Новостройка по Боголюбова, 12, Софиевская Слободка

Тема в разделе "Софиевская Борщаговка", создана пользователем Dmitry, 10 июл 2013.

  1. pro.alex

    pro.alex Well-Known Member

    До 1 липня потрібно визначитися із формою управління через збори мешканців.
     
  2. Nasa

    Nasa Member

    Доброго дня!

    Ми також за зміни. Боголюбова 3.
     
  3. skyline

    skyline New Member

    Добрый день, мне кажется, договор это уже в последнюю очередь будем составлять, когда уже ниче не сможем сделать сами. неужели вы думаете что ЖЕК сделает для нас хоть чтото полезное? НО ! если у нас будет собрание и 50 +1 голос выскажется ЗА, будет все по другому:)!!! Я вчера ездил в уже созданный ОСББ, пообщаться с управляющим, послушать его мнение, и что я там увидел-возле дома будка для охранника, шлагбаум на въезде во двор , камеры стоят при входе в парадные по 2 шт, и в подъездах камеры, консьерж, в подъездах чисто, все подкрашено, на подоконниках цветы. И однозначный ответ управляющего - "СОЗДАВАЙТЕ", будете свои деньги тратить для своего же блага... , хотя на первых порах будет сложно.


    Добрий день, дякую за підтримку , це важливо для всіх нас. :super:
     
    Последнее редактирование модератором: 8 июн 2016
  4. tuipik

    tuipik Member

    Також хотів додати, що було б правільніше ще й інші будинки нашого квадрату (6,8,10) запросити і якщо утворювати - то один на всіх.
     
  5. skyline

    skyline New Member

    Согласен на все 100%, было бы классно, но это не так просто, посмотрим что наши жители скажут.
     
  6. ld4

    ld4 Well-Known Member

    skyline,

    по закону, при создании одной управляющей организации на несколько домов, каждый дом отдельно голосует за это решение.

    Наш тариф 4 грн за м2, и что мы за эти 4 гривны получаем?
    При этом у знакомых тариф 2.7, с которого у них постоянно чисто в подъездах (влажная уборка всех помещений общего пользования 1 раз в неделю), установлены камеры, забор вокруг двора, автоматические ворота, лавочки и тд и тп. Недавно с этих же 2.7 за м2 они заасфальтировали себе автостоянку - площадку машин на 30.
     
  7. Dmitry

    Dmitry Administrator Команда форума

    Мегазадачі на марші. Спершу зберіться консьєржа посадіть в підїзди, а потім вже за мегазадачі говоріть. Якщо банальна бабуся на вході не підсилу, як ви організуєте ОСББ?((
     
    Карина( Боголюбова-8А) и Fell нравится это.
  8. oksi8888

    oksi8888 Member

    Доброго дня! Повністю підтримуєм ініціативу, але на форумі не буде багато зацікавлених, треба терміново зібрати мешканців і провести збори, тоді зможемо чогось досягти
     
  9. Fell

    Fell Well-Known Member

    Суботник уже организовали. Пришло аж 3 человека(
     
  10. tuipik

    tuipik Member

    Дивуюсь вашому песимізму!
    Ви часом не агент ЖЕКу, який пише для того щоб мешканці зневірились у можливості змін?
    Очі бояться, а руки роблять.
    Бабця - це не мегаактуально і тому на це менше зважають, а ОСББ - це вартує особливої уваги. бо це значна частка нашого комфорту проживання в будинку.
    Тому, як мінімум, спробувати - обов'язково треба.


    Дивуюсь вашому песимізму!
    Ви часом не агент ЖЕКу, який пише для того щоб мешканці зневірились у можливості змін?
    Очі бояться, а руки роблять.
    Бабця - це не мегаактуально і тому на це менше зважають, а ОСББ - це вартує особливої уваги. бо це значна частка нашого комфорту проживання в будинку.
    Тому, як мінімум, спробувати - обов'язково треба.
     
    Последнее редактирование модератором: 8 июн 2016
  11. ld4

    ld4 Well-Known Member

    Я правильно понимаю, что этим язвительным комментарием ваше участие/помощь/советы и ограничатся? Ну слава богу, что бы мы без вас делали.

    ЗЫ. Если что, комментарий не по адресу. Пишите/звоните тем, кто постоянно игнорит все инициативы, включая вопрос консьержа.
     
