ОХОРОНА ТЕРИТОРІЇ/ В КОМПЛЕКСІ

Тема в разделе "ЖК Европейське місто", создана пользователем kenzukko, 8 апр 2015.

?

Чи потрібна охорона території/комплексу, і яка?

  1. 1. Не потрібна, і якщо буде - платити не буду.

    1,3%
  2. 2.Потрібна, але за рахунок забудовника, бо він обіцяв (прибл. 100 грн/міс)

    27,5%
  3. 3. Конс’єрж-сервісу/шлагбаумів/30-40 камер буде достатньо (75-150 грн/міс)

    34,2%
  4. 4. Хочу повністю закриту територію і професійну охорону (150-300 грн/міс)

    31,5%
  5. 5. Треба повну охорону, включно з камерами на кожному поверсі (ціна невідома)

    5,4%
  1. Evgenika

    Evgenika Well-Known Member

    про видеонаблюдение :D , взято с просторов интернета:


    Преамбула: у меня на общий этажный коридор стоит камера на запись по датчику движения и вывод на монитор видеозвонка.

    Вечерком в пятницу мариновал шашлык на субботу,вижу в коридоре какой-то пи$дюк пытается выкрутить лампочку подъездного освещения. Ну я откладываю шашлык и выхожу, чтобы дать пи$дюку леща.
    Теперь мои личные выводы:
    1. Камеру надо менять потому, что:
    а) разрешение нужно побольше - хотя бы 720р ибо пи$дюк оказался не совсем пи$дюком - лет 20-23.
    б) камера нужна с большим углом обзора т.к. на поверку пи$дюк оказался не один
    2. Тапочки для драки вообще дерьмовая обувь.
    3. Обязательно надо контролировать фланг, даже если оттуда изначально нет угрозы.
    4. Важное - газовый баллончик вещь, хорошо, что он случайно был у меня в шортах.
    5. Опухоль с "бланшей" сходит на 4-й день, правда синяки остаются.
    6. Сломанный палец срастается около 4-х недель
    7. Бесплатная медицина (травматологическое отделение) работает по полису хорошо.
    7. В травмпункте можно встретить различных колоритных (и не очень) персонажей. - но это уже другая история


    от KherSGory
     
    rembrant_41, masterkad и Levsha нравится это.
  2. Чомусь договір в скриньку закинули без додатка, в якому мала б бути затверджена ціна. Тобто маю підписати договір, автоматично погоджуючись на будь-яку ціну? І чомусь лише в одному екземплярі, який я маю підписати і віддати ЖЕКу. І ще напрягає пункт 2.2., за яким оплату включають в загальну платіжку. Тобто якщо охорона буде повною лажею, то я не зможу припинити оплату їх послуг, не припиняючи при цьому оплату квартплати? І з приводу компенсацій, я не юрист, тому цікава думка того, хто шарить: як нам буде компенсувати охоронна фірма лажу з їхнього боку, якщо ми підписуємо договір не з ними, а з ЖЕКом?
    Ну і наостанок чисто своє суб'єктивне враження: з водою лажа, з електрикою лажа та разводняк на гроші, з інтернетом лажа та створення штучної монополії, тому якийсь песимізм наповнює душу з приводу якості охоронних послуг...
    У нас в ЖК "Сонячна брама" забудовник запровадив таку послугу, але оплата проводилася окремою платіжкою (і це нормально). Охороною це було назвати складно, хлопці просто приходили поспати в каптьорках на території комплексу, толку від них не було взагалі. Народ по-троху припиняв платити за цими платіжками. Прохання, погрози, мольби, прокльони з боку ЖЕКу - все пофіг, ніхто не платить, охорону саботуємо. В решті решт ЖЕК зробив правильний хід: охоронну фірму прибрав і розвісив оголошення такого змісту: "так, охорона була лажа, ми зробили висновки, запрошуємо іншу охорону, оплачуємо її перший місяць самі, якщо вам сподобається - платіть наступні". Нам сподобалося і ми платимо їм уже більше двох років. Тому я би хотів на охорону окрему платіжку, щоб тупо не платити їм, якщо ця послуга буда такою ж лажею, як і більшість послуг в нашому ЖК. Ключовим є те, щоб я самостійно оцінював їх послуги та не залежав від якихось "загальних зборів" чи "рішення більшості мешканців", бо в нашому ЖК живе достатня кількість тєрпіл, які готові все хавати та на все погоджуватися..
    З приводу купи камер, в тому числі на кожному поверсі - це вже манія переслідування, я за таку фігню не платитиму, нехай це кожен встановлює індивідуально або підписує додаткові договори з охоронною фірмою.
    З приводу шлагбаумів та закритості території - це теж бред, через який я вже неодноразово проходив. Жодної перепони для дебілів, грабіжників та наркобариг це не створює, натомість створює реальні перепони для гостей, таксі та служб доставок.
    Моя особиста думка.
     
