ЖК "Софиевский", Софиевская Борщаговка (застройщик Мамедов)

Тема в разделе "Софиевская Борщаговка", создана пользователем Dmitry - architector, 6 ноя 2010.

  1. Vital

    Vital Well-Known Member

    Vikentich, ещё нотариус есть, если вдруг...;)
     
  2. Рамона

    Рамона New Member

    До відома.

    Згідно Закону України "Про благоустрій населених пунктів":
    1. До об'єктів благоустрою населених пунктів належать: ..., прибудинкові території (ст.13, розділ ІІІ).
    2. На об'єктах благоустрою забороняється:..., встановлювати технічні засоби регулювання дорожнього руху без погодження з відповідними органами Міністерства внутрішніх справ України (ст.16, розділ ІІІ).
    Згідно Закону України "Про автомобільні дороги" технічні засоби - спеціальні технічні засоби, призначені для організації та регулювання дорожнього руху (дорожні знаки, інформаційні табло, дорожня розмітка, сигнальні стовпчики, транспортні та пішохідні огородження різних типів, світлофорне обладнання тощо).


    Згідно Закону України "Про благоустрій населених пунктів":
    Громадяни у сфері благоустрою населених пунктів зобов'язані: … ,допускати на об’єкти благоустрою, що перебувають у їх власності або користуванні, аварійно-рятувальні та інші служби для здійснення заходів щодо запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

    Встановлення шлагбауму ставить під загрозу право мешканців на отримання медичної, протиаварійної та протипожежної охорони, оскільки він перешкоджає вільному проїзду до приміщень будинку санітарного, аварійного та іншого автотранспорту.

    Забезпечення наявності проїздів чи смуг, придатних до проїзду пожежних машин, передбачено ДБН В.2.2-10-2001 "Заклади охорони здоров'я", ДБН В 1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва", ДБН В.2.2-15-2005 "Житлові будинки. Основні положення".
    Тобто, необхідне ще й погодження пожежної служби.
     
    range, Lana и AJIeKC нравится это.
  3. Кити

    Кити Member

    Vital, БЫТЬ ДОБРУ! Не все так печально!
     
  4. Askoma

    Askoma Member

    Какой смысл ставить шлагбаум, если мест хватит лишь на 34 авто? А для тех у кого нет машины - это вообще не вариант - шлагбаум будет только мешать заезду такси, доставки, скорой, аварийки и пр. + кого будет волновать последующее обслуживание.
    На собрании было озвучено, что у некоторых по две машины и негде парковаться...
    Если хоть один житель дома не поддерживает установку ограждения, ставить его не имеют права - все должны иметь свободный доступ, на то они и гостевые парковки.
     
    Юля, range, Lana и ещё 1-му нравится это.
  5. Vital

    Vital Well-Known Member

    Я только "за"!
     
  6. AJIeKC

    AJIeKC Member

    Почитайте, например. Последний абзац - про правила в "мегаполисе"-Киеве. Поэтому не надо свои "нежелания" выдавать за догму для остальных. Напишете: "так это же в Киеве, на нас их решения не распространяются"? Неувязка будет с вашим последним тезисом ;)
     
    Igor2003 нравится это.
  7. dmitri_2002

    dmitri_2002 Active Member

    А какой смысл держать и содержать парковки во дворе для жителей соседних домов? А у кого нет машины сейчас, то, я думаю, она появиться обязательно. Или будем ждать пока все жители не купят машины? :)
     
  8. Askoma

    Askoma Member

    Как уже писалось раньше жителей 300, мест 30, как вы собираетесь всех припарковать? Ждать не надо пока все купят - мест и так не хватает. Это смешно закрываться ради 30 мест, если остальные буду ставить машины в чужих дворах, где есть место.
    Т.е. в нашем дворе чужим машинам стоять нельзя, а нам в чужих можно?..:negative:
     
    LeFeRe, Юля, range и 3 другим нравится это.
  9. dmitri_2002

    dmitri_2002 Active Member

    Зато эти 30 мест будут гарантировано нашими, а не для соседних домов.
     
  10. Рамона

    Рамона New Member

    Така дискусія через необхідність чи відсутність необхідності в установці шлагбауму, а питання, яке дійсно варте уваги, ніхто не підіймає. А саме, це продаж м/м. Давайте краще зосередимо свої сили та вміння на тому, щоб ВСІ паркомісця були безкоштовними. І всім мешканцям буде добре. А на в'їздах зі сторони «Пассажу» поставити таблички «Автостоянка для мешканців ж/б по вул. Л.Українки, 19».
     
    Дизайнер, Alexandra и dmitri_2002 нравится это.
  11. dmitri_2002

    dmitri_2002 Active Member

    Тоже верно. Как было сказано выше - если есть среди нас юристы - выясните этот вопрос пожалуйста.
     
