ЖК "Празький Квартал" Софіївський провулок 18 ( забудовник Львівський)

Тема в разделе "Домашний форум ЖК Пражский квартал", создана пользователем Andriykm, 7 июн 2012.

  1. Andriykm

    Andriykm Member

    Доброго дня!
    Ми також дали задаток, вибирали між пер. Софіївський 18 та 15, віддали перевагу 18 там квадратні метри дешевші були 730у.о. за мансарду проти 800у.о.

    Сам брокер, продаю вторичку в Києві, працюю в агентстві "ДОМ", так наші колеги вже місяців 4 займаються продажами ЖК Львівський та пер. Софіївський 18 (ЖК Пражський), самі вже все перевірили та перепровірили - та дуже рекомендували, я брав без вагань =)))
     
  2. Игорь74

    Игорь74 Active Member

    Пер. Софиевский 15 - это Пражский, а Софиевская 18 - нет. Так какие документы есть в наличии (Вы проверили) по Софиевской 18?
     
  3. Andriykm

    Andriykm Member

    Сорі переплутав адресу, софіївська 19 (2-га черга) та софіївська 18


    1. ЖК "Пражський" - це пер. Софіївський 15, 19, 18 (та ще один будинок в проекті) просто 15 та 19 будує один забудовник а 18 будує зовсім інший, причому на офіційному сайті ЖК Пражський ви зможете знайти наступне:

    Объекты, сданные в эксплуатацию:
    - г. Киев. Святошинский р-н. 25 - этажные дома по улице Львовская 1- 2
    - АРК Крым.г. Гурзуф - ЖК "Фамильный"
    - г. Киев. Клиника "Зубрицкого"
    - г. Киев. Киево - Святошинский р-н. с.ПетропавловскаяБорщаговка ЖК "Львовский"

    ЖК "Львівський" будує той же забудовник що і пер. Софіївський 18, но 15, 19 та 18 номер це один комплекс ЖК Пражський.
    2-ва забудовники є родичами і земля належить близьким родичам, а Buildand Design Company нова компанія яка просто з попереднього дозволу вписала в своє портфоліо ЖК Львівський, а взагалі попитайте в менеджерів як вони вам пояснять цей факт :)

    2. Документи перевіряли мої колеги брокери з агентства: Софіївський 18, Лвівську вул. та Волошкова 2 - там все нормально, можу сказати більше на Львівській вулиці вони викупили готовий котетж, який збираються знести та побудувати на його місці ще один будинок, так що судіть самі про їхні фінансові можливості.
     
  4. FRD

    FRD Well-Known Member

    Спасибо:) Разьяснили.
     
  5. katkramar

    katkramar New Member

    Привет будущий сосед,мы также сделали предоплату! сейчас продаем свою старую квартиру . Может у тебя есть покупатели вторички на Южной Борщаговке???? тел.0994802227;)
     
  6. Andriykm

    Andriykm Member

    Телефонуйте 097-948-34-88, 099-342-50-45 допоможу з продажем
     
  7. Andriykm

    Andriykm Member

    01.06.2012 пер. Софіївський 18, перша секція
    [​IMG]


    01.06.2012 пер. Софіївський 18, друга секція - на рівні підвалу
    [​IMG]


    01.06.2012 пер. Софіївський 18, третя секція - на рівні фундаменту
    [​IMG]



    01.06.2012 пер. Софіївський 19
    [​IMG]

    наступного разу буду 11.06, тоді виложу ще фото
     
  8. Игорь74

    Игорь74 Active Member

    А можете уточнить, какие документы Ваши коллеги проверяли?
    Насколько мне известно, то у них еще НЕТ полного пакета документов!

    Только цитирую официальный сайт: http://prazhsky.com.ua/контакты.html
    Согласно ему: ЖК "Пражский квартал" это пер.Софиевский, 15 и 19.
    О номере 18 речи не нет. Если у Вас ОФИЦИАЛЬНОЕ подтверждение Ваших слов (слова "продажников" не интересуют), то ссылки в студию.
     
  9. Andriykm

    Andriykm Member

    Зрозуміло, що нема це сайт 1-го забудовника, він не несе відповідальності за пер. Софіївський 18 от і не розміщає, щоб не вводити в оману потенційних інвесторів.
    Виходячи з поняття "Жилий Комплекс" - декілька жилих будинків, з'єднаних загальною інфраструктурою та виконаних в одному архітектурному стилі, пер. Софіївський 18 також відноситься до ЖК "Пражський" просто його будує 2-й забудовник)


    А яких саме документів, наскільки Вам відомо, в них немає?
     
  10. m@rtin

    m@rtin Well-Known Member

    Игорь, можно к Вам вопрос...?

    4. Строительные работы по ген.подряду на Софиевской 18 выполняет B&DC. Но проекты полностью разные, материалы разные, качество - тоже разное!!!

