ЖК "Пражский квартал" Петропавловская Борщаговка

Discussion in 'Домашний форум ЖК Пражский квартал' started by Deastroy, Mar 10, 2012.

1. yashka

yashka Active Member

Провайдер ответил, что моя заявка в работе.

2. Михаил_Б

Михаил_Б New Member

Самое обидное, что монополизировали услуги! Ладно! Ну так давайте же качество этих услуг нормальное!!! За что 150 рублей плачу.. Не понятно

Все эти танцы с бубнами с иными плеерами - их не должно быть, и трабл надо устранять провайдеру, а не нам. Самый распорстраненный плеер - VLC и все что работают на его движке - IPTV Player и другие - должны барабанить без всяких проблем.

Last edited by a moderator: Dec 1, 2015
    MIledi, GOI and Alive like this.
  3. stas_ukr

stas_ukr Active Member

відписую по факту проведення робіт з котлом 23 листопада: набрав збережений номер телефону майстра з Ferolli, який проводив стартове підключення котла (маю звичку залишати телефони хороших спеціалістів) ... отож, котел з якоїсь причуди виконував дивні функції самоохолодження (постійно гудів вентилятор) + дико мотав газ + незрозумілі звуки при запуску-вимкненні при включеному опаленні :)
    в результаті, культурний і толковий майстер визначив проблему, за годину часу перепрошив котел, почистив камеру згоряння і фільтр на воду, відрегулював подачу газу (суттєво при завищеній потужності котла 24А), інші робочі моменти я не вкурив:), відповів на масу запитань юзера, який хоче багато знати, дав конкретні рекомендації по роботі котла і системи ...
    ЦІНА ПИТАННЯ - 350 грн. обслуговування + 50 грн. - перепрошивка. Котел працює як годинник, тихо і в потрібних діапазонах, газовий лічильник не сходить з розуму від надлишкових об'ємів, ніякого конденсату ні на трубі, ні на теплообміннику.
    Не рекламую, просто рекомендую людину, яка прекрасно (як на мене) знає свою роботу
    Андрій т.м. 097 162 13 22
    099 158 03 08

MIK likes this.
  4. Alive

Alive Well-Known Member

А не гарантийный ли был у вас случай за 400грн?)

5. stas_ukr

stas_ukr Active Member

у мене взагалі не гарантійний випадок, бо досі не забрав гарантійний талон :) і робив не через Фероллі, а сам набрав напряму і попросив, бо зрозумів, що котел почав тупо ігнорити прохання про "тишину в библиотеке" :)

MIK likes this.
  6. MIK

MIK Well-Known Member

Ти вірно зробив. Гарантія коштує не менше....

stas_ukr likes this.
  7. stas_ukr

stas_ukr Active Member

гарантійний сервіс коштує більше - в районі 550-600 через офіс Фероллі ...
    а в даному випадку людина уже двічі якісно себе зарекомендувала і без "пришлемо протягом трьох робочих днів, про час повідомить майстер" ... у моєму випадку я визначав зручний для себе час і обирав конкретного спеціаліста. Результат "на лицо" :)

MIK likes this.
  8. Alive

Alive Well-Known Member

Я думал что гарантийный сервис - это когда производитель или продавец устраняет поломку бесплатно. А если за деньги - то это платный ремонт. Ну, то не моё дело.
    А скажите, вы не заметили после уменьшения мощности изменений в температуре горячей воды? У меня во время ТО мастер тоже уменьшал мощность, то ванна воды привычной температуры стала набираться в два раза дольше. Пришлось вызывать ещё раз и заставлять вернуть все как было.

9. stas_ukr

stas_ukr Active Member

Тут уже питання користування водою, мабуть. Воду для миття посуду і душу гріємо на поділці навпроти намальованого краника (на котлі), така температура є достатньою як для душу, так і для мойки на кухні, напір дійсно став дещо меншим (ІМХО, котел автоматично пропорційно розподіляє подачу холодної води в теплообмінник залежно від зменшення подачі газу на горєлку). Але при цьому помітно меншою "на око" стала швидкість вертіння цифєрок на лічильнику при аналогічних навантаженнях (нагрів води при митті посуду + прогрів контуру опалення) - до того крутило дуже помітно і швидко, що також насторожувало при вартості куба газу і пільгового об'єму на всю зиму (сезон).
    З іншого боку, не бачу сенсу витрачати надлишковий газ для сильного нагріву води до температури близько 50-60 градусів для того, щоб потім розбавляти її холодною на мойці чи у душі. У цьому випадку, на смак і колір фломастери різні:)
    У мене не ванна, а душ, тому про швидкість набирання води не можу сказати, але логічно мабуть, що котел у Вашому випадку "інтелектуально" розумів, що при низькокалорійному нагріву води (зменшення подачі газу) потрібно більше часу для прогріву певної кількості води до гарячого стану ... тому й пропускну здатність насоса автоматично занижував. ІМХО. Тут уже питання вищих сфер механічної філософії :)

"Я думал что гарантийный сервис - это когда производитель или продавец устраняет поломку бесплатно. А если за деньги - то это платный ремонт." - у мене було три в одному: відсутній гарантійний талон (початково підключав не в жековських газовиків, а у Фероллі) + необхідність сервісного обслуговування хоча б раз на рік + відчутні "на слух" :) неправильні цикли роботи котла. Тому й платив, як за сервіс + ремонт (перепрошивку мозгів).