    Последнее редактирование: 31 май 2016
  12. skyline

    skyline New Member

    Про субботник извините, не знал, посмотрел на форум, когда он уже прошел, но сейчас не об этом. Первым делом давайте не будем ссориться на форуме, т.к. есть люди , которые тоже хотят перемен, но в них пока не верят, а духом они с нами, так что наверное нужно собрание. Ответы в сторону поддержки ОСББ очень важны. Так что читайте, думайте, общайтесь с соседями, нам нужны голоса ЗА!!!:)


    Бабуся в подъезде это мелочи, мы копаем глубже, глобально, а там и бабуся будет и т.д. и т.п. Вы лучше скажите что с сайтом шото он виснет периодически, ни просмотреть норм, ни почитать, или это токо у меня такая проблема?:negative:
     
    Последнее редактирование модератором: 8 июн 2016
    pro.alex нравится это.
  13. Sofiko

    Sofiko New Member

    Доброго дня.
    Щодо ОСББ. Давайте наступного тижня проведемо зустіч власників із будинку 12 в дворі. Скажімо, вівторок 19.00.
    Головна мета зустрічі дізнатися чи маємо ми більше 50 відсотків підтримки серед власників квартир.
    Якщо ніхто не проти щодо дня і часу то я зможу зробити оголошення.

    Щодо мотивації. Наша найбільша мотивація це гроші які витрачаються на наш будинок. Для мешканців буде цікаво дізнатися, що в середньому кожен з 4 підїздів генерує (через квартплату) біля 14 тис грн на місяць.
    Ще раз - будинок може на власний розсуд керувати коштами у розмірі 48 тис грн на місяць.
    Маючи ці кошти наш будинок зможе і сам укласти договір на обслуговування із Києвобленерго, вивозом сміття, обслуговуванням ліфтів.

    Також частина коштів відкладаються на майбутній ремонт будинку. Чи отримаємо ми ремонт даху чи підїздів через 10 років, якщо все лишиться як є?
    Простий приклад - я ходив минулого тижня (середа) до ЖЕКу і просив нарешті покласти газон(клаптики біля гаражів), викосити траву за гаражами і поміняти розбите скло в 1 му підїзді. В результаті, станом на цю середу, нічого не зроблено. ЖЕК не має конкуренції, а тому поводить себе як і всі монополісти.

    Якби це був не прибутковий бізнес не було б і ЖЕКів, які перешкоджають самоврядуванню.

    Дякую за увагу.
     
  14. Dmitry

    Dmitry Administrator Команда форума

    Я агент здорового глузду. Живу в будинку поруч, де вхід в під'їзд прикрашений квітами, на підлозі розстелений килим, а на стінах виставка дитячих робіт. Завжди чисто та затишно.
    Вам же рекомендую почати зміни з маленького, а далі замахуватися, на ОСББ.
    А так, дай Боже нашому теляті вовка з'їсти...
     
  15. skyline

    skyline New Member

    Добрый день, все что вы написали - правильно, и большинство жителей такого же мнения, хотелось бы знать ВАШЕ мнение по поводу ОСББ, в нашем доме уже создана инициативная группа, которая ведет предварительный опрос жильцов,чтобы не собираться по нескольку раз, и по результатам опроса будем принимать решение об официальноам собрании , приглашение на собрание будем вручать каждому, чтобы собралось большинство. Соответственно к тому времени надо будет подготовить подробную информацию для жильцов, и т.д. и т.п. Вы , я так понял из 1 подъезда, если вы за ОСББ, и есть желание, подключайтесь к инициативной группе, ускорим процесс.
    тел.я скину в личку, звоните, обсудим.
     
  16. tuipik

    tuipik Member

    Sofiko
    Підтримую.
    Вчора трохи поспілкувались з цього приводу. Прийшли висновку, що щоб все було правильно, в рамках чинного законодавства і вчасно - треба наступної п'ятниці вже сповістити всіх мешканців про збори, які теоритично мають бути десь 24-25 червня.


