Новостройка по Боголюбова, 12, Софиевская Слободка

Тема в разделе "Софиевская Борщаговка", создана пользователем Dmitry, 10 июл 2013.

  1. Fell

    Fell Well-Known Member

    Все изменения начинаются из себя, с конкретного маленького человека. И пока у нас будут лететь бычки с окон на газоны - никто нам рай, увы, не построит(
    Повторюсь, но для меня все же показательным стол субботник. А вся борьба за ОСББ мне лично напоминает - "отобрать и поделить"(((. А такое к добру не приводит.
    Сколько живем ни у кого не возникало мысли улучшить зону проживания - когда стал вопрос "отобрать и поделить" - возникло куча желающих((((
     
    Карина( Боголюбова-8А) нравится это.
  2. Dmitry

    Dmitry Administrator Команда форума

    Я на це все дивлюся трохи по іншому. Питання ОСББ дуже не однозначне наразі. Успішних кейсів дійсно мало. У мене знайомі живуть в Вишневому (під Крюківщиною) в їх будинку ОСББ. Спершу всі на ентузіазмі, прапори в руки давай робити ОСББ. А далі пішли сірі будні. То ліфт зламався, то асфальт перед входом просів, а епогеєм всього "двіжа" стало забиття каналізаційного стояка. І як на зло, ентузіазм новоспеченого директора ОСББ поусяк, а на "свято место" бажаючих більше нема.
     
    vadya_chmil и Fell нравится это.
  3. tuipik

    tuipik Member

    Dmitry
    Вибачте і без образ, але складається враження, що Ви бот.
    Жодного повідомлення по суті. Суцільна філософія та демагогія.
    Розумію, що це Ваша робота писати сюди, але краще, щось корисне, підкріплене фактами, цифрами і логікою, б порадили, а не розводили порожню писанину.

    І хоч я і не таксист, але трошки в будуванні систем розуміюсь, і як мінімум спробувати - збираюсь.

    З Вами припиняю порожню полеміку.
    Тому «Вы держитесь здесь, вам всего доброго, хорошего настроения и здоровья!».
     
    Mary23 нравится это.
  4. Dmitry

    Dmitry Administrator Команда форума

    Круто)) Адмін бот. В кожному повідомлені пишу суть, но стратеги її не бачать)))
     
    Naty нравится это.
  5. skyline

    skyline New Member

    Борьба начинается с себя тогда, когда к вещам относишся как к своим, а когда все вокруг общее, все вокруг ничье, другое отношение. Если получится создать ОСББ,( надеюсь каждый будет учавствовать в процессе),может появится чувство что он, дом уже наш, и кроме нас харошего никто не сделает.
    Терь по субботнику - то что вы выступили инициатором проведения , вам спасибо конечно, но по причине того что я даже не знал о нем, я не пришел, и уверен - большая часть жителей не пришли по той же причине, на досках объявлений висит порой ненужная реклама, я туда и не смотрю (уж простите). так получилось потому, что - народ был плохо проинформирован (это не в упрек сказано).
    И последнее - я не могу согласиться с выражением "отобрать и поделить" на 100%, отобрать - значит взять на себя обязательства ,т.е. жильцов, а поделить - это значит потратить наши платежи для нашего же блага. Т.е. просчитывается бюджет, на собрании ставятся цели на конкретный период - установка видеонаблюдения, организация охраны, поточный ремонт дома...список может быть бесконечным, и устанавливаются сроки выполнения, дальше - если что то не выполняется в срок, жителям не сложно будет спросить "А ПОЧЕМУ , И КОГДА?" плюс информация о расходах должна быть открытой для собственников нашего дома.
    И еще по поводу субботника - если мы организуемся, будет база контактов всех жильцов, и думаю на субботники , настанет время, люди будут выходить с радостью и харошим настроением.
    Давайте созвонимся и пообщаемся ближе, если вы с суботника начинали, вам не безразлично все что мы делаем. 0672537598.
     