  3. Evgenika

    Evgenika Well-Known Member

    Олександр_Удот, коментарі юриста наводилися вище. Ви прокинулися? Доброго ранку!

    З огляду на "активність" наших жителів - то охорони нам не бачити.

    Й яким боком Ви відноситесь до нас, проживаючи в ЖК "Сонячна брама"?
     
  4. І вам доброго ранку, вибачайте за мою лінь.

    Я би хотів, щоб ЖЕК навів лад в наданні основних послуг, а тоді вже брався за додаткові. До того ж, я підозрюю, що більшість крадіжок, обриганих під'їздів, знятих плафонів та доводчиків дверей, інші подарунки ми отримуємо не від гастролерів, а від рідних будівельників та ремонтників, яким охорона території не завада...

    Інколи таке трапляється, що в людини дві квартири в різних ЖК...
     
    Последнее редактирование: 7 сен 2015
  5. Evgenika

    Evgenika Well-Known Member

    А з цього місця детальніше? Якось не по чоловічому то є звинувачувати дівчину без доказів. А Ви мене завуальовано брехухою обізвали.
    Й НІ! Я не завжди на боці забудовника. Я досить часто відстоюю свої права й свою территорію, якщо в цьому є потреба особисто в мене. Але сміття й брудну білизну не вивішую на загальний огляд.
    Просто Ви й Вам подібні намагаються обхаяти й доказати що все погано, а є маленька група людей які намагаються в гарних починаннях надати підтримку и допомогу.
    Наразі таких як Ви більшість, а тому маємо те що маємо. А точніше не маємо тієї ж таки охорони як мінімум.
     
  6. Не зважайте, глюканув комп'ютер чи сайт, відрізало фразу на половині. Хотів написати, що запам'ятав вас за фразою про міфічне "право забудовника" на територію нашого ЖК. Реально Савочка до нашого будинку відношення більше не має, бо ми його купили. Але у вас в голові не живе уявлення про "ми хазяї, наші права та інтереси - пріоритет". Натомість пріоритет про "право забудовника". Звідки ви його тоді взяли, я навіть не можу пояснити, але точно не із законодавства. Це дуже було феноменально та симптоматично. А головне, багато людей вас тоді підтримало. Після цього я зрозумів, що діалог позбавлений сенсу і в цьому ЖК людей будуть лошити по-повній на тарифах та послугах. Власне, як воно і відбувається.
     
  7. Evgenika

    Evgenika Well-Known Member

    Ах он Ви про що? То Вам нагадати про кількість территорії (квартир, офісів тощо) які належать бізнесмену Савочці (вже не забудовнику). А от саме маючи вищезазначені права як власник (на рівні нас з Вами але квадратура в десятки раз більша) ці права які ви осміюєте й виникають.
    Ми ж (чи то Ви) кричимо про "нашу власність" як власників квартир. От у нього те ж саме.
    І ніякого відстоювання прав Савочки - скупий прагматизм й очевидність.
    То лише за радянських часів існувала доктрина "всьо вокруг колхозноє - всьо вокруг мое" (с).

    Нині з правами власності схема чітка й досить прозора.


    А щодо "лошити" - то в чому саме ми є "лохами"?
    Завищена плата за електроенергію має місце - але така проблема не лише у нас. Й я маю надію що до кінця цього року ми все ж будемо мати щось відокремлене й оформлене законно з тим же РЕСом який Ви не берете в розрахунок й у всьому звинувачуєте Савочку.
    Про охорону якби Ви прочитали коментарі юристів вище - зрозуміли би, що допоки Додаток не підписано - тарифікація не відбувається. Й тим же чином припиняється при відкликання (розірванні) додатку про охорону.
    В чому ще "лохи"? В тому що не підтримуємо ОСББ???
     
    Последнее редактирование модератором: 15 сен 2015
    Мыкыта Егерь нравится это.
  8. Sovetnik

    Sovetnik Member

    Поздравляю уважаемые соседи! Пока мы в течении года обсуждаем ньюансы договоров об охране, какая-то .... нассала в лифте. Дом 1б, первый подъезд. Риски виртуальные, а моча самая настоящая!
     
