ЖК Городок г.Вишневый, ул.Машиностроителей 2

Тема в разделе "Вишневое", создана пользователем Nik, 4 окт 2011.

1. VLADIMIR1964

VLADIMIR1964 Member

Последнее редактирование модератором: 8 июн 2016
  2. Спартак

Спартак New Member

Последнее редактирование модератором: 15 июн 2016
  3. i4uvak

i4uvak Active Member

хозяева синей чери qq во внутреннем дворе, у вашей машинки разбито заднее стекло

4. jurt

jurt New Member

Спасибо, уже обнаружили... :(

5. Oleh

Oleh Member

скиньте сайт интернет провайдера нашего

6. jurt

jurt New Member

maximuma.net

7. Oleh

Oleh Member

cпасибо

8. vasyl_p

vasyl_p Member

Так под лежачий камень вода не течет. Волков бояться в лес не ходить. Нужно что-то делать и хорошо что есть такие активисты которым наша судьба и судьба наших денег не безразлична.

9. Ёжик

Ёжик Active Member

Доброе утро соседи! Пишу этот пост по результатам собрания жильцов нашего дома 24.06.2016 г. о создании ОСББ. Пишу в надежде, что кто-то из инициативной группы или активных сторонников создания ОСББ заходит всё-таки на форум, потратит немного своего времени и прочтёт мои соображения. Вчера к сожалению из-за эмоций и накала страстей так и не удалось обсудить несколько моментов.
    Итак: 1. Проблема по прямым договорам с облэнерго.
    Если действительно облэнерго готово заключать прямые договора с нами после создания ОСББ - это БОЛЬШОЙ ПЛЮС в пользу ОСББ. Но пока это только на словах. Уже не раз облэнерго нас обманывало. Готово ли облэнерго письменно потдвердить своё обещание, и при этом не ставя нам всем каких-то дополнительных условий? Если да, вопросов нет. Тем более тогда в пользу ОСББ появляется ещё автоматически один плюс - это возможность заключения договоров по двухзонному, а кто захочет и трёхзонному режиму. Это увеличивает экономию затрат на электроенергию. Я пока против ОСББ, но при этом сразу указываю на ДВА плюса в пользу ОСББ.
    2. Проблема котельной второй очереди. Это действительно СЕРЬЁЗНАЯ ПРОБЛЕМА. Но в ней несколько состовляющих:
    а) Эркер, как застройщик, мягко говоря подсунул свинью своим покупателям, а теперь и жильцам второй очереди. И это неоспоримая истина.
    б) На почве этого возник скажем так конфликт между Эркером и большой части жильцов второй очереди.
    Жильцы отказываются платить за услуги, так как Эркер (ЖЕК) ничего не делает, ЖЕК ничего не делает, так как жильцы не платят. Круг замкнулся. Так вот ещё раз обращаюсь к соседям со второй очереди. Хочу предложить вам вариант или возможно попытку разорвать этот порочный круг. Почему-бы вам не провести переговоры с Александром Эдуардовичем на предмет: жильцы гасят задолженость (полность или частями - это уже как решите), а А.Э. обязуется действительно начать работу по устранению технических недостатков в котельной. Пока есть несколько месяцев до отопительного сезона. Но эту договорённость про обязательства надо закрепить письменно. Это документ который можно использовать как в суде если А.Э. в последствии, допустим, не захочет выполнять взятые на себя обязательства. Почему письменно, так как все мы знаем что словам веры нет. Дальше, когда хотя-бы процентов 80-85 недочётов будут устранены, можно спокойно говорить о создании ОСББ, так как финансовая составляющая по проблеме котельной, тогда не будет ни накого давить. А в дальнейшем оставшиеся недоделки понемногу устранять. Думаю, что тогда жильцы с первой очереди спокойно к этому отнесутся. Сразу хочу отметить данный вариант не константа, вполне возможно вы сможете найти более улучшеный вариант решения проблемы. Пока всё выглыдит так - это с моей личной точки зрения: мы не будем платить, создадим ОСББ, все долги автоматически анулируются, а проблему с котельной решим собрав часть денег с первой очереди ( и денег не малых). Повторюсь - это так выглядит со-стороны.
    Хотелось бы услышать (прочитать) ответ или коментарии всех неравнодушных жильцов нашего дома как с первой так и со-второй очереди. Всем хороших выходных. Только давайте пожалуйта без эмоций и бросания обвинениями в друг друга.

i4uvak нравится это.
  10. van

van Active Member

Поддерживаю!!! Наобещать можно все угодно (имею ввиду облэнерго). Если с электроенергией вопрос будет решен, то сам бы с удовольствием отрекся от семейки Найвельтов. Но пока считаю, что если облэнерго посылает Найвельта, то смысл им идти на встречу ОСББ. И к чему эти непонятные групы в фейсбуке? Есть форум. Есть инфа выкладывайте на обсуждение....

