ЖК "Пражский квартал" Петропавловская Борщаговка

Тема в разделе "Домашний форум ЖК Пражский квартал", создана пользователем Deastroy, 10 мар 2012.

1. MIK

MIK Well-Known Member

В 23-му вранці була.

2. Margo

Margo Active Member

;)

3. L-Nikolay

L-Nikolay Well-Known Member

2-е парадное, вода была и есть.

4. Кота

Кота Active Member

значит не обманули на оф. форуме полгода назад:
    Хотя конечно странно с учётом нынешних тенденций. Места там вроди хватало для многокваритного дома, по крайней мере 3-этажки (расстояние должно быть не менее 15 м до длинной стороны другого дома).

Последнее редактирование: 12 фев 2015
  5. Nata-XA

Nata-XA Active Member

Шановні дописувачі!
    Запрошую Вас долучитися до сайту громади Києво-Святошинського району. Сайт був нещодавно створений, тому ще не досить наповнений інформаційно. Але кожен бажаючий може долучитися, і писати про наболіле - про ЖЕКі, про дороги, про маршрутки, про освітлення вулиць... Громада має впливати на місцеву владу!
    Ось сторінка сайту:
    http://ks.rajon.kiev.ua/
    Подібні сайти вже діють у Приірпінні, Оболоні, Голосієво та ін.
    Ось сторінка у Фейсбуці https://www.facebook.com/pages/Громада-Києво-Святошино/375792979250248
    З пропозиціями чи зайваженнями можна писати мені на електронку: katrichenkonataliya@gmail.com
    Я сама мешканка Пражського кварталу (Софіївський провулок, 14)

MERA и Adelaida нравится это.
  6. MaksKo

MaksKo Active Member

http://lvivskiy-kiev.blogspot.com
    понедельник, 9 февраля 2015 г.

