Школа!!!

Тема в разделе "Сервисы в Соф. Борщаговке (реклама, объявления)", создана пользователем Darusik, 31 янв 2013.

  1. Nata1242

    Nata1242 Member

    Дорогі мешканці містечка, можливо хтось має юридичну освіту і може пояснити які вимоги і зобовязання з боку забудовника і держави. От є наше містечко з великою кількістю дітей, з такими темпами ми скоро Вишневе доженемо, і от буде в нас одна школа і один садок і ті приватні. Хіба не має певних вимог коли має нести відповідальність держава разом із забудовниками будувати садок і школу державні. Знаю на "Чайці" відкрили школу і передали на баланс держави. Просто самі розцмієтете, що такий приватний садок а тим більше школа. Як мінімум ціна там буде 4-5 тис в міс. А через 1-2 роки вони можуть підняти як захочуть і що тоді, перевести дитину в іншу школу і куди? Я вже мовчу про Вишневе, де через наше містечко навантаження шалене. Ми маємо вимагати державну школу.
     
    NP11_16 и Businka_V нравится это.
  2. АнжелаАн

    АнжелаАн New Member

    Я полностью поддерживаю данную инициативу и предлагаю для начала написать официальное письмо к голове сельской рады с вопросом, планируется ли в ближайшее время строительство школы и сада в нашей стороне села? Ведь разрешение на строительство высоток он дает, по нормам на определенное кол-во домов должен быть и сад и школа и даже амбулатория, раз уж мы проживаем в селе. Конечно юрист не помешал бы, чтоб правильно оформить письмо.
     
    Eugeniya нравится это.
  3. svetlaja

    svetlaja Member

    Ні, я не вчитель молодших класів. Методика молодшої школи дещо інша.
     
  4. Nata1242

    Nata1242 Member

    Зараз думаємо як все організувати. Більш активна переписка на форумі на сторінці "Детский сад" Пропоную якось зустрітись і обговорити всім разом. Мій тел 098 383 04 82 Наталія
     
  5. Nata1242

    Nata1242 Member

    Зустрілась я з головою сільської ради. Ну що вам скажу. Чоловік доволі приємний, але навіть не намагався нічого обіцяти. Каже нічого не буде державного.... За 25 років Києво-Святошинський р-н відкрив 1 школу. запитала за школу Мартинова, він каже, що будуть туди реєструвати всіх діток. Це він особисто просив, але я не вірю, бо в ЖЕКу кажуть тільки з договором кіпівлі приходити. тим бльше школа буде приватна і ціни ніхто не знає.
    Наше містечко дійсно буде аж до колії за МЕТРО і далі. Населення буде більше 60 тис. Щоб ви розуміла Вишневе десь 35 тис. І там 4 школи переповнені по 38 дітей в 1 класі. в 196 школі на кільцевій те саме. Будуть будуватись Журба, Мартинов і якийсь Зелений Сад. По генплану вони всі мають школи і садки, але по факту он Журба нічого не побудував досі навіть приватного. Він каже, що говорить усім забудовникам, щоб вони будувати, бо люди перестануть купувати, але це все фігня. Забудовник платить податок 4% на розвиток інфраструктури і це вже проблема держави будувати.
    Він каже, що звісно райрада і Міністерства пообіцяти можуть побудувати, але побудують фактично може за 20 років.
    Легітимного способу змусити забудовників не має, бо вони чесно платать податок, але ці кошти зависають в повітрі. Тобто будувати мала б дійсно держава.
    Єдине, що може робити тиснути на забудовників щоб бодай приватні школи і садки були, тоді буде більше конкуренція. Маю на увазі Жірбу.
    Змусити сіль раду зробити довезення дітей в сільську школу, садок бо там непогана нова школа і садок більш менш.
    Але насправді, все виглядає дуже сумно, бо навіть одна школа не спасе ситуацію.
    Вчора пішли записуватись у Вишневе ( у нас чоловік з Вишневого) так от ні одна школа не візьме з Софії, тільки з Вишневого спочатку запис. А щоб розуміти про кількість вільних місьць. Вже записалось більше 100 дітей в 3 школу. Місьць там реально не вистачає. 4 школа теж не бере нас.
     
    Arien, Businka_V, Ksyu и ещё 1-му нравится это.
  6. Ситуація дійсно дуже сумна, але Ви молодець, що пішли до сільського голови і нам це розказали!!!
     
    Naty и Iriwka нравится это.
  7. stamp

    stamp Active Member

    Голова знает толк )
     
  8. Darusik

    Darusik Active Member

    Добрый день! На выходных попал на глаза агитациооный буклет кандидата на должность председателя сель.совета Кудрика О.Т., я так понимаю, что именно у него была на приёме Nata1242 , которая выше описала нам ситуацию со школами и дет.садиками... ,так вот, в буклете написано много всего, в том числе и то, что в 2016 этот кандидат откроет нам новую школу на 990 мест и два садика на 250мест..... С чем нас и поздравляю...)):hyh:yr9
     
  9. Nata1242

    Nata1242 Member

    Це він має на увазі Мартинова. Мені обіцяв, що Мартинов буде всіх брати. Але в ЖЕКУ Мартинова так не думають :)
     
  10. Darusik

    Darusik Active Member

    Та капец...держат людей за дураков..
     
