Здесь я хочу собрать самое полезное по правильному подбору материалов и организации работ в общем ! Господа ! Делитесь опытом и мыслями - так мы поможем будущим соседям избежать основных ошибок , и сами узнаем много полезного ! Ну пост первый начну конечно же с натяжных потолков ) Так уж получилось что я занимаюсь именно ими ... Мысли человека закончившего ремонт ! ( о потолках ) В мене 3 кімнатна квартира. Робив і натяжні і гіпсокартон. Гіпсокартон: кімната 30кв метрів (чуть Г подібна, 26+4). "під ключ" робота 4000 грн (вроді як не економив і майстрів брав по рекомендації), + матеріал. тисяч 6000 набігло.. результатом незадоволений. погана покраска (при денному світлі видно купу розводів і нерівностей), тріщини на стиках стіни і г/к, пару продольних тріщин.. додам купу сміття, пилюки, закупку матеріалу і таскання того всього на 3 поверх. робив там гіпсокартон по причини боязні шва на натяжному )))) зря )) Натяжні: Коридор (11кв.м. + 2 світильника, + обхід перегородки ) + ванна (2.5м.кв. , 1 світильник) + туалет (2кв.м. 1 світильник) + тупічок біля кладовки (1кв.м., 1 світильник) під ключ все без шва білий мат німецький = 3600 грн. запах вивітрився швидко. до тижня часу. Кімната 14 кв.м. Білий мат без шва тіпа бельгія , один світильник = 2400 грн під ключ. в цій кімнаті трохи довго запах вивітрювався. але там я не проживав і вентиляції небуло. Кухня 13 кв.м. 3 світильника, обхід газової труби, пожарний датчик. полотно білий мат, без шва. 2600 грн під ключ. (тут щоправда виліз косяк з фірмою.. з невідомих мені причин почали сильно затягувати строки, порядка 3 місяців). в підсумку змонтували все добре, домовилися про штраф згідно договору на 300 грн, ітого 2300 заплатив. тут запах вивітрився буквально за 3-4 дня. Залишилась в мене ще спальня 17 кв.м. + 11 світильників. Попередні підрахунки показали ціну в районі 4000 грн. можливо навіть без шва. З часу монтажу першого натяжного пройшло вже 10 місяців. Поки що все атлічно. ідеально рівна поверхня. не до порівняння з тим гіпсокартоном що мені зробили. задоволений. про стелі з гіпсокартону вже забув , і колегам раджу натяжні. Велика перевага то є швидкість монтажу і практично повна відсутність пилюки якщо рівняти з гіпсокартоном. А в деяких випадках ще й цiна! Ну господа ! Начало есть ! Теперь будем рады видеть от вас - полезные мысли по поводу чего бы вы сделали лучше или бы вообще не делали !