    Тому, якщо вирішим зібратись наступного вівторка, треба попередньо поспілкувати з мешканцями. В 4 під'їзді я пройдусь і обдзвоню кого зможу. 3 під'їзд пройде skyline. А от 1й та 2й підїзд - відгукніться. У активістів з 1го під'їзду, які встановлювали домофон - є контакти мешканців (поділіться, або самі продзвоніть).
    Ну і + до вищесказаного. Хто збереться на попередні збори - підготуйтесь до них теоретично (почитайте закон - посилання є декілька постів вище), поспілкуйтесь із знайомими, може хтось вже створив ОСББ (які там були проблеми, підводні камні, процедури сповіщення, проведення зборів, які питання найчастіше підіймались, тощо). Тоді на цих попередніх зборах ми зможемо ефективно і швидко створити дорожню карту, обговорити та знайти питання в яких не розуміємось, тощо.
    Якщо є юристи також прохання підготуватись, бо без грамотної юридичної підтримки - ми букашки )))


    Дякую.




    Dmitry Administrator
    Я щиро радий, що існують такі будинки де мешканці роблять такий затишок і реально проактиві і Вам пощастило жити в тому під'їзді. Реально радий, без всякого підтексту.
    От скажіть, а килими, квіти, дитячі роботи - це Ви цим займались? Ви це облаштовували? Якщо так - то замість того щоб тролити ініціативу - розповіли б про досвід - як це робили, на які кошти, якими силами, протягом якого часу і т.д.
    Якщо ні і це робили інші люди - то яке моральне та етичне право саме Ви маєте на критику ініціативи? Диванний батальйон?

    ПС. особисто я, ну небуду я займатися дрібними справами з благоустрою, не моє це, хоч стріляйте. Для цього мають бути спеціально навчені люди. Для мене краще один раз напружитись, побудувати систему, налагодити її, прописати скрипти і все. Далі система має працювати сама, а я тільки спостерігати і вносити актуальні корективи. Так має бути і з ОСББ. Один раз налагодимо (звісно що перший рік буде не без боків, поки система і люди не обкатаються), зато потім система має працювати на наш комфорт. і тоді не будуть з'являтися скарги і образи, що хтось не вийшов на суботник, або в під'їзді не винесли сміття та не прибрали.
     
    Последнее редактирование модератором: 9 июн 2016
    nonik и skyline нравится это.
  17. Fell

    Fell Well-Known Member

    Я тоже за ОСББ, но боюсь что без цербера - ЖЕКа с нашими жильцами будет только хуже(((. Боюсь что при либеральном подходе ОСББ у нас просто будет бардак! Люди перестанут платить за коммуналку(.
    И так мусор бывает лежит неделями в коридорах, это же не ЖЕК его там бросает? Те же домофоны убивают в усмерть наши же соседи. К тому же мы не знаем сколько квартир реально платит за коммуналку.

    Благими намерениями выстелена дорога в ад(((
     
  18. tuipik

    tuipik Member

    Fell
    Звісно, що і мене і інших мешканців це хвилює. І звісно, що ми з цим зіштовхнемся, але ж для цього і прописується статут, переймається досвід вже давно працюючих ОСББ, і т.д. На крайній випадок можна ж заключити договір на обслуговування з керуючою компанією, яка має досвід з вирішення цих питань.

    А просто сидіти, з нав'язаними нам ЖЕКами/керуючими компаніями і продовжувати жалітися на погане обслуговування - це звісно вихід. Вихід, як Ви кажете, в ад ))))
     
  19. Dmitry

    Dmitry Administrator Команда форума

    На досвіді Боголюбова,6, ще раз пропишу, те що 100 разів писав вище: почніть з самого звичайного консьєржа. Це маст хев. Далі вже "тюнінгуйте". Додавайте квіти по смаку, килим при вході, інші фішки. "Фішки" без консьєржа не працюють. Пару правильних відвідувачів зайде в парадний, і все, по фішкам.

    А так, всі ми стратеги. Краще таксистів в політиці не розбирається ніхто. Но ви врахуйте! поламати існуючу систему ви можете, но чи працюватиме ваша система? Єдине, що доношу вам: ви спершу створіть щось, далі вже думайте чи ламати те, що є.
     
    Fell нравится это.
  20. skyline

    skyline New Member

    Скажіть будьласка, за консьержа ви платите окремо? І скільки, якщо не секрет, і ще питання - ви проти ОСББ, чи не вірите в результат, і вважаєте наші зусилля марними ? Я згоден, складно поломати систему, а ще років 5 назад це було нереально, але по результатам змін, які пройшли в нашій країні, спробувати варто. СЛАВА УКРАЇНІ !
     
    Последнее редактирование: 1 июн 2016

Поделиться этой страницей