  11. zelia

    zelia Member

    можливо це буде трошки грубо звучати, але я вважаю, що по набору в школу і садок Мартинова однозначно в пріоритеті мають бути жителі ЖК Софія. ті хто купив в інших забудовників, повинні штормити своїх забудовників. Той же Журба (його менеджери) між 8-10 будинком обіцяли мало не 3-поверховий садочок.
    питання - де цей садочок?
    P.S. Жителі ЖК Софія мають достатньо надійного забудовника, і їхні діти не повинні зазнавати дискмофорт в садочку/школі, тільки через те,що інші забудовники не тримають свого слова.
     
    Iriwka нравится это.
  12. LeFeRe

    LeFeRe Well-Known Member

    Так завжди казали на форумі Мартинова що його мешканці в пріоритеті. Сьогодні чула що садок для своїх буде десь 1130 грн для жителів ЖК Софія, для всіх інших - десь тисячі 4. Запис в садок буде з листопада.
     
  13. Darusik

    Darusik Active Member

    Кто Вам сказал, что Ваши дети будут в дискомфорте от того, что вместе с ними будут дети из домов других застройщиков...Вы что такое говорите...?
     
    Businka_V и Fell нравится это.
  14. LeFeRe

    LeFeRe Well-Known Member

    Имеется в виду что если будет общий набор всех желающих, то жителям ЖК София может не хватить мест.


    Стырено с фейсбук страници ЖК Софии.
    НАБОР ДЕТЕЙ В ШКОЛУ И САДИК ЖК "СОФИЯ" ОТ МАРТЫНОВА

    Сообщаем вам важную новость!!!

    ПРЕДВАРИТЕЛЬНО С НОЯБРЯ 2015 ГОДА будет проводиться набор учащихся в школу, 1-11 классы по 3 группы (А, Б, В). В школу планируется набрать около 600 детей.
    Садик, пока ориентируется на 200 детей.
    Школа и садик будут сданы к Сентябрю 2016 года.

    О СТОИМОСТИ БУДЕТ СООБЩЕНО ПОЗЖЕ.

    РЕГИСТРАЦИЯ БУДЕТ ПРОВОДИТЬСЯ В АБОНОТДЕЛЕ ЖЕКа (предположительно в Ноябре 2015)

    ТОЛЬКО ДЛЯ ЖИТЕЛЕЙ ЖК"СОФИЯ" (с собой договоры, паспорт, свидетельство о рождении ребенка)

    С ув. Администрация.
     
    Последнее редактирование модератором: 27 окт 2015
    zelia нравится это.
  15. zelia

    zelia Member

    зрозумійте мене правильно, я не маю на меті нікого образити
    Але ж не хочеться ситуації, коли група розрахована на 20 дітей, а там буде 35
    і теж саме в школі
    від цього і виникне дискомфорт, недостатня увагу до дітей зі сторони вихователів, викладачів;
    Вже зараз зрозуміло, що садочок+ школа Мартинова не закриють необхідність цих закладів на районі
    їх може бути мало навіть для жителів ЖК СОфія
     
    Iriwka нравится это.
  16. Darusik

    Darusik Active Member

    Любой каприз за Ваши деньги, как говорится...., главное, что бы застройщик ваш не поставил себе цель немного денег отбить за счёт других, ведь разница в цене существенна 1000 и 4000....
     
    Fell нравится это.
  17. LeFeRe

    LeFeRe Well-Known Member

    Все залежатиме від кінцевої вартості. Якщо буде державне - то на всіх не вистачить. Якщо по 3-4 тисячі то якраз буде лише на тих, хто може це потягнути ще й вільні місця будуть. З іншого боку наприклад класи 8 - 11 якщо навіть брати всіх забудовників з містечка не будуть заповнені на три класи найближчими роками. До речі звертаю увагу, що школа вже 11 класів, раніше повідомляли що дали ліцензію тільки на 9.
     
    Fell нравится это.
  18. маша32

    маша32 Well-Known Member

    а когда ее планируют открывать? и если мы с Мамедовского дома,то нас еще и не возьмут?
     
  19. LeFeRe

    LeFeRe Well-Known Member

    В 16м году. Пока заявки будут принимать от жителей ЖК София. Если не наберется то тогда думаю будут по остаточному принципу. Но точной стоимости пока нет - только много разных слухов.
     
    маша32 нравится это.
  20. LeFeRe

    LeFeRe Well-Known Member

    На додачу на попит і черги в школу/садок ще суттєво впливають декілька факторів, про які поки немає жодної інформації. Поки що відомо так те, що класи будуть людей по 18.
    Для школи чи буде в молодшій школі продовжений день і якщо так до якої години. Бо бажаючих при подовженому дні до 7ми буде набагото більше ніж тих, хто зможе дитину забрати о п'ятій.
    У садка це наявність ясельної групи. Охочих в неї багато але по Києву коли ми шукали в держ садках вона не всюди є і в приватних також рідко, оскільки там інші вимоги(і їжа інша, і двоповерхове ліжко не поставити, і більше навантаження на пральню і нянь більше треба) і ще всілякі ГОСТи. Та режим роботи садка. Водити в режимі з 8:00 - 17:00/18-00 зможуть далеко не всі.
     
    Последнее редактирование: 19 окт 2015
    Darusik нравится это.

Поделиться этой страницей