    Последнее редактирование: 1 июн 2016
  6. Fell

    Fell Well-Known Member

    Вы ошибаетесь, я не был инициатором субботника, более того, к своему стыду, я тоже не был участником сего события( Я всего лишь пытался поспособствовать, в меру своих скромных сил, сему событию
     
  7. skyline

    skyline New Member

    Вы почемуто не отвечаете ни на один мой вопрос: 1 почему сайт виснет , и как долго это будет; 2. по поводу консьержки, и оплаты ее работы; и 3- напишите плиз адрес дома с созданным ОСББ в Вишневом, узнаю больше информации и отпишусь на форуме.
    А по поводу засора канализационного стояка - так это обычная ситуация, и от этого никто не застрахован, форс-мажорчик можна сказать. а решается проблема 2-умя сантехниками в течении 30 минут, (что там получилось - разве что директор сам взялся ремонтировать стояк - тогда понятно) вот и все, не так страшен черт, как его малюют, как говориться.
     
  8. oksi8888

    oksi8888 Member

    Хлопці - ініціатори, Ви всі молодці, на таких мужчинах і тримається цей світ, а деякі НИТІКИ тільки й знають, що плакатись та вставляти палки в колеса іншим, не звертайте на них уваги, у них своя місія. Наш ЖЕК може нам тільки з одним перекрити все - водоканал, це одна і та ж сама контора, можуть виставити не підходящі для нас умови
     
  9. ld4

    ld4 Well-Known Member

    сайт/форум виснет, тк админ походу добавляет всех неугодных в черный список.

    ОСББ - это вопрос рационального использования денег, а не "отобрать" и тд. Не забывайте, что глава ОСББ за работу получает деньги, поэтому адекватный человек, как ни странно, будет РАБОТАТЬ за свою зарплату.

    По поводу неплательщиков - давно уже везде придуманы санкции против неплательщиков. Первый способ - установить в лифт считыватель для электронного ключа. Ключи неплательщиков - банятся. Способ работает в 95% случаев.
     
    Naty нравится это.
  10. ЕленаС

    ЕленаС New Member

    Да, мы готовы поддержать создание ОСББ
     
    Naty нравится это.
  11. vadya_chmil

    vadya_chmil Active Member

    Вкину й я ложку дьогтю.
    Зразу скажу, що я з Франка, 6, тому одразу можете кидати в мене лайном :)
    Маленька передісторія: свого часу я в групі ще декількох співмешканців будинку організовували зустрічі з приводу затримки договорів за електроенергію. Одразу ж на першому зібранні ми зібрали порядка 40 людей (це на будинок з 8-ми під'їздів!!! а ми активно протягом тижня розвішували оголошення), й вже на тому зібранні ми не змогли відділити мух від котлет. Одних не цікавили нагальні потреби, а лишень лавочки під під'їздами, інших дитмайданчик, а ще інших - всякий непотріб, про який зараз й не згадаю. Коли ж постало питання, а хто ж цим буде займатись, то всі почали морозитись. В результаті вирішили не розпилюватись, а зайнятись тільки дитмайданчиком (він реально був убогим) й колективним зверненням стосовно електроенергії. Підписи збирало чоловік 4-5 від сили. По факту всіх цих маніпуляцій й розмов із забудовником нам поставили на дитмайданчик якийсь одоробло-грибок. Електроенергія - це інша історія.
    До чого це я все, набирати текст на клавіатурі може не кожен, але може ))) А піти й щось вибити - питання інше. А коли ти розумієш, що це реально потрібно тільки тобі й ще декільком, а основній масі класти болт, то руки часто опускаються.
    Я особисто для себе розбирався з питанням створення ОСББ, з різними нюансами ще з початку року. І це я вам скажу, не просто підписи зібрати в людей. І з директором ПП "ЖЕК Оселя" мав розмову про це - я можу собі дозволити зустрітись й поговорити.
    Той факт, що на гілці про створення ОСББ відписалось аж так багато людей, вже про щось говорить. Я за останні роки в людях майже не розчаровуюсь, просто отримую підтвердження своїх думок про них. Але якщо ви все-таки чогось доб'єтесь, я тільки за Вас порадію )))
    Тому кидаю два посилання на відео, які можуть чимось допомогти:

     
    Naty нравится это.
  12. skyline

    skyline New Member

    Здравствуйте,Елена,напишите из какой вы квартиры и номер телефона,чтобы можна было связаться и пригласить на собрание.можна в личку.
     
