ЖЭК или ОСББ?

Тема в разделе "ЖК Молодежный городок", создана пользователем burun, 24 мар 2016.

?

Какую форму управления Молодежным Городком поддерживаете Вы?

Голосование закрыто 24 июн 2016.
  1. ЖЭК

10 голосов
    34,5%
  2. ОСББ

19 голосов
    65,5%
  1. Опасная

Опасная Well-Known Member

В Киеве в многоэтажках схема может и работать. А у нас не факт. Тем более взять хотя бы Одесскую,30. Там сколько квартир? помоему 20 кваритр на дом. Т.е. 20 семей будут содержать дом, придомовую + расходы на само ОСББ и еже с ними?
    Очень сомневаюсь.

2. Djek

Djek New Member

ОСББ надо делать первой очереди!!!

Надо делать собрание.

3. headman

headman Active Member

Ну точно, на даний момент не більше. Подумайте навіщо забудовник створив ЖЕК, а не відправив нас до сусідів? Відповідь дуже проста. Жива копійка і монополія на все., і в нових будинках,ше не скоро треба буде вкладати кошти в ремонти, аварії, та інше...

4. Люси

Люси Active Member

ні - Ви будете платити управляючий компанії набагато більше ніж 146,56 грн. без питань та пояснень

5. headman

headman Active Member

Шановний
    Serjio, я готовий взяти на себе таку відповідальність, але...
    1. Я не готовий розлучитися з тією зононою комфорту в якій я знаходжусь на даний час.А саме, матеріальне забеспечення, рівень поваги в колективі і керівництва, дружній та доброзичливий колектив....Да згоден, з Вашим запереченням, що повагу ніхто не заважає заслужити, тай створити дружній колектив теж...
    2. Але я зовсім не маю бажання, витрачати свій час на переконнання сталих скептиків в доцільності створення ОСББ.
    3. Коли я відчую, що людям це потрібно, я мабуть теж підключусь до процесу... Поки не появиться конструктив в цій темі, я до процесу підключатись не буду, тому цо в мене зовсім обмаль вільного часу.
    4. В зв*язку з тим, шо я досить не погано вивчив тему ОСББ, то можу порадити наступне.... Якщо громада в ММ не створить до липня ОСББ і нам призначать управляючу компанію, а це буде наш "рідний" ЖЕК, то нам слід підписувати короткотермінові договори, на одержання послуг...
    5. І тоді втрачений час та кошти нас розсудять.

UJN и King Lion нравится это.
  6. Lukas_

Lukas_ Active Member

Я просто бачу, що є люди які хочуть щось змінювати і переповнені бажанням.

Скликаємо громаду, а повагу від людей, я гарантую...

Нам дуже потрібна людина з нашого Молодіжного містечка, а не чужий.

Не будемо тратити час на балачки.

Я пропоную 2.03.2016р робити загальні збори...

Последнее редактирование модератором: 6 апр 2016
  7. Serjio

Serjio Well-Known Member

Что и требовалось доказать. Вы думаете что кто-то сделает лучше чем есть, но сами не готовы ничего делать и тем более брать на себя ответственность. Тогда к чему все эти буквы на форуме?

Вы составили бизнес-план ОСББ и можете хоть примерно назвать сумму платы за кв.м. в ОСББ?

Последнее редактирование модератором: 7 апр 2016
  8. headman

headman Active Member

Да я думаю по другому! Да я готовий брати відповілальність.... І повторюю, що я не готовий витрачати час на скептиків...Бувайие....

ПиСи.Готовий до зібрання ініціативноної групи, але тільки в неділю, бо в суботу у мене робочий день...

Последнее редактирование модератором: 7 апр 2016
  9. Alex@ndr

Alex@ndr Well-Known Member

Сейчас вообще не то время, что бы собирать собрания и решать вопрос ЖЭК или ОСББ!
    вопросы нужно подымать другие!!! подключения к РЭС и местному водоканалу!

А так цель собрания получается снизить на пять гривен стоимость уборки в парадных, улице и вывоза мусора но при этом остаться без электроэнергии, воды и канализации!

salmart, БРУНО и Опасная нравится это.
  10. Шановний, Ви трішки не орієнтуєтесь в ситуації, тому пишете таке...
    Я Вам поясню:
    1. Забудовник створив ЖЕК, щоб був порядок до того часу поки люди не визначаться.
    2. Про яких сусідів Ви кажете? Нікому не потрібні такі об'єми для обслуговування. Мінімум 700 квартир для того щоб вийти на самозабеспечення при якісному обслуговуванні. Наразі, Забудовник спонсує ЖЕК, так як заселеність навіть по 1 черзі складає не більше 60%
    3. Зрозумійте, що ЖЕКи ніколи не були прибутковими. Всі вони дотуються з бюджету. Щоб хоч щось заробляти, необхідно підвищити тариф до 6-7 грн.
    4. А про ремонти в нових будинках, можете зайти до ЖЕКу, Вам пояснять і покажуть що саме і де ремонтується. Впевнений, Ви будете здивовані

Опасная нравится это.
  11. Serjio

Serjio Well-Known Member

Та ну что ты, сейчас как сделают ОСББ, как соберут 20 000 грн в месяц, как заплатят с них аренду помещения, зарплаты людям, купят ноуты, оргтехнику, канцтовары, поменяют лампочки, оплатят счета за освещение, полив, побегают по инстанциям, и оплатят, например, ремонт насоса, стоимостью в годичный доход, а в промежутке между этими делами заключат договора с облэнерго, водоканалом и пр.
    И мы такие возьмем и поймем, как были не правы :)

salmart и Опасная нравится это.
  12. БРУНО

БРУНО Well-Known Member

Треба кандитати, білборди, штаби, підкупи голосів, гречка... - тоді маси авось підтянуться

burun, Опасная и zver_SICH нравится это.
  13. King Lion

King Lion Active Member

У меня к Вам вопрос/предложение/просьба - не могли бы Вы лично (в связи с "досить не погано вивчив тему ОСББ"(с) ) взять на себя труд освещения и ведения вопросов ЖЭКа/ОСББ здесь на форуме?
    У Вас это много времени не займёт. А жители Городка будут Вам благодарны за правильное и аргументированное расписывание возможных шагов и их последствий.
    Заранее Вам благодарен!