    откуда такие данные, в чем отличается качество работ? может просто из за того что у застройщика по Софиевской 18 пока что нет документов... потому и цена на 100 $ дешевле... чем у пражского квартала?

    ......
    не судите строго могу ошибаться...
     
  11. Игорь74

    Игорь74 Active Member

    Как ни странно, такое мне ответила девушка в "киоске" застройщика пер.Софиевский 15 и 19 :)
    Но посмотрев планы домов, можно понять, что действительно проекты разные. А посмотрев технологию строительство, можно увидеть, что строят тоже по другим проектам и разными материалами.
    На Софиевскую 19 (первый застройщик) и Софиевскую 18 (второй застройщик) - документов нет. Поэтому вариант зависимости цены от документов - не в нашем случаи.
     
  12. alexx

    alexx Active Member

    ппц, только мне тролятиной запахло...?


    в принципе хороший знак...))))


    был в пятницу, в первом парадном установили счетчики электроэнергии и начали устанавливать газовые, у кого какие новости есть еще?
     
  13. m@rtin

    m@rtin Well-Known Member

    На днях поеду посмотрю, на эти стройки... заинтересовала 1ком в 35 кв.м. по Софиевской 18... просто если Вы говорите, что строят другими матереалами и качество самого строительства другое чем у пражского... хотя по фоткам, которые выложил Andriykm, как на меня кирпич, что там что там одинаковый...

    Кстати, вопрос ко всем форумчанам, кто то туда ездил именно маршруткой, как вобще, долго добираться, удобно ли и как часто ходит? Спасибо за ответы...
     
  14. Игорь74

    Игорь74 Active Member

    Поинтересуйтесь, плз. вопросом по поводу обслуживания (общего ЖЕКа) и если смогут что-то ответить, то какие дополнительные услуги придется оплачивать (на сегодняшний день уже вроде "вырисовывается" пост охраны).
    По материалам: не воспринимайте мои слова как догму. Если будет время, то попробуйте пообщаться со строителями на обеих стройках. По фоткам с ходу заметил лишь разницу в высоте окон и толщине стены (на Соф. 18 - 1,5 кирпича, а на Соф.19 - 2 кирпича). Последнее не утверждаю :)
     
  15. alexx

    alexx Active Member

    для сравнения нужно посмотреть львовский, хз как они тут построят?

    по жеку предварительно озвучивали сумму в 3 грн с метра, охрана с первого квартала 2013, пока охрана со стройки

    жек будет общий пражский-львовский, территориально во львовском предварительно
     
  16. Andriykm

    Andriykm Member

    На довго :)

    14.06.2012Фонд держмайна врегулював ситуацію на ринку оціночних послуг – Олександр Рябченко
    Фонд державного майна врегулював ситуацію на ринку оціночних послуг, – про це в інтерв’ю журналістам сьогодні повідомив Голова Фондудержавного майна України Олександр Рябченко. – Сьогодні відмінено відповідні накази Фонду, що були видані на виконання трьох законів, яківводили окремий вид діяльності – оцінку для цілей оподаткування

    Як зазначив Олександр Рябченко, ситуація на ринку оцінки не готова до того, щоб запроваджувати такі нововведення, які визначив законодавець. «Підготовка до цього вимагає набагато більшого часу, ніж це було передбачено у законодавстві. Всі ті компанії, які працювали, можуть працювати й надалі. На сайті Фонду оперативно розміщено всі три накази, які я демонструю зараз, і які повертають стан ринку оцінки до того, яким він був у тому ж квітні. Для подальшої стабілізації цієї ситуації ми ініціюємо внесення змін у відповідні закони», – підкреслив Голова Фонду.

    На сайте Держмайна также опубликованы текст трех приказов об отмене нововведений http://www.spfu.gov.ua/ukr/news_big.php?id=10758

    и список тех оценщиков, которым вернули лицензии (1956 фирм) http://www.spfu.gov.ua/ukr/doc_view.php?id=2702 (для загрузки списка нажать на слово ДОДАТОК в нижней части приказа)
     
  17. Игорь74

    Игорь74 Active Member

    Не все так просто. Тем более уже утвердилось правило, что чиновники говорят одно, а делают прямо противоположное. Но пока эта схема (коррупционой оценки) - не работает.
     
  18. Andriykm

    Andriykm Member

    до здачи 18 та 19 номера протягне

    до речі, сьогодні їдемо до Пражського - виложу нові фото по ходу будівництва )))
     
  19. Andriykm

    Andriykm Member

    Розпишу детально розтрати по пер. Софіївський 18

    1-й етап: вносимо завдаток
    1000у.о. або 8000грн.