  13. Zara

    Zara Active Member

    tuipik сказал:

    Ура!
    Здравствуйте!
    Похоже, что здесь появился, наконец, крупный эффективный менеджер. Ну, есть надежда, что дело сдвинется с места! Жаль искренне, что я не в Вашем доме.
     
    Последнее редактирование модератором: 6 июн 2016
  14. Sofiko

    Sofiko New Member

    Усім привіт,
    11 червня в Броварах буде проходити обласний форум ОСББ. Ось деталі події http://brovary.pravo-znaty.org.ua/anons-11-chervnya-u-brovarah-vidbudetsya-oblasnyj-forum-osbb/. Надіюсь когось це зацікавить.


    Ще про ОСББ
    Ось ще одна подія буде проходити 14 червня в Києві присвячена цій темі
    https://www.facebook.com/events/914535031991332/
     
    Последнее редактирование модератором: 17 июн 2016
  15. skyline

    skyline New Member

    Всем привет,кто из форумчан 2-го и 3-го подъезда еще не звонил по поводу установки домофона, откликнитесь, или позвоните по тел.0672537598.
     
  16. Sofiko

    Sofiko New Member

    Усім привіт,
    вчора в Американському домі була зустріч із головами вже діючих ОСББ, які ділилися досвідом. Повне відео із слайдами презентації є тут
    Дуже рекомендую до перегляду.
    Поки ми із вами сперечаємося щодо "варто-не варто" ЖЕК Оселя на власний розсуд пиляє ВАШІ 42 тис грн на місяць (оплата за утримання будинку №12 на місяць тими власниками, які вже живуть).

    Ви б не віддали і 5 грн комусь за так, правда? А зараз "за так" ми віддаємо СОРОК ДВІ ТИСЯЧІ на місяць.

    Подумайте про суму. Чи йдуть УСІ гроші на наш будинок? Якщо ні, то чому?
    Далі. Чи створюється резервних фонд на випадок капітальних ремонтів даху, стін, комунікацій?

    Далі. Чи можемо ми вимагати від ЖЕКу замінити двері в підїздах на якісні за ті 42 тис на місяць? А встановити відео-спостереження або найняти Софія-охорона?
    Також. Чому ми мали збирати гроші на домофони якщо платимо такі гроші?

    Просто подумайте і порахуйте.

    Гарна фраза прозвучала на зустрічі вчора: в ОСББ немає проблем, а є задачі.
     
  17. Sofiko

    Sofiko New Member

    Сьогодні, четвер, 16 червня, о 19.30 будуть проходити інформаційні збори присвячені ОССБ. Приходьте самі і запрошуйте сусідів. Давайте знайомитися і ділитися інформацією про наш будинок.
    До зустрічі!
     
    Naty нравится это.
  18. ld4

    ld4 Well-Known Member

    Ребята, поделитесь плз результатами встречи по ОСББ, тк не смог посетить.
     
  19. Добрый день. В прошлом году оформил договор на газ. сейчас надо подключить плиту, но надо новый переоформленный договор. Подскажите, кто переоформлял договор на газ? что необходимо подготовить?
     
  20. tuipik

    tuipik Member

    Для підключення плити договір на газ не потрібен. Треба їхати в Боярку, писати заяву на підключення, оплатити 240 грн і протягом 2х тижнів приходять підключають.
    Я собі підключив, а договір ще навіть і не укладав.
     

Поделиться этой страницей