Last edited: Nov 25, 2015
  10. Alive

Alive Well-Known Member

Не, у тебя в душе термостат просто. Дело в том, что при уменьшении мощности котёл может нагреть меньшее количество воды за единицу времени. термостат просто уменьшает напор чтоб выдавать воду нужной температуры, а без термостата просто приходится больше открывать кран горячей воды и прикрывать холодную, что опять же ведёт к уменьшению напора. У меня в ванной тоже термостат, после уменьшения мощности котла вода в 40 град набиралась маленькой струйкой полчаса вместо 10 минут.

11. stas_ukr

stas_ukr Active Member

термостат в душі? це як? а все інше - логічно, я про це й писав, про час, необхідний для нагріву однакового об'єму води при зменшенні кількості (обєму) газу при подачі в котел ... фізика шкільна (про "скільки треба затратити часу, щоб нагріти каастрюлю компоту до заданої температури") :)
    а загалом, мене такий варіант більше влаштовує, коли температуру нагріву можна регулювати крутілкою на котлі, а не змішуванням холодної-гарячої ... можливо - атавізм, але в питанні економії газу уже відчутно по середньодобових затратах ... вчора аж три куба з опаленням разом накрутило (душ - 4 рази: 2х2) ...

12. AlexanderSan

AlexanderSan Well-Known Member

Артвебчане все никак не зарегают мое обращение и не берут его в работу... достали, что за SLA у них резиновый...

13. Alive

Alive Well-Known Member

Прикинь, но да, термостат в душе - это бесценная вещь, помогает от ожогов колокольчиков когда жена на кухне закроет кран после того, как помоет посуду :)
    Касательно регулировки температуры горячей воды на котле ничего сказать не могу, не пробовал. Сам я предпочитаю регулировать температуру не вылезая из душа, вроде как удобнее!)
    И ещё такая мысль: судя по всему весь поступающий газ в котле сгорает > отдаёт энергию > отдаёт энергию воде > нагревает ту же воду, но быстрее. Где экономия при закручивании гайки подачи газа?

14. stas_ukr

stas_ukr Active Member

Сам я предпочитаю регулировать температуру не вылезая из душа, вроде как удобнее!)
    Гуморист :) вода в котлі у мене нагрівається до оптимальної для душу гарячої, за необхідності можу розбавити холодною У ДУШІ :) але це рідко буває.
    Где экономия при закручивании гайки подачи газа?
    Економія у тому, ІМХО, що воду не кип'ятять, щоб потім розводити холодною. Хоча ми з тобою мабуть не туди трохи забрели, швидше за все, це має більше значення при опаленні, аніж при мойці-душі:)
    А про "ожог достоинств", тут якраз і спрацьовує принцип комфортно нагрітої води, а не її кип'ятіння в котлі. Тоді й термостат нафіг не потрібен.
    До цього, коли дружина вимикала воду в кухні, були моменти незрозумілі, але це більше стосувалось тиску води в шлангу, а не появи кип'ятку:)
    Усе написане - не дискусія, а виклад думок.
    Можливо, я у чомусь помиляюсь, - не сантехнік і не спец по опалювальних системах.
    Хоча констатую, зараз користуватись котлом з такими опціями набагато комфортніше. ХЗН.

15. Alive

Alive Well-Known Member

Комнатный термостат есть? (Девайс для поддержания температуры в хате методом отключения котла)
    Вот эта штуковина действительно уменьшает счёт за газ на треть и больше. На картинке оранжевые столбики - это % времени работы котла в сутки. В остальное время он тупо выключен.
    image.png

Adelaida likes this.
  16. MIK

MIK Well-Known Member

А скільки газу ви спалили за рік? Я всього 700 кубів без термостата, північна сторона. .

17. stas_ukr

stas_ukr Active Member

нема такої фігні, ми люди прості, без термостатів в душі і кімнаті :)
    хороший девайс, але поки що не купував, хоча й вивчив тему для себе

18. Adelaida

Adelaida Well-Known Member

январь-октябрь 2015 - 367кубов, 70м2 , но южная сторона

MIK likes this.
  19. stas_ukr

stas_ukr Active Member

холодно, мабуть, було? :)

nevalentin0 and Alive like this.
  20. Alive

Alive Well-Known Member

С начала этого мес 60 кубов. Будет 70, я так думаю за этот месяц. Не экономлю. Целевая температура 23 градуса, вместо душа больше люблю ванну.

Share This Page