    2-й етап: підписуємо попередній договір купівлі/продажу (його потрібно підписати не пізніше чим через 1місяць після внесення завдатку, в противному випадку кошти Вам не повертаються)


    При підписанні попереднього договору купівлі/продажу, ви оплачуєте 100у.о. за нотаріальне завірення договору (цю суму можна не платити, але тоді ваш договір буде не завірений)

    1% -держмито (нотаріусу йде процент від цієї суми)
    (але на практиці більшість нотаріусів беруть ще додаткові суми за свої послуги, при підписанні основного договору купівлі/продажу додатково буде 150у.о.)

    на цьому етапі Ви виплачуєте майже всю вартість квартири за винятком 100у.о. які виплачуєте на підписанні основного договору (площа)*(ціна квадратного метра)=(ціна квартири) розрахунки або в у.о. або в грн. по курсу НБУ

    3-й етап: підписання основного договору купівлі/продажу (підписується після введення будинку в експлуатацію)

    100у.о. залишок за квартиру
    150у.о. за послуги нотаріусу
    1% - пенсійний фонд

    5%- так як власник квартири фізична особа, за законом України він не має права продати більше однієї квартири в 1 рік, якщо він продає більше однієї квартири на нього накладається додатковий податок в розмірі 5% від вартості квартири (тієї суми що Ви пропишете в договорі купівлі/продажу) в нашому випадку власник продає поквартирно цілий будинок і на нього розповсюджується податок в розмірі 5% який він перекладає на плечі покупця

    Тепер саме цікаве, з якої суми платяться ці всі проценти (1% держмито, 1% пенсійний фонд, 5% - податок на фізичну особу =7%), в офісі менеджери можуть вам запропонувати два варіанти:

    1-й: в договорі купівлі/продажу прописується реальна ціна квартири, допустимо 50 000 у.о. тоді Ви платите 7% від цієї суми 3500у.о.
    все прозоро і зрозуміло, от тільки сума кусається :)

    2-й: в договорі купівлі/продажу прописується ціна оцінки квартири (тут залежить від органу який буде оцінювати це може бути БТІ або відповідна контора чи фірма і зновуж все залежить від наших законів, поки що контору відмінили (див. вище пост)), оцінити Вашу квартиру можуть і в 25 000 у.о. тоді 7%=1750у.о. не така вже й велика сума, але тут виникає інша проблема, якщо по якійсь гіпотетичній причині (нам не важливо яка саме) договір купівлі продажу розривається, тоді Вам вертають ту суму яка прописана в договорі купівлі/продажу - це 25 000 у.о. , а реально ви заплатили 50 000 у.о. і залишкову суму в 25 000 у.о. Вам ніхто не верне!

    Сума квартири в 50 000у.о. взята гіпотетична і напряму залежить від того яку саме квартиру Ви будете купувати, оцінка в 25 000 у.о. також гіпотетична і залежить від багатьох факторів описаних вище, є фірми які можуть оцінити Вам її і в суму наближену до реальної в 49 000у.о. - тут вже як домовишся, квартири в будинку по вул. Львівська 1 оцінювали по 600у.о. за кв.м. (тоді була домовленість з оцінщиком та забудовником, оцінювали спеціально нижче реальної ціни, щоб проценти були меншими)

    По якій схемі розраховуватися (прописувати в договорі реальну чи оцінювану ціну квартири) вирішувати Вам самостійно, зважте можливі ризики і можливу вигоду :)




    Тепер вернемося ще до вимірів БТІ, про це трохи писав Игорь74, в договорі попередньої купівлі/продажу є пункти:
    1.4.У разі, якщо фактична загальна площа квартири, виявиться більшою, ніж проектна площа, яку зазначено в п.1.2 даного Договору, Покупець зобов'язаний здійснити доплату за різницю площі визначеної Продавцем суми коштів у встановленому даним Договором порядку. Сума коштів, що підлягає до оплати Покупцем, визначається Продавцем, виходячи з кількості вимірних одиниць пропорційно до площі, на яку збільшилась площа квартири та ціни вимірної одиниці встановленої в день підписання цього договору.
    1.5.У випадку, якщо фактична загальна площа квартири виявиться меншою за проектну, Продавець повертає Покупцю розраховану суму коштів до підписання Основного договору. Сума коштів, що підлягає поверненню Покупцю, визначається, виходячи з кількості вимірних одиниць пропорційно до площі, на яку зменшилась площа квартири та ціни вимірної одиниці встановленої в день підписання цього договору.

    Отже якщо Ви задумали зробити перепланування, наприклад з 1к квартири зробити студію (прибрати стінку між кімнатою та кухнею) задумайтесь в яку копійку це вам обійдеться, враховуючи товщину стін і їхню довжину, площа квартири може збільшитися на 2кв.м. а це 1600-2000 у.о. (в залежності від ціни квадратного метра), можливо дешевше буде поламати цю стінку вже після здачі будинку?
     
    AntonK, Lananat и ANTONIO нравится это.
  20. Нина4

    Нина4 Active Member

    Andriykm, а госпошлина платится при заключении предварительного договора или приокончательном оформлении?
     

Поделиться этой страницей