Я, честно говоря, тоже не собираюсь бить стяжку, не вижу смысла, газ будет дорожать, водяной пол будет греться от газа, сомнительная экономия. Плюс сам этап разбора стяжки и установки водяного пола обойдется дороже. А так будет альтернативный способ подогреть квартиру.
спасибо за совет. еще думаю актуально будет сделать тёплый пол в корридоре. можно будет в период осень-зимы сушить обувь. прямо на полу)
Під ламінат чи лінолеум теплих полів не можна робити. Так нам фахівці сказали. Той же наш спільний дизайнер. Навіщо сперечатися. На смак і колір - друзів немає. Я буду штробили під водяні підлогу. Газ дорожчає, але опалення все одно будемо усі включати. Мені це довподоби. Кому подобається електричний. Теж чудово. Я, послухавши всі плюси і мінуси різних видів підлоги зробила свій висновок
Я буду знімати стяжку під теплу підлогу! За технологією кладеться утеплювач потім отражатель та труби (це ізолює плиту перекриття і фактично все тепло залишається в квартирі)
Т.е. теплоизоляцию используют и при электрическом, я скорее всего буду использовать изоляцию под теплый пол.
А я вообще не буду теплый пол делать. Оно вроде и лучше, но у нас никогда его не было и прекрасно без него обходились. У меня для прохладного время есть носки и белые бурочки с натуральной шерсти.
Во многом согласна, у нас никогда его тоже не было, я всю зиму босиком бегаю, и люблю ощущение холодной плитки Но тут уговорили попробовать ))
Я у кого-то в гостях была (уже не помню), так там теплый пол в ванной был - ногам приятно было. Но в ванной я не так много времени провожу, а на кухне всегда тапочки обуваю, а в комнате под паркет - думаю для паркета будет плохо. Так что делаю выводы - теплый пол мне не нужен. Это он нужен у кого маленькие дети, чтоб на полу играли и не простудились.
Тепла підлога в санузлі ще необхідна тому, що обігрів цього приміщення взимку виконує тільки рушникосушитель (так, по крайній мірі, в мене зараз), що замало, як показує практика. Тому необхідно робити теплу підлогу або ставити додатковий радіатор.
Я пока хочу теплый пол только в ванной, а так мы не любим плитку. Наверное будем везде, кроме ванны, стелить ламинат. На кухне, если на баколнчике поставим диван и сделаем рабочее место для меня, то постелю маленький коврик. В детскую тоже думаю постелить посередине коврик с коротким ворсом для игр на полу, а так ковры не любим. Когда малая была маленькая, брали на год примерно у мамы ковер Потом ей опять вернули. Если что, то стелим походный коврик или еще каки-нибудь подстилки, а потом убираем.
Поділіться думками. Що краще в однокімнатній (тип 13) ліжко чи диван. Диван наче й зручніше,але варіанти..з двох половинок.. (книжна)..так набридла.. І як сидіти..то половинка продавлюється, і спати не зручно (не одразу, звичайно) А ліжко-краще, але займає місце... От у роздумах
Для однокімнатної квартири однозначно диван, кімната служитиме одночасно спальнею та гостьовою. Чому Ви думаєте про "книжку"? Зараз такий вибір диванів, з такими механізмами і системами, що можливо підібрати любий варіант, не полінуватися просто походити по меблевих магазинах. Це особиста моя думка.
Візьміть диван з системою розкладання "акордеон" - дуже зручний коли розкладаєш і складаєш, великий ящик для білизни. І спати лягати можна не по довжині дивану коли він складений, а навпаки. Розкладається вперед і в розкладеному вигляді займає більше місця ніж "книжка". В мене вдома такий диванчик (по довжині 1,30м) - дуже зручний. Тут також буду такий купувати, тільки довший, десь на 1,90м і маленький на 1,20м на лоджию. До речі, в мене також тип квартири - 13 на 6 поверсі. У вас на якому?
Ездили сегодня в ЖК, снимать размеры с квартиры. Делюсь новостями: 1) Ключи обещают начать выдавать через ~10 дней, т.е. уже совсем скоро можно будет приступить к ремонту. Хотя кто-то уже кажется делает ремонт (но в отделе продаж отрицали), т.к. строители таскали на улицу в мешках строительный мусор. Вот его сколько возле забора. 2) Оформлять основной договор можно хоть сейчас, для этого нужно позвонить/заехать в отдел продаж, изъявить желание, они делают экспертную оценку за 7-10 дней и потом приглашают к нотариусу подписывать бумаги. 3) Стяжка в туалете и ванной выполнена в один уровень со стяжкой с остальной квартирой Если в ванной на пол положить плитку, а в коридоре - ламинат или линолеум, то уровень пола в ванной будет выше. Во-первых, будет неудобная ступенька, а во-вторых, если вдруг в ванной сорвет кран, то квартиру мгновенно затопит. Уровень пола в саунезле обязательно должен быть ниже, чем в остальных помещениях! Так что придется срывать стяжку и делать все заново Лучше бы застройщик вообще не делал стяжку в санузле! 4) На следующей неделе обещали дать план электроразводки в квартире и возможно труб отопления. На этом всё
Ну от. Настав час і не дуже гарних, але реальних новин: буде 1 гарна, а також декілька не гарних новин: 1) гарна- будинок передали на баланс нашого жеку і з понеділка почнуть видавати усім бажаючим ключі; Тепер тим, кому треба терміново робити ремонти і вселятися - є проблеми. Але все по порядку: 2) перед тим як вам дадуть ключі і ви приймете квартиру з прорабом, вас зобов'яжуть заплатити 640 грн( там по квадратурі) за вивіз будівельного сміття, хоча може це і краще, адже бачки будуть стояти прямо у дворі; 3) нема лічильників на світло. Тобто якщо ви захочете робити вже ремонт вас зобов'яжуть сплатити близько 600 грн ( за три місяці) за електроенергію під час цих трьох місяців, до того як поставлять лічильник. І тягнути кабель з 4 поверху в квартиру. Платимо як юрособа, а не споживач. Повторюся. Світла в квартирі не буде до серпня мінімум. Якщо ви зробите ремонт і будете жити, то теж маєте тягнути з 4 поверху і платити дорожче. Кажуть, начальник жеку сам в шоці. Але зробити чи прискорити нічого не може. 4) газу - нема. До будинку навіть не дотянули 20 м труби. Отож начальник жеку теж не дуже обнадіяв, газ буде нескоро. І пустять його коли заселиться 70% усіх квартир. Якщо чесно, я була впевнена на осінь заселиться. А тепер маю великі сумніви. Да і з квартири в серпні треба з'іжджати. І десь місяць-два потусуватися І тепер в голові крутяться питання: нащо було таке відкриття, якщо реально купа недоробок і слова Савочки не дуже відповідають дійсності
Интересно, как они планируют давать нам подписывать акты приема-передачи, если в доме нет газа? Я вот, например, не подпишу ничего до тех пор, пока не проверю работоспособность газового котла, герметичность системы отопления. Без газа это сделать будет невозможно.