14. Lukas_

Lukas_ Active Member

Ок!
    Шановна громада.

Збори відбудуться 3.04.2016., о 14.00 біля арки по вул.Одеська 24.
    Тема: ОСББ

15. Люси

Люси Active Member

Бізнес-плану в мене не має, але наступні аргументи здаються дуже переконливими:".... місцеві органи виконавчої влади самі призначать управителя такого будинку на конкурсній основі. .... Саме цікаве в даній процедурі полягає в тому, що договір на утримання будинку будуть заключати не самі мешканці, а представник місцевих органів влади. Як в старому анекдоті:«ви порадились, а я вирішив». Тобто договір про надання послуг від імені співвласників будинку з найманим управителем укладе якийсь представник виконкому. Далі ще цікавіше – цей чиновник самовільно буде призначати управителя. В свою чергу компанія, яка буде «надавати послуги з управління будинком» зможе встановити за цю «тяжку працю» тарифи на власний розсуд. Перше, про що не забуде нав’язаний владою управитель це його зарплатня, яка буде закладена у вартість тарифів. Управитель як будь-який менеджер забажає мати свій відсоток за те, що він лише розпоряджається чужими коштами. Крім винагороди управляючого в ціну тарифів будуть закладені гроші на майбутні поточні та капітальні ремонти. Як кажуть спеціалісти , в такому разі нові тарифи будуть в рази, а може навіть в десятки разів більші, ніж нині діючи. Можливо така цінова політика людям не сподобається. В разі незадоволення мешканців роботою управителя розірвати з ним договір буде дуже важко, тому що замовником послуг тут виступають не мешканці, а друга особа - працівник міської ради. Виключно сам чиновник зможе ініціювати процес відмови від послуг управляючої компанії. Чи забажає представник міськвиконкому розривати договір з тим, кого фактично сам і рекомендував, питання спірне".
    Я не можу сказати чітко, що все знаю, все передбачаю, і в мене є достатній досвід ОСББ, але на то ми і є сусіди, щоб разом вирішити, що і як будемо робити. Наприклад, коли читала попередні пости, задумалась, що скоріш за все в нашому Молодіжному містечку ще зарано ставити питання про ОСББ - дуже багато ще залежить від закінчення будівництва.Давайте радитись!

Последнее редактирование модератором: 1 апр 2016
    Iriska_31, Опасная и burun нравится это.
  16. Serjio

Serjio Well-Known Member

Ну вот этого, в принципе, достаточно.
    Ни один из агитирующих за ОСББ не привел даже самых примитивных расчетов, в следствие чего у меня рождаются логичные вопросы. А за что вы вообще агитируете? За модное слово ОСББ? Кто из вас готов посвятить жизнь вывозу мусора и уборке подъездов и стать главой ОСББ? Кто себе хоть примерно представляет сколько десятков гривен за метр должна быть квартплата для одной очереди, чтобы выйти в ноль? Во что вы пытаетесь втянуть людей, даже без малейшего представления о результатах своей затеи?

salmart и Опасная нравится это.
  17. Люси

Люси Active Member

Особисто я нікого і ні до чого не "питаюсь втягнути". В мене багато питань до себе, до Забудовника, до Вас, сусідів. Хіба Вас все влаштовує навколо? Ще раз прошу змінити тон - тільки миром можна збудувати гарні відносини і гуртом змінити на краще життя.

UJN и headman нравится это.
  18. Serjio

Serjio Well-Known Member

Мой тон никаким образом никого не должен был оскорбить. Я просто задаю элементарные вопросы даже не Вам лично, а тем, кто агитирует за ОСББ. И ответов не видно. Предлагая людям создать то, в чем сам ничего не понимаешь, это называется "пытаться втянуть". Меня вокруг много чего не устраивает, но, по моему мнению, ОСББ только усугубит эти проблемы.

Опасная нравится это.
  19. Andrey1978

Andrey1978 Member

Может на собрании стоит, не агрессивно дразнить
    ЖЭК и Застройщика громким словом ОСББ, а напомнить
    о тех обязанастях и обещаниях которые они на себя взяли
    и узнать что реально им мешает их выполнить. Если как всегда не хватает время
    и все будет но только завтра. Тогда БЕДА! А может у них тоже есть вопросы
    или притэнзии к нам. И мы их должны будем выслушать и услышать ровным щотом
    как и они нас. Просто кокда происходит разговор в ключе диалога, а не требований
    и ультиматумов то легче выявить проблему и найти оптимальное решение.
    Или я что-то не понимаю.

Опасная, burun и Serjio нравится это.
  20. Serjio

Serjio Well-Known Member

Все верно, только застройщика, скорее всего, не дразнят, а радуют такие разговоры. Такой шанс одним махом снять с себя всю ответственность. :)

Опасная и burun нравится это.

Поделиться этой страницей