11. nikitar

nikitar Member

в фейсбуке закрітая группа, туда вікладіваются некоторіе документі, которіе не стоит віставлять на открітій форум.

12. Ёжик

Ёжик Active Member

Какие туда могут выкладываться "секретные документы"? Во-первых:
    а) идёт общее обсуждение о создании ОСББ;
    б) на собрании не говорилось о наличии каких-либо "закрытых" документах;
    в) не все могут или хотят регистрироваться в фейсбуке.
    Народная мудрость гласит: что знают трое - знают все. По-этому вся эта конспираци выглядит по детски. Или и дальше, после создания ОСББ, вся информация будет предоставляться через "закрытую группу" в фейсбуке. Честное слово, вроде и хочеться поверить в хорошие намерения активистов по созданию ОСББ, но всё больше складывается впечатление о желании людей создать ЗАКРЫТОЕ АКЦИОНЕРНОЕ ОБЩЕСТВО ЖТЛЬЦОВ ВТОРОЙ ОЧЕРЕДИ.
    И ещё. Где гарантия, что 76 квартир со второй очереди и 25 квартир с первой - это должники, станут примерными плательщиками. Ведь должники в основном - это активисты и вся инициативная группа. Все эти вопросы возникают именно из-за таких "закрытых групп" не желание предоставлять информацию в свободном доступе. Этим вы "отпугиваете" людей которые возможно-бы и поддержали бы идею ОСББ.

13. nikitar

nikitar Member

Ви мабуть праві стосовно конспірації, сам її не люблю, але в процесі підготовки можливо буде необхідність передати/ознайомити документи з деякими особистими даними. Стосовно не бажають реєструватись на Фейсбуці, ніхто ж не змушує реєсруватись під власним ім'ям, можете під тим самим Ежиком зареєструватись і там. До того ж на перших сборах 30.05.16 обговорювали де краще в Інеті обговорювати питання. Всі хто хотів висловився, вирішили в Фейсбуці. Звинувачувати в тому, що ми щось приховуємо через створену группу в фейсбуці , не серйозно.

"...но всё больше складывается впечатление о желании людей создать ЗАКРЫТОЕ АКЦИОНЕРНОЕ ОБЩЕСТВО ЖТЛЬЦОВ ВТОРОЙ ОЧЕРЕДИ."
    Мені здається що всі, що ініціативна група бажає не просто створити ОСББ, а й в подальшому їм управляти. В фейсбуці, до речі я писав, що є тільки одна кандидатура в правління - Оксана Паненко - головою ОСББ. І вона дійсно в ініціативній группі, але всі інші люди з ініціативної групи не висувались в правлуіння, ні в голову ОСББ, ні в ревізійну комісію. До речі, Оксана Паненко, сказала, що вона вже не бажає висувати кандидатуру голови ОСББ. Тому від ініціативної групи є бажання лише створити ОСББ, і нема жодних намірів вступати в правління, ми всім багато разів пропонували висувати свої кандидатири - жодної поки що. Висувайте свою! Саме правління буде вирішувати які тарифи, кого нанімати і т.і.. Ви хохчете гарантій від ініціативної групи по новим тарифам про відсутність боржників?! Нема гарантій, бо як я вже вище написав, ми усього лише ініціативна група. Тарифи будуть затверджувати всі на загальних зборах, і не тільки тарифи - всі важливі питання.
    Особисто про себе напишу чому маю борги: вже давно на одних із чергових зборах з Еркером Найвельт О. всім заявив, що Еркер не має жодного відношення до експлуатації будинку, згадувалась контора "Калина", на питання чому не переоформлені договори з мешканцями він відповів в найвельтівській манері - а яка вам різниця, і взагалі для чого вам ті договори. Потім в листах Еркера до КОЕ "всплила" ще одна "контора", яка наче обслуговує нащ будинок. Зараз висить об'ява про те що нас обслуговує ТОВ "Городок Боголюбова 23". А тепер скажіть на рахунок якої компанії ви оплачуєте комуналку? Ви впевнені, що ваші грощі йдуть на будинок?!
    Крім того, можливо ви пам'ятаєте об'яву КОЕ в лютому, що Еркер заборгував їм 800 тис грн ( припинив платити з серпня 2015р), погрожували відключити е/е. Я на той час сплачував за е/е стабільно, а куди ж пішли тоді мої гроші?! Казали, що борг Еркера перед КОЕ досі повністю не погашено.
    Тож я хочу прямих договорів, як з Київоблгаззбут, з Водоканалом (з якими у мене затримка по оплаті не виходить за рамки двох місяців). Хочу чітко розуміти на чиєму балансі наш будинок і платити саме їм, а не комусь.

