ЖК "Щасливий", Яблунева

Тема в разделе "Софиевская Борщаговка", создана пользователем krivedko, 25 ноя 2015.

1. lol

lol Member

про чайник я від себе добавив :), офіційне тлумачення - розіграш цінних призів. Коли відкривали 44-й будинок по Щасливій, тоді Вирастюк був почесним гостем, коло сцени стояла куча різноманітної побутової техніки, навіть недавно тут хтось писав, що виграв на відкритті будинку соковижималку. Особисто ми підемо на відкриття, в конкурсах приймемо участь.

Ні, про зелень не питав, побачимо все на власні очі через тиждень. Роботи перед будинком тривали не дивлячись на дощ.
    На рахунок зелені, сьогодні був у гостях у друзів, що проживають в панельній багатоповерхівці 70-х років забудови, де будинки розташовані між собою на більшій відстані, ніж будують зараз, передбачені великі зелені зони і гостьові стоянки на 5-ть машиномісць. Що вийшло: припаркувався я в "зеленій зоні", яка вже давно не зелена, а зона суцільного болота, поряд із десятками таких же автомобілів, через лабіринт яких по болоту прийшлось іти до парадного. Тому хочеться зробити висновок, що краще іти від автомобіля до парадного по тротуарній плитці коло клаптика травички і пари-тройки ялинок, ніж по вуха у болоті (нагадую, що пару останніх днів іде дощ). І цю травичку із ялинками влітку щодня будуть поливати і підстригати (так робиться в пятиповерхівках). Це так, думки вголос після прочитаного на нашому форумі.

Последнее редактирование модератором: 24 апр 2016
    Zemy нравится это.
  2. Zemy

Zemy Active Member

Вчера попыталась пожаловаться друзьям, мол асфальт и плитка во дворе, под зелень места нет. Так они мне фотку своего одесского двора выслали (мегакрутой ЖК, где охрана сумки до дверей доносит жильцам) - одна плитка, зелени маленькие кусочки. Говорят так лучше, чем огромные "зеленые", болотистые или вытоптанные поля. Посмеялись они надо мной.
    Плюс глянула фотки ПП - там тоже видно, что зелень вся к центру двора сосредоточена. А по факту выглядит симпатично.

Вложения:

3. natata

natata Well-Known Member

Коли 74 будинлк на волошковій відкривали, я виграла стереосистемуCrazy

Zeland нравится это.
  4. Zemy

Zemy Active Member

В прошлый раз когда сад закладывали на ПП путевку в Египет разыгрывали :)))

5. natata

natata Well-Known Member

Странно. Обычно они в эмираты путевку розигрывают

6. Zemy

Zemy Active Member

Может я путаю :)

7. natata

natata Well-Known Member

Кстати, сегодня прогуливалась на стройку. Работа кипит. Я поняла, почему так возмущаются по поводу близости свечек к послелнему подьезду нашего дома. Ребята, это не просто близко, эта караул....

image.jpg

Это я стою прям у подьезда

Последнее редактирование модератором: 25 апр 2016
  8. Salo

Salo Member

Расстояния между зданиями регулируются в ДБН 360-92 "Планування і забудова міських і сільских поселень". Там есть такой пункт:

3.13 Відстань між житловими будинками, житловими і громадськими, а також між виробничими будинками треба приймати на основі розрахунків інсоляції і освітленості відповідно до норм (розділ 10), протипожежних вимог, крім того, і від гаражів (додаток 3.1).

Між довгими сторонами житлових будинків заввишки 2-3 поверхи треба приймати відстані (побутові розриви) не менше 15 м, а заввишки в 4 поверхи і більше - 20 м, між довгими сторонами і торцями з вікнами із житлових кімнат цих будинків - не менше 15 м.

Примітка 1. При розміщенні 9-16-поверхових житлових будинків суміжно з кварталами садибної забудови, що зберігається, відстань між садибним будинком і довгими сторонами багатоповерхового будинку приймається не меншою за висоту будинку, що зводиться.

Примітка 2. При різних вимогах (протипожежних, санітарно-гігієнічних та ін.) до мінімально допустимих відстаней між будинками і спорудами при проектуванні треба приймати величини, найбільші з них.

Также этими нормами регулируются расстояния до спортивных площадок, парковок, магазинов и т.д.

Последнее редактирование: 18 апр 2016
    natata нравится это.
  9. natata

natata Well-Known Member

Дякую, я ці дбн знаю, оскільки є землевпорядником. Там є явні порушення. Питання, хто і за скільки дозволив і затвердив детальний план забудови кварталу???? Але в нашій краіні мене це не дивує

Правда в цьому дбн ще є виключення, коли вказані вами відстані можуть зменшити на 20%. Але це точно не наш випадок. Мені повезло, я в іншому під'ізді.

А ви наш сусід чи ппосто "5" копійок вставили?

Последнее редактирование модератором: 25 апр 2016
  10. Salo

Salo Member

Я из 1го подъезда

Последнее редактирование модератором: 26 апр 2016
  11. Zemy

Zemy Active Member

А этаж? Квартира? Я тоже с первого.
    Вот чего не пойму, никого нормы по расстоянию между первым и вторым домом не волновали, а там по сути так же - тротуар и дорожка. А тут все удивились :)

12. Salo

Salo Member

Расстояние между 1 и 2 домом не волновали, т.к. там торцевая сторона и глухие стены. А эту свечку будут лицезреть перед своим носом все жильцы дома, в особенности жители крайнего подъезда.

Кстати, когда мы выбирали квартиру, то обратили внимание на деревья, которые выкапывали рабочие. Менеджер уверял нас, что деревья наоборот сажают. Оказалось все-таки, что выкапывают.

Вложения:

13. Olga300707

Olga300707 New Member

У Вас наверное 3 этаж, двушка 76кв.? Наши соседи сверху.

14. krivedko

krivedko Active Member

Я даже так скажу - это пиз..ец:(
    И что делать с этим я пока не знаю.

natata нравится это.
  15. Zemy

Zemy Active Member

А что сделаешь? Генплан утвержден. Генплан при покупке показывали. Меня стена 2-го дома тоже не радует особо, а окна тем более, но я на этот минус согласилась.

16. natata

natata Well-Known Member

Правда в цьому дбн ще є виключення, коли вказані вами відстані можуть зменшити на 20%. Але це точно не наш випадок.
    ви стовідсотково праві, торцеві сторони можуть буди і 10 метрів))) а ви з якої квартири? я теж з 1 підїзду

дерева викопують, адже там буде бруківка, проект озленення у них буде свій, з красивих дерев, березки - то посадили мешканці приватних будинківв, також у них там влітку буликартопля, кабачки і огірки, правда вони їх самі викопали))))

Последнее редактирование модератором: 26 апр 2016
  17. лінолеум чи намінат в коридор ?

18. Lenuska

Lenuska New Member

19. Zemy

Zemy Active Member

Зона прихожей кафель 6-8 плит, точно уже не помню. Остальной коридор ламинат.

20. lol

lol Member

Вже нічого не зробиш :(. Роздивляючись свіжу візуалізацію зрозумів, що буду бачити глуху стіну свічки, буде видно ще трохи Окружної і Києва. Благо квартира двухстороння, основний вид буде на приватний сектор. Саме цікаве, що вид із вікна при купівлі квартири для покупців стоїть чить не на останньому місці. Про це мені говорили продавці багатьох ЖК в окрузі, де дивився квартири. Мол на це ніхто не дивиться, головне планування квартири і розташування будинку Може вони при цьому і лукавили :).

Поделиться этой страницей