    Рамона нравится это.
  12. Кити

    Кити Member

    AJIeKC, да ладно Вам...разводить демагогию..Никто ничего никому не навязывает. Все сейчас очень умные и подкованные, благодаря интернету. Если выглянуть в окно, станет видно, что не мне одной удобно ставить машину под окнами!
    Мы за шлагбаум, пошли поставили птички в жеке и на этом все.
    Есть более насущные вопросы, кроме как парковка машин.
     
    dmitri_2002 нравится это.
  13. dmitri_2002

    dmitri_2002 Active Member

    Еще. Если будущая платная парковка не является нашей придомовой территорией (коль застройщик собирается ее продавать), то входит ли в квартплату обслуживание этой территории уже сейчас? Если нет, то, понятное дело, мы не можем никак претендовать на ее бесплатность.
     
    Дизайнер, Кити и Runner нравится это.
  14. Runner

    Runner Member

    Что оградят ????? Улицу Леси Украинки ?!?!
     
  15. dmitri_2002

    dmitri_2002 Active Member


    :)
     
  16. Runner

    Runner Member

    Разумный вопрос !


    Хорошая статья
    http://vesti.ua/strana/22042-ukrainskie-zhjeki-zastavjat-otchityvatsja-pered-zhilcami
     
  17. Runner

    Runner Member

    Надо у ЖЭКа уточнить, ведь он нам выставляет счет , там учитывается площадь придомовых территорий - то есть он отлично знает .
     
  18. tashka2000

    tashka2000 Well-Known Member

    Задумалась о покупке квартиры от застройщика Мамедова. Интересует квартира в новостройке на ул. Шалимова (дом в процессе строительства). Подскажите может есть какие нюансы при покупке квартир у данного застройщика? На что следует обратить внимание прежде всего?
     
  19. Рамона

    Рамона New Member

    Вообще усредненный расчет придом. терит. для дома выше 9-ти эт.- это 12 кв. м. для одного жителя (ДБН 360-92**). У заказчика в градостроительном расчете должен быть этот параметр. Инфа ЖЭКа может конечно и не совпасть с принятым расчетом площади.
    Т.е. нам нужен утвержденный документ с границами придомовой территории.


    ЗУ «Про благоустрій населених пунктів».
    Ст. 25. Утримання та благоустрій прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків
    1. Утримання та благоустрій прибудинкової території багатоквартирного житлового будинку, належних до нього будівель, споруд проводиться балансоутримувачем цього будинку або підприємством, установою, організацією, з якими балансоутримувачем укладено відповідний договір на утримання та благоустрій прибудинкової території.

    Наказ ДЕРЖКОМ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ЖКГ від 17.05.2005 № 76 «Про затвердження Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій».
    http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0927-05
    2.9.1. ОДС створюють у жилих мікрорайонах для контролю за роботою інженерного обладнання жилих будинків мікрорайону і виконання заявок населення щодо усунення несправностей і пошкоджень будинкового обладнання. Крім того, у завдання ОДС уходить ужиття оперативних заходів для забезпечення безпеки громадян у місцях аварійного стану конструкцій будинків, своєчасного прибирання територій домоволодінь, очищення покрівель від снігу.
    3.1. Утримання допоміжних приміщень житлового будинку
    3.1.11. Зовнішні майданчики біля вхідних дверей і тамбури сходових кліток слід систематично очищати від снігу і намерзлого льоду.
    3.5. Прибирання прибудинкової території
    3.5.1. Прибирання майданчиків, садів, подвір'я, доріг, тротуарів, дворових і внутрішньоквартальних проїздів територій здійснюється прибиральниками; тротуари допускається прибирати спеціалізованою малогабаритною (самохідною та ручною) прибиральною технікою (підмітально-прибиральною, снігоприбиральною, розкидачами протиожеледних сумішей, газонокосарками та ін.) з робочою шириною захвату до 1,5 м.
    3.5.2. Місця, які недоступні для прибиральної техніки, прибираються вручну до початку роботи техніки. Із важкодоступних місць допускається подавати сніг на смугу, що прибирається машинами.
    3.5.8. Прибирання прибудинкових територій має проводитися в такій послідовності: спочатку прибирати, а у випадку ожеледі і слизькості посипати піском тротуари, пішохідні доріжки, а потім дворові території.
    Увага! Також є окремі спец розділи:
    Розділ «Зимове прибирання» (пп.3.5.12 – 3.5.25).
    «Водовідвід і очищення дахів від снігу» (п. 4.5).
     
  20. tetatet

    tetatet Well-Known Member

    все выше перечисленное, чтобы не забыть чьи это обязанности или для ЖЭка напомнить как это своевременно надо делать??????????????? или до снега успеть дом красной лентой обвязать? Может хватить писульками разбрасываться и тыкать законами друг другу перед носом - "а воз и ныне там"
     

Поделиться этой страницей