    Avril, masterkad, gamelin и 3 другим нравится это.
  9. gamelin

    gamelin Well-Known Member

    а возле дома Г на парковке наблюдали натюрморт из бутылок водки недоеденной закуски такого прочего. ляпота. пикник на обочине так сказать
     
    GRG и masterkad нравится это.
  10. GRG

    GRG Well-Known Member

    <sarcasm> Вы не поняли, это все купленные провокаторы нассали, чтобы мы скорее на охрану согласились. </sarcasm>

    Во втором подъезде еще весной кто-то повыдергивал с корнями светильники на лестнице, этажах на 4 или 5. И никакой реакции.

    Пусть хотя бы организуют обещанный домофон, раз с охраной пробуксовка.
     
  11. Zaratustra

    Zaratustra Active Member

    Что-то с домофоном непонятно, дом Г его как бы включили, даже обьявление на входную дверь повесили чтоб не закрывали бо домой не попадете. Но ключей не выдали и ничего по этому поводу не сообщили...
     
  12. Kiene

    Kiene Member

    Объявление повесили мы, так как однажды поздно вечером пришли домой а дверь оказалась закрытой. Собралось человек 5-6 пока у кого-то не оказалось дома мамы, которая смогла выйти и открыть нам дверь изнутри.
    Мы подумали, что возможно пропустили объявление о включении домофона и выдаче брелков, но так и не нашли никакой информации. Звонили в ЖЕК, там нас не очень вежливо послали и сказали, что домофонами не занимаются.
    Сейчас домофон похоже снова отключен. Возможно это был тестовый запуск или просто случайно включили :)
     
  13. Sovetnik

    Sovetnik Member

    Без охраны наш комплекс превратился в музей для местной гопоты, ресторан для бомжей и питомник для бродячих собак.
    П.С. Заценил сарказм насчет купленных провокаторов ) это точно были завезенные и проплаченные застройщиком титушки, чтобы расшевелить терпил на подписание кабального договора. Местных ведь гопов нет, как-никак в центре Питера живем )
     
    excieve, masterkad и GRG нравится это.
  14. gamelin

    gamelin Well-Known Member

    погодите, если есть церковь то может и охрана уже не нужна) в трансцендентальном смысле иронизирую, не судите строго.
     
  15. Sovetnik

    Sovetnik Member

    Шутки-шутками, но как сдвинуть процесс с мёртвой точки? Я же не думаю, что проблема в оплате так остро стоит. Такими темпами, скоро газон рулонами воровать будут и бензин сливать с машин.
     
    Evgenika нравится это.
  16. Айтишники

    Айтишники Well-Known Member

    к сожалению, делаю вывод что ни застройщик ни жители не заинтересованы в охране. Мое мнение, что застройщик отказался от идеи охраны уже давно. Последние попытки, сделанные жителями вместе с ЖЕКом в виде договора на охрану, увы договоров за это было собрано аж 100 штук с 4 домов. Как сдвинуть вопрос остается загадкой... Вроде как есть возможность еще раз этот вопрос задать на собрании завтра, хотя непонятно кто из представителей застройщика будет.
     
  17. Other

    Other Well-Known Member

    Первый сбор подписей на бумажке – 30% согласны.
    Второй сбор подписей под договором – хз% согласны.
    Третий сбор подписей под договором из двух частей – 10% согласны.
    Как говорил Альберт Эйнштейн:
    Самая большая глупость – это делать то же самое и надеяться на другой результат…)))
     
  18. gamelin

    gamelin Well-Known Member

    ну все еще есть вариант скинуться желающим нанять хоть пару мужиков с будкой. надо конечно ответственно к делу отнестись , но почему нет. я б скинулась
     
  19. Sovetnik

    Sovetnik Member

    Понятное дело, что если не заниматься этим вопросом, ничего не получится. Но 30% это тоже немало, можно было бы скинуться и нанять для начала хотя бы 2 смены по пару человек, чтобы дежурили и доставали тела из фонтана. Потом может процесс и запустится. Проблема в том, что за год так и не пригласили ни одного представителя охранной фирмы, чтобы сделал презентацию услуг и озвучил смету. Все кричат о мифических 100 гривнах, которые не понятно откуда взялись. Эта сотка, как мне кажется, всех и распугала. С другой стороны очень топорная "просветительная" работа касательно охраны со стороны застройщика, которому, между прочим, ещё нужно продать соседний комплекс, а репутация ЕМ уже подпачкана и будет, к сожалению, