ЖК Министерский, 2-я очередь

Тема в разделе "Домашний форум ЖК Министерский", создана пользователем Dmitry, 10 июл 2013.

?

Для получения ключей нужно

Голосование закрыто 17 сен 2014.
  1. Ждать и все будет хорошо

5 голосов
    20,0%
  2. Коллективное письмо

10 голосов
    40,0%
  3. Встреча с руководством

20 голосов
    80,0%
  4. Митинг под ОП с привлечением СМИ

1 голосов
    4,0%
  5. Митинг под ОП с поджогом шин

0 голосов
    0,0%
  6. Обратиться к польской стороне PBG (Польша)

6 голосов
    24,0%
Можно выбрать сразу несколько вариантов.
  1. Helya85

Helya85 New Member

мы тоже кое что с техники накупили, а то гривны с каждым днем все дешевеют... у нас 5 очередь))) ждем не дождемся.

2. Nikanor

Nikanor Moderator Команда форума

Я даже и не знал что ЖК Министерский будет строить 5-ую очередь:D
    Может у Вас 5 секция???

Tатьяна и Василько нравится это.
  3. Юльчик

Юльчик Member

Технику лучше купить, за неделю подорожание на единице от 300 до 1500 грн., например, духовой шкаф стоил 4000 грн., уже 4800 грн. Думаю, дешевле уже не будет.

4. alex1982

alex1982 New Member

Вообще-то не только будут, но и уже строят: 5-я и 6-я очереди - это паркинги :super:
    А 4-я - таки будет полностью жилой дом, не офисное здание, как планировалось ранее. Облигации уже выпустили.

5. Василько

Василько Well-Known Member

alex1982, я писав в сусідній темі, що 4та черга - на 2/3 буде жилою по проекту. 1/3 (наскільки памятаю тисяч 10 метрів кв.) - в якій саме частині будинку і конкретно для чого - під питанням, може і офісів буде трохи, а може магазини і побутові заклади.

6. Helya85

Helya85 New Member

да и так понятно что 5 секция а не очередь, до 5 очереди можно не дожить с нашим министерским (если такая будет))... опечаточка получилась))

хорошо бы в 4 очереди оборудовать хороший спортзал, и бассейн тоже пригодиться))) или дом творчества для деток... вот только не рентабельно для Министерского... поэтому скорее всего замарачиваться он таким не будет(( жаль...

Последнее редактирование модератором: 27 авг 2014
    Assert и Nikanor нравится это.
  7. alex1982

alex1982 New Member

Мне кажется что в четвертой очереди (как и в других) не будет желаемых "домов творчества, бассейнов и магазинов". Это всё было бы за закрытым периметром придомовой территории, куда войти смогли бы только жильцы этого дома по магнитному ключу. Вы много знаете в городе магазинов, расположенных на первом этаже жилого дома, куда пропуск имеют только жильцы дома? С таким пропускным режимом даже дешевый салон красоты будет нерентабельным.

vadimid нравится это.
  8. Юльчик

Юльчик Member

На другом форуме, выложили фото 2 секции с застекленным балконом. Что уже выдают ключи?

9. Nikanor

я на третьем этаже 4to napisano perom мне еще не дали и не звонили:(

10. Юльчик

Юльчик Member

я на 4, тоже тишина...и сказали, что после 26...cry каждые день на счету...

11. Василько

Незважаючи на палкі твердження керівництва компанії забудовника з реклам та інтернетів про видачу ключів, час йде - а віз і нині там. Стає скучно - почав цікавитись майбутніми взаєминами з ЖЕКом, знайшов цікаву свіжу судову практику. Прошу звернути увагу! За цими роз'ясненнями, споживач не зобов'язаний підписувати договір з ЖЕКом, якщо договір на обслуговування не відповідає типовому, затвердженому Кабміном.
    Отже, навіть якщо в певній частині договір з ЖЕКом не відповідає типовому договору, слід вимагати (письмово) приведення договору у відповідність з типовим, вимагати надання письмових пояснень причин невидачі ключів у випадку відмови від підписання договору. А на майбутнє, маючи фактаж, оскаржувати договір в цілому чи окремі його положення в суді. Ну і, звичайно, слід врахувати, що це договір приєднання - в суді буде його простіше оскаржувати. Прошу донести це до максимальної кількості наших майбутніх сусідів. Разом ми - сила, чи не так?

Судова практика щодо права власності при розгляді цивільних справ Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод
    01.07.2014, Узагальнення судової практики, Верховний Суд України

"...дії в межах цивільних прав підлягають правовому захисту, на відміну від дій, вчинених поза межами права.

Прикладом дотримання цього принципу як у сфері відносин щодо здійснення права власності, так і у сфері зобов'язальних відносин є наведений нижче витяг із постанови Верховного Суду України від 10 жовтня 2012 р. у справі № 6-110цс12 за результатами розгляду ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 9 квітня 2012 р., постановленої у справі про вирішення спору між Товариством з обмеженою відповідальністю "Ковальська-Житлосервіс", що є виконавцем житлово-комунальних послуг, і власником квартири, який відмовився від укладення договору про надання послуг за утримання будинку та прибудинкової території.
    Частиною 1 ст. 19 Закону від 24 червня 2004 р. № 1875-ІV "Про житлово-комунальні послуги" (далі - Закон № 1875-ІV) передбачено, що відносини між учасниками договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг здійснюються виключно на договірних засадах.
    Пунктом 1 ч. 3 ст. 20 цього закону передбачено обов'язок споживача укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору. Цей обов'язок відповідає зустрічному обов'язку виконавця, визначеному п. 3 ч. 2 ст. 21 Закону № 1875-ІV, - підготувати та укласти зі споживачем договір на надання житлово-комунальних послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов його виконання згідно з типовим договором. Форма та зміст (умови) типового договору затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 р. № 529 "Про затвердження Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій" (далі - постанова № 529).
    З аналізу змісту ч. 3 ст. 6, ч. 1 ст. 630 ЦК, статей 19- 21 Закону № 1875-ІV, постанови № 529 убачається, що умови типового договору, які набули юридично обов'язкового значення в силу актів цивільного законодаства, є обов'язковими для сторін договору, які не мають права відступити від їх положень і врегулювати свої відносини на власний розсуд.