Що ж реально відбувається в селі Петропавлівська Борщагівка?
    Розпочну з кінця. Жителі одного з комплексів збудований компанією BDC(чи типу компанією, оскільки реально будівництво по паперам вели Кватерчук Ю.В., Красновський Е.Ю., Кукса К.М. та інші), а саме ЖК “Львівський”, дізнавшись про плани забудовника будувати будинки з порушенням будівельних норм, написали лист з проханням до забудовника переглянути плани по такій забудові. Також жителі акцентували увагу, що забудовник будує майже виключно житлові будинки. Будинки соціальної сфери,які є на його плані вперто ігнорує. Так же само обманює по кількості паркомісць на будинок і озелененню території. Такий же самий лист було написано в Селищну Раду на ім'я Голови Кадебського . Під листами підписалися більше 100 мешканців. Селищна Рада вирішила провести збори \ круглий стіл щоб розв'язати \ пояснити проблеми які в останній час виникли в селі, в тому числі і відносно питань які подали жителі ЖК Львівський. Ініціював збори Виконавчий Комітет, зобов'язавши ЖЕК проінформувати жителів оголошеннями. Але чомусь в оголошенні було допущено помилку насправді запрошували на 12-00 а оголошено було на 11-00. Але це не суттєво. Головне інше, а саме, як Голова вів засідання.
    Спочатку він оголосив порядок денний.
    1.Розвиток села.
    2.Бюджет села, його формування.
    3.Розгляд заяви мешканців села відносно змін до оподаткування житлової площі квартир\ будинків.
    4.Розгляд заяви мешканців ЖК Львівський.
    5.Інформація про дошкільні на шкільні заклади, культурне та спортивне життя селища та транспорт.
    Проінформував, що за останні три роки населення села зросло з майже 6 500 жителів до 14 тисяч. Це відбулося за рахунок того що забудовники викуповують землі які видавалися під індивідуальне будівництво чи ведення домогосподарства, об'єднують і будують багатоповерхові будинки. І Сільська Рада з цим зовсім нічого не може зробити! У всьому винен відділ містобудування та архітектури Києво-Святошинської райдержадміністрації.
    Бідкався, що багато людей які мають право власності на будинок\квартиру не реєструються. Називав процентні співвідношення які зазвичай були менші чим 50%. Із-за цього Селищна рада недоотримає багато грошей- це й на лікування та інші соціальні програми. А так я к бюджет селища не дотаційний, то село залишки кошті віддає в бюджет. Пройшовся по школам \садочкам. Є одна школа, переповнена при розрахунковій кількості 740 учнів вже навчається 150дітей, є два садочки один в Петропавлівській Борщагівці(Малятко) інший- в Чайці. Малятко розраховане на 65 дітей зараз відвідує 160. Плани по будівництву, зараз ведеться будівництво двох дит садків. На Парковій 150 дітей з кошторисом минулого року 18.5 млн . Також Ніяк не можуть закінчити будинок творчості дітей та юнацтва, ще має бути освоєно десь 1.8млн грн. Є ще проект школи на 990 дітей. Є в проекті амбулаторія з бюджетом десь на 13 млн грн, але коли буде реалізовуватися проект- не відомо. Зате відзначив що було заведено в село централізоване водопостачання та каналізація. Про обсяги- нічого не сказав. Проблеми з дорогами, центральна дорога в підпорядкуванні Укравтодору, вона в доволі критичному стані, але село не може ремонтувати\розширювати за свій рахунок. Є пожежна частина. На пропозицію задавати запитання- я потім на всі відповім, в кінці. Цої обіцянки також не було дотримано. На запитання “зручних” людей- відповідав охоче, підтримував. Якщо хтось інший задавав запитання, переходив на інші теми, казав потім\ я вам вже відповів, не лізьте в гості зі своїм самоваром.
    Бюджет на 2014 рік був 32 мільйони. А на 2015 рік- 26 мільйонів. Чому менше, тому що податок на фізичні особи забрали в центральний бюджет. За минули рік при планових 13 мільйонах було зібрано 17 мільйони. Збільшити надходження збираються за рахунок в тому числі і податку на нерухомість але один процент при не змінних розмірах площі оподаткування дасть максимум 1.3 млн грн. Видатки в основному на соціальну сферу- тобто на шклои, дитсадки, амбулаторію, пожежну частину. На ремонт доріг всього 1 млн грн. Як розвивати соціальну\ транспортну інфраструктуру села при такому зростанні кількості населення вони не знають. Можливо частково проблему розбудови соціальної сфери вирішать в пайовій участі забудовників. Багатоповерхової та малоповерхової забудови. Було багато бажаючих будувати багатоповерхові будинки, але Голова та головний архітектор добилися того, що залишилось два, ЖК Щасливий та BDC. Останній компактно забудував\забудовує три житлових комлекси ЖК Львівський, ЖК Пражський та Аметист. Інтересно, чому інші не пройшли відбір? А ще, шо робить в такому випадку ЖК СанСіті? Ще, по генеральному плану вони планують будувати початкову школу та дитсадок недалеко від кладовища. На відстані 200 метрів, з їх слів. Але давати цю цифру вони довго не хотіли не дивлячись на пряме запитання.
    Наступним був доклад мешканця, одного з ініціативної групи щоб збільшити мінімальну площу, яка не буде обкладатися податком до 250 метрів здається, та зменшити процент нарахування до 0,5%. Закон це дозволяє, але ж потрібно і совість мати.
    Потім голова вирішив відповісти на питання, які йому передавали присутні. На слушне зауваження що у нас по регламенту пункт чотири- я вже все відповів, немає у мене цього звернення, це питання нікого не цікавить та таке інше. Тобто звернення більш ніж 100 мешканців ЖК Львівський було проігноровано.
    А ще забудовник зібрав “групу підтримки” яка всіляко відводила тему в інше русло, коли ставилися незручні питання. Група “інвесторів” вимагала щоб забудовнику не заважали будувати, оскільки вони вклали гроші і не живуть на відміну від мешканців що вклали раніше гроші і вже живуть а зараз заборонили забудовнику вести роботи. Коли, хто, як? На першому поверсі затримали невелику “групу підтримки” яка не має відношення до села, чи то в гості приїхали, чи то зайшли погрітися, а можливо вони інвестори якогось комплексу житлового.. Технології купівлі “активістів” продовжують діяти. мабуть не потрібно говорити хто це міг зробити і з якою цілю. Мабуть не всі мешканці села які виступали на боці забудовника були поплачені. Але заяви від людей, які кажуть що вони живуть в будинку і у них все добре, чисто акуратно як в “гостиниці”. А це будинок- ще не закінчений ремонт, відсутні комунікації і не зданий в експлуатацію. Розмова йде про буд. на вул. Миру 23. Проте іх турбує, що хтось ввірвався в Сільраду(я так зрозумів натяк на активістів) А ще, група люде кудись ввірвався на ЖК Львівський, щось розбили. А що роблять правоохоронні органи? Когось затримали? При чому ті питання, які не внесені в порядок денний?
    Голова Сільради відпрацював на всі 100%. мабуть, не просто так.
    Потрібно розібратися, чому забудовники будують житлові будинки, отримують з цього фінансовий прибуток, а село потерпає від перенаселення і невідповідності інфраструктури. Чому затверджуються проекти які мають явні порушення домобудівних норм? Чому забудовник не будує соціальну інфраструктуру яка є на його плані комплексу, а залишає це питання на потім? Чому у Голови така реакція на незручні питання? Чи не веде до колапсу таке управління з неконтрольованим ростом населення? Дуже багато запитань на які хотілось би почути відповіді.