Последнее редактирование: 26 июн 2016
  14. Ёжик

Ёжик Active Member

Дякую Вам за роз’яснення стосовно Фейсбука. Якщо особисті дані, то хай буде. Але погодьтеся, що викласти на форумі проект Статуту ОСББ то не є порушенням чиєїсь конфіденційності. 15 сторінок друкувати та надавати кожному - то марнотратство коштів та бумаги з чорнилами. А викласти на форумі, щоб всі бажаючи могли ознайомитися та внести свої заперечення або пропозиції стосовно деяких пунктів, то на мою думку було б конструктивно. І тоді вже мабуть ніхто не зможе сказати, що не мав можливості ознайомитись з інформацією. Тож мабуть після вихідних мабуть було би не погано, якби проект Статуту з’явився б на форумі. Люди якраз відпочинуть, трохи вгамуються після п’ятничних зборів і тоді мабуть вийде нормальна дискусія стосовно Статуту та інших питань.

15. nikitar

nikitar Member

Дописав попередній мій пост - перечитайте.
    А на фейсбуці зараз 93 людини, скільки заходять на цей форум? Я можу скину Стутут і сюди, але на фейсбузі вже начали до нього давати зауваження і розпилятись на всі групи дуже не зручно. Ще були групи у вайбері та гугл+, виходить їм також потрібно скинути статут. Ви впевненні, що потім всі зауваження будуть враховані?

до речі, я з 3-го під'їзду. В ініціативній групі є представники від кожного під'їзду

Гарантій вам ніхто не дасть, так само як і Еркер не дасть гарантій, що після закінчення договору в грудні проблем з е/е у нас не буде.
    і ви хочете продовжувати стосунки з Еркером :)
    На зборах один з мешканців, сказав, що Еркер надав йому письмову обіцянку все виправити. Результат бачите самі. Пропонуєте просити ще одну бумажку? Я думаю Найвельт не напише нічого такого що має силу в суді.
    Та і хто піде в суд, ми всі вже давно мали б подати на нього, і що?? Продовжуємо тільки переписуватись в Інеті. А створивши ОСББ Еркер по закону за 3 місяці має передати та усунути всі не доліки за свій рахунок. А якщо ні, то... суд. І у нас вже буде ОСББ, обов'язком якого буде займатись цим. Я так бачу вирішення проблем.

Последнее редактирование модератором: 4 июл 2016
  16. urist

urist New Member

До посту "Ежика" :
    Продавши нам квартири з такими недоліками Ви вважаєте, що Еркер зацікавлений для Вас щось зробити? Людину, яка використавши шахрайські схеми, продала квартири начебто введені в експлуатацію, продає незаконно підвали і комори на поверхах, Ви вважаєте достойною обслуговувати наш будинок ? Це все одно, що ми знаємо що він шахрай, але ну "нехай він і далі нас грабує, обдирає", тоді Ви - Ежик віддайте свої гроші крадіям і будьте спокійні, що ваші гроші в надійних руках ))))))