Таким чином, укладення договору на надання житлово-комунальних послуг є обов'язком споживача за умови, якщо запропонований виконавцем послуг договір відповідає типовому договору. Відмова споживача послуг від укладення договору в такому разі суперечить вимогам ч. 3 ст. 6, статей 627, 630 ЦК та статей 19, 20 Закону № 1875-ІV.
    Усі зазначені вище та проаналізовані положення чинного законодавства кореспондуються з нормами статей 13, 41 Конституції і ст. 1 Першого протоколу до Конвенції, якими закріплені основні принципи здійснення права власності та його обмеження:
    - по-перше, встановлено право безперешкодно і в повному обсязі здійснювати правомочності власника щодо свого майна,
    - по-друге, визначено межі допустимого розумного втручання держави у здійснення правомочностей власника. Причому таке втручання повинно бути законним і має здійснюватися з дотриманням принципу справедливого балансу між публічними і приватними інтересами.
    Зазначені принципи сформулювано і в рішенні Європейського Суду з прав людини у справі "Спорронг і Лоннрот проти Швеції" (23 вересня 1982 р.), відповідно до якого суд повинен визначити, чи було дотримано справедливий баланс між вимогами інтересів суспільства і вимогами захисту основних прав людини. Забезпечення такої рівноваги є невід'ємним принципом Конвенції в цілому і також відображено у структурі ст. 1 Першого протоколу.
    П.С. Ну чого не зробиш, чекаючи видачі ключів. :hello:

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/529-2009-п - Постанова Кабміну з типовим договором, якому має відповідати ЖЕКівський.
    http://www.i-law.kiev.ua/?p=328 - консультація з цього приводу та алгоритм дій
    http://yurincom.com/ua/legal_practi...udynku_ta_prybudynkovoi_terytorii-publication - справа з Ковальською про зобовязання укласти договір з ЖЕКом.

Последнее редактирование модератором: 31 авг 2014
    Prosto_ya, Sakena, Assert и ещё 1-му нравится это.
  12. Gen_Red

Gen_Red Active Member

А вы видели договор с нашим ЖЕКом? Возможно он соответствует типовому? И как понимать "соответствие" типовому договору - т.е. в договоре должны быть только такие пункты и других быть не должно?

13. Василько

Я не порівнював, проте були нарікання на штрафи, заборони ітд - так що там є над чим працювати і що видаляти. Типові договори не можна змінювати, їх можна уточнювати - це в деяких випадках може бути питанням відносним. Але суд все вирішить.

14. Gen_Red

Gen_Red Active Member

Думаю, окна "с форточкой" на балконах, в типовой договор точно не вписываются :D А договор реально раздобыть заранее, до подписания, чтобы вычитать его нормально? А там гляди и коллективный иск можно организовать.

Нашёл по вашей ссылке - должны дать пример договора за месяц до подписания.
    "Мені нав’язують підписувати договір безпосередньо в момент надання Вашою організацією проекту договору, позбавляючи права, наданого мені ст. 26 Закону про узгодження його у місячний строк і внесення в нього інших умов договору за згодою сторін."

Последнее редактирование модератором: 31 авг 2014
  15. Василько

Gen_Red, ну ось, де шукати ви вже знаєте. Так, слід діяти об'єднавшись. Хоча і по одинці є чудові шанси на виграш такої категорії справ.

16. Fantasy

Fantasy New Member

Здраствуйте! ПОМОГИТЕ мне, пожалуйста. Собиралась стать инвестором 3 очереди, но на данный момент ситуация поменялась, жилье мне надо побыстрее. Поступило предложение квартиры 2А во второй очереди, но показать мне ее не могут так как владелец еще не получил ключей. Может кто-то с владельцев квартиры 2А уже имеет ключи? Пожалуйста, пустите посмотреть планировку. Мне ну оооочень надо)))))) Буду ОЧЕНЬ благодарна, готова заплатить за просмотр.

17. Nikanor

Fantasy, планировка 2а находиться во 2 и в 5 секциях. во второй очереди пока что не выдавали ключи этим секциям. Так что у вас надежда только на первую очередь, планировки одинаковые по моему

Последнее редактирование: 27 авг 2014
  18. Аррина

Аррина New Member

Добрый день! Могу предложить планировку 2Е ,вторая очередь, вторая секция , ключей тоже пока нет

Гостинная 17,40 м²
    Кухня 17,75 м²
    Сан.узел 4,74 м²
    Сан.узел 2,48 м²
    Холл 10,06 м²
    Спальня 14,29 м²
    Балкон
    1,46 м²
    Кладовка 1,69 м²
    Общая площадь 69,87 м²

Fantasy нравится это.
  19. Fantasy

Fantasy New Member

Аррина, Аррина,
    Спасибо за информацию.

20. Юльчик

Юльчик Member

Если в таком духе будут выдавать ключи, то и до зимы не успеют. Меня уже это изрядно напрягает:mad:

Поделиться этой страницей