eastern_kiev, Elena25, L-Nikolay и 2 другим нравится это.
  7. Elena25

Elena25 Well-Known Member

Ваш під'їзд знову затопило? Хтось із мешканців забув правила користування каналізацією?

8. TheDreamMaster

TheDreamMaster Well-Known Member

Ребята!!! Сколько можно!! Два дня подряд я вычерпываю воду в ванной комнате- очень неприятно! По соседнему стояку аналогично. И стоит вода в подвале. Думаю, что никому не нравиться сидеть без воды. Перестаньте бросать в унитаз объедки от курицы, красные тряпки, сливать остатки церезита и т.д.
    Будьте благоразумны!

Abeille нравится это.
  9. Alive

Alive Well-Known Member

Лучше пройдитесь вечером по квартирам и расскажите каждому лично. Не думаю что имбецилы читают форум. 99% что это ремонтники. Даже если не вычислите мерзавцев, то хотя-бы объясните чем они вредят.

Дмитрий_28 нравится это.
  10. MERA

MERA Well-Known Member

В октябре 2015 местные выборы - будут выбирать депутатов в сельсовет и сельского голову.
    Выход один - прописываться и делать свой выбор.
    Наиболее активные могут даже поучаствовать в гонке.

11. Arent

Arent Active Member

В инете висит дополнительная статейка, о том как проходят выборы в нашем селе. Почитайте: http://www.finobzor.com.ua/blogi/nid/3
    Я ее закинул в википедию на страницу кодебського.

Elena25, Alive, Gandzya и ещё 1-му нравится это.
  12. Nadyn

Nadyn New Member

Всем привет! Кто уже стал клиентом студии красоты ФЕН? Какие отзывы можете оставить? Адекватны ли там цены и отвечают ли они предоставленному сервису?

13. Alyonu6ka

Alyonu6ka Member

Парень делал там стрижку, 90 грн.)Не так-то дешево, но понравилось)Два раза зачем-то голову помыли, стригли минут 50. Интерьер приятный. Сама тоже думаю туда сходить подстричься)

14. NIDAN

NIDAN Member

Я там стриглась перед новым годом,у них еще скидки были,стрижка каре вышла у меня 120 грн.,понравилось,а вот недавно хотела подстричь челку,так это удовольствие там стоит 50 грн.,я считаю это очень дорого,пришлось снова вернуться в "дим красы" в центре села,там дешевле))))

15. Nadyn

Nadyn New Member

Спасибо за коментарии. А может у вас есть номер телефона "дома красы", у них наверное по записи...

16. NIDAN

NIDAN Member

http://dimkrasy.kiev.ua да,у них по записи,стригусь уже там более 5 лет,но девочки хорошие,правда интерьер намного проще Фена,но на качество стрижки не влияет)))

17. Lananat

Lananat Active Member

Народ, есть у кого малеха клея - обои подклеить ????:)

18. Уважаемые соседи! Может, у кого-нибудь остался песок ненужный уже, пол-мешка не хватило :( Продайте, будем очень признательны!:)

19. muscat

muscat Well-Known Member

Я только сегодня привез, если останется что-то, то черезе недельку, примерно (не раньше). У мну для флизелина.

Lananat нравится это.
  20. Aquariuzz

Aquariuzz Active Member

завтра с утра подойдите в магазинчик стройматериалов что возле сельсовета.там даже с хлопчиной можно договориться, чтобы он привез. В свое время тоже нужно было срочно, а были без машины, так он нам тачкой до подъезда приволок.

Уважаемые соседи, что там с договором на воду. Кто-то уже прошел этот квест?

Последнее редактирование модератором: 22 фев 2015

Поделиться этой страницей