарні ((( але, мені здається, що все не зовсім так, як нам намагаються розказати. 60 тис. населення!!! І жодної школи! Невже це нормально??? У держави повинні бути зобов'язання перед населенням, дозволи на забудову землі в Соф.Борщагівці дає селищна рада, а будувати ВОНА нічого не може, не хоче, не обіцяє... Жах!!! Я не знаю, що з цим робити, але дуже хочеться, щоб окрім багатоповерхівок з'явилась нормальна інфраструктура в нашому ЖК...

Последнее редактирование: 9 окт 2015
    Businka_V, ZveZda, Dmitry и 3 другим нравится это.
  15. Snus

Snus Active Member

Не знаю как журба, а мартынов садик обещал уже к 2012 году. В 2012 году они заявили, что садик будет позже (к 2013), зато сразу с начальной школой до пятого класса. Ну и "не получилось". Зато церковь, фонтан и спорт-клуб получились. Многоуровневую стоянку тоже обещали и тоже "не получилось".

Варианта добиться школы, садика и поликлиники два:
    1. Административный через исполнительную власть (сельрада) и суд. Слабо верится, потому что эти механизмы не помогли даже снести забор, явно представляющий опасность движению. Зрада везде, опять же.
    2. Экономический: не покупать квартиры, пока не выполнят обещания. Но тоже непонятно, как донести эти проблемы потенциальным покупателям. Плюс многим семьям ни школа, ни садик, ни даже больница не нужны. Их все устраивает.

Вообще же проблема гораздо шире. Если тут действительно планируется город на 60 тысяч человек, через пару лет киевская и кусок окружной будут стоять в перманентной пробке. За последние годы плотность авто уже значительно возросла, а в маршрутку с утра получается сесть не с первой и даже не со второй попытки.

ZveZda и Naty нравится это.
  16. ZveZda

ZveZda New Member

Если все жители городка подадут документы в сельскую школу и садик, которые просто физически не смогут принять такое количество детей, и отказать не смогут, так как обязаны принимать по прописке? Что тогда, как решаться будет вопрос?

17. Naty

Naty Active Member

Я думаю, вопрос будет решаться очень просто: кто успел раньше принести документы, того ребёнка и возьмут. А остальным скажут:" группы/ классы набраны"((((

18. Nata1242

Nata1242 Member

Я маю ідею створити Громадське обєднання і добиватись. Дійсно 4 % це не мало і треба вміти захистити права. Якщо є активісти - приєднуйтесь!

Belenykaya, ZveZda, Arien и 3 другим нравится это.
  19. stamp

stamp Active Member

Систему Соф Борщаговки не сламать, будут дальше строить высотки и все...для показухи достроят школу и садик в ЖК Софии.

20. Naty

Naty Active Member

Почему для показухи достроят? Они реально строят садик и школу! Да, они будут частные, но они будут! А Софиевская слободка" вообще ничего не строит, кроме высоток(((( даже платных... Я Очень хочу, чтобы у нас в ЖК появилась нормальная инфраструктура: поликлиника со всеми врачами, садик детский ( а не То, что сейчас здесь открыто в подвалах!) и нормальная школа!
    И если, человек Nata1242 хочет создать общественную организацию и начать отстаивать наши права на нормальные условия жизни, то ОНА уже МОЛОДЕЦ!!!! И я готова ей в этом помогать! Надеюсь, найдутся ещё люди, которым не безразлично ВСЕ ВОКРУГ!...

ZveZda и stamp нравится это.

Поделиться этой страницей