Последнее редактирование: 26 июн 2016
  17. Ёжик

Ёжик Active Member

І все одно суд. І цей суд буде тягнутись 2-3 роки. ( 1 інстанція, апеляційний, косаційний). І тоді що, другій черзі чекати та мерзнути поки щось вирішиться? То чому б спочатку не спробувати "по-хорошому"?
    А якщо буде пропозиція усунути недоліки за рахунок коштів, які платять всі мешканці, то виникає питання, а згодні на це люди з першої черги. Відповідь - ні. І не тому, що "чужое горе - наша радость". Просто зараз держава зробила все, щоб люди почали підраховувати кожну копійку і десять раз подумати на що її витратити. А також враховуйте ще такий момент: якщо не дай бог у когось з першої черги накриється котел, то людина буде вимушена вирішувати цю проблему за свій рахунок. І ніяке ОСББ їй не допоможе. Ось і виникає питання, чому перша черга повинна вкладати свої кошти в котельню. І це питання турбує людей з першої черги. Ви сами це чули на зборах. Це дуже непросте питання, яке постійно буде висіти "домокловим мечем".
    І ще одне питання. На зборах було сказано, що А.Е. готов передати ТП ОСББ (в чому я дуже-дуже маю великий сумнів). Але припустимо так і буде. Як тоді бути з 25 домом. Адже він також отримує живлення через це ТП. Як буде вирішено це питання? Адже ми будемо нести витрати на утримання ТП, як 25-й дім буде нам їх відшкодовувати?
    А стосовно участі в правлінні ОСББ, то я обдумаю це питання.

Я не вважаю, що Еркер хоче щось для нас зробити. Стосовно схем: я впевнений, що "ввод в експлуатацію" першої, другої черг, 25 дома здійснювались через хабарі. І не важно яка влада на дворі: до майданівська або після майданівська. Гроші люблять всі.
    Стосовно "віддайте свої гроші крадіям і будьте спокійні, що ваші гроші в надійних руках". Я не пропоную віддатись на поталу Еркеру та "спати спокійно". Ні. Час на створення ОСББ у нас є. Я пропоную вести два процеси паралельно. Не рушити зразу все. А отримати якісь вісомі гарантії від КОЕ, скласти попередній перелік послуг яких потребує ОСББ по обслуговуванню дому, провести попередній моніторинг цінових пропозицій фірм, які ці послуги надають, можливо провести попередні погоджувальні перемовини з цими компаніями і тоді робить перехід від ЖЕКу до ОСББ. Щоб це було більш в м'якій формі. А не все "обрубать" і місяць-два жити в "перехідному" періоді. Це тільки приблизний план дій. Можливо у ініціативній групі є більш досконалий план, то було б файно. Але на зборах ніхто навіть і слова про план не сказав. Якби хоча б було озвучено приблизний варіант плану дій, то реакція опонентів створенню ОСББ була б не настільки бурхливою. Адже революційний підхід: все ломаєм, а потім по-ходу щось будуємо, не самий кращий. Я не критикую, а просто відповів на Ваш пост та висловив свої міркування і не претендую, що я в усьому правий.

Последнее редактирование модератором: 4 июл 2016
  18. nikitar

nikitar Member

Так, можливо суд буде, а можливо і ні. Що з цього, як нинішня ситуація може вирішити наші проблеми? Проблеми ж тягнуться від здачі будинку у 2012р і по нинішний день і перспективи вирішення на обрії на спостерігаються. На мою особисту думку вихід один, взяти управління будинком на себе і далі намагатись вирішити проблеми об'єднанням з оформленям юридичної особои, а не балаганом во дворі. Я вже збився з рахунку скільки тих зборів проведено, а вийшло щось вирішити лише раз і то через кричущі скрутні обставини і за незрозумілою схемою (я про е/е).
    Як саме вирішувати буде ОСББ? Нам же всім і вирішувати, я думаю жоден не зголоситься виплачувати ті 3,8 млн. КОЕ. Якщо велика ціна за доведення до ладу котельні для 2 черги, то також люди не погодяться, а якщо там невеликі кошти, то 2 черга думаю і сама зможе їх назбирати.
    Я хочу підкреслити, що всі ці важливі питання 5-10 особами з правління не вирішуватимуться, це все повинно вирішуватись на загальних зборах всіма власниками.

19. i4uvak

i4uvak Active Member

впевнений, тоді %, який підтримає створення ОСББ, буде значно вищим. хоча вимагати від ініціативної групи такї роботи теж немаємо ніякого морального права. хіба до створення осбб вже скинутися, найняти людину і прорахувати всі питання, які виникають. а їх багато

20. IVan Gruzny

IVan Gruzny Member

Установленные счетчики уже позволяют запрограммировать на них 2-х или 3-х зонный тариф. К кому обращаться? У Вас есть специалист, который сможет законно перепрограммировать счетчики?

Поделиться этой страницей