ЖК "Пражский квартал" Петропавловская Борщаговка

Тема в разделе "Домашний форум ЖК Пражский квартал", создана пользователем Deastroy, 10 мар 2012.

  1. Liolia

    Liolia Well-Known Member

    Біля сільської ради
     
  2. Deizy-Craizy

    Deizy-Craizy Active Member

    Шановні сусіди з будинку на вул. Софіївський, 15 хочу повідомити вам новину (хоча може ви про неї і знаєте): у вашому будинку 12 листопада 2012 року створено ОСББ "Софіївська-15" . Навіть керівник є
    МУРАВИЦЬКИЙ РОМАН ВАЛЕРІЙОВИЧ. Дана інформація є публічною і загальнодоступною.


    Ваші думки з цього приводу?
     
    Lananat нравится это.
  3. Atom1

    Atom1 Active Member

    Deizy-Craizy,откуда информация?
     
  4. Deizy-Craizy

    Deizy-Craizy Active Member

    З реєстру, це офіційна інформація.
     
  5. Madeira

    Madeira New Member

    А что такое-ОСББ-??
     
  6. Atom1

    Atom1 Active Member

    вчера утром от большого количества снега и сосулек частично оборвалась подшивка крыши вместе со сливами. (дом 15). Кусок такой подшивки висел "на соплях". Правда, застройщик молодец, было все огранизовано ...убрали все, оторвали тот кусок, на голову никому не свалился. Теперь будем ждать, когда отремонтируют.
     
  7. Deizy-Craizy

    Deizy-Craizy Active Member

    обєднання співвласників багатоквартирного будинку


    це значить, що забудовник (замовник), перед тим, як продати всім квартири у будинку, сам створив ОСББ.
     
  8. Atom1

    Atom1 Active Member

    нее, мы должны были подписывать договора с ЖЭКом, и в договоре осн. нашем это было прописано и информацию распространили о дне подписания договоров...видно не смогли договориться...вот и создали ОСББ.
     
  9. Deizy-Craizy

    Deizy-Craizy Active Member

    Да. так званий жек - виступає управителем будинку, який йому ОСББ передав в управління і на баланс.


    А з управдомом ви договір будете підписувати, оскільки такий договір підписується з кожним власником квартири. Тільки будетье уважні, перед тим, як будете підписувати, почитайте спершу текст.


    До речі, як процес підписання договору на утримання будинку (і управління ним) з управдомом ? Вам договори і тарифи на ознайомлення дали?
     
  10. alexx

    alexx Active Member

    повесили объявление в парадном 8.12 заключение, а в самом ЖЕКе никто не готов..... нафиг объявление вешать?a podymat?
     
  11. Ruby

    Ruby Well-Known Member

    только хотела спросить как там крыша и козырьки поживают под снегом :confused:
     
  12. Atom1

    Atom1 Active Member

    Deizy-Craizy, что-то я запуталась. Я думала либо ОСББ либо ЖЭК.... А тут как пантин про ви....(2 в 1) Растолкуйте, пожалуйста, какую роль будет выполнять ЖЭК, а какую ОСББ? Квартплата через кого будет идти? Дворник - эт чей сотрудник будет?


    сегодня утром наши активно убирали снег возле дома и прочистили частично дорогу по Садовой.Такая красота!!! А управление Борщаговки и не чешится по вопросу уборки снега.
     
  13. Deizy-Craizy

    Deizy-Craizy Active Member

    Те, що називаємо жек, у даному випадку, це не жек- це управитель і баланосутримувач будинку по вул. Софіївській, 15 (так само, як і по Львівській, 1, 3, 5).
    Будинок збудували, ввели в експлуатацію. Потім власник земельної ділянки (Кукса), на якій знаходиться будинок, і який є власником усіх квартир у будинку - сторив ОСББ (це юридична особа, з керівником, з рахунком у банку, з печаткою. Правда, ще є правління, ревізійна комісія і загальні збори усіх власників квартир, ну це вже деталі), ну, може ще пару чоловік залучив до створення, зі своїх знайомих, які є власниками квартир у буднику. Створили ОСББ, і як члени цього ОСББ передали (це моє припущення, але думаю, що так і було) земельну ділянку, на якій знаходиться будинок, у власність ОСББ.
    ОСББ може прийняти будинок на свій баланс, а може передати на баланс іншій особі, що у нашому випадку і було зроблено. ОСББ передало будинок Софіївський, 15 на баланс управиителю - Управдому Петпропавлівський. Передача відбулася на підставі договору, який укладено між ОСББ і управителем.
    Тепер, управитель (якого називаємо жек) новим власникам квартир (всім вам) у будинку 15 надає для підпису договір.

    Двірник буде від жека (управителя).
     
    Lananat, Atom1 и FRD нравится это.
  14. Ruby

    Ruby Well-Known Member

    Первая очредь,а что с ТВ и Интернетом?stesn9us
     
  15. ANTONIO

    ANTONIO Well-Known Member

    А по тарифам уже определились?
     
  16. alexx

    alexx Active Member

    они на крузаках, им пофигу)))))
     
  17. Atom1

    Atom1 Active Member

    Deizy-Craizy,ОСББ - выступает как представитель жильцов. Посредник одним словом. Все договора на ком. услуги, по квартплате будем с ЖЭКом подписывать. Правильноя понимаю? Не совсем ясно, зачем вообще ОСББ, все жильцы явл совладельцами земли...и просто передать на баланс ЖЭКа...


    они вродь в больнице (помните о нападении на голову), а вот замы....


    не думаем пока, нам работы хватает по благоустройству жилища))))...и без него часто уже леньки после работы ковыряться......подключим инет и вообще ничего делать не будем))))))
     
  18. FRD

    FRD Well-Known Member

    А как же телевидение... Скоро Новый Год и мы рискуем пропустить уйму новогодних передач...))
     
  19. Deizy-Craizy

    Deizy-Craizy Active Member


    Чтобы не забивать вам голову: договір на утримання будинку і прибудинкової території підписуєтсья з жеком. Вода, газ, світло - це не жек, це лічильники, оплачується за показниками постачальникам послуг: Київоблгаз, Киїоблененего, по воді - не знаю, хто у селі за це відповідає.


    Єдине, що з усього ще може бути з жеком - це водовідвеення (каналізація), а плата все одно йде за показниками лічильнка, оскільки у показник вже включені суми за водовідведення). Ще жек може вивозити за договором сміття, але ця послуга входять у рамки договору про утримання будинку і прибудикової території.


    Управління будинком - це зовсім інше, регулюється іншими нормами. У створенні ОСББ поганого нічого не має. Є свої плюси і мінуси, як і у всьому. У даній ситуації, є неприємним те, що забудовник про це навіть нікому не сказав (а я дізналася випадково). А тому виникає питання, чому він цього не зробив? Якщо ОСББ вже є, кожен з вас має право стати його членом, оскільки членство надає багато прав, але й обовязків також. На мою думку, ОСББ було створено з 2-х причин: 1) земля, яку (ймовірно) передали у власність ОСББ. 2) жек, якого всім навязати, з усіма його правами і т.д.
    Хочу зауважити, проти жека нічого не маю, якщо за нормальним, адекватним договором, будуть надаватися якісні і потрібні нам усім послуги за нормальними цінами.
     
    Lananat и Atom1 нравится это.
  20. alexx

    alexx Active Member

    я уже неделю с ТВ;)
     
    FRD нравится это.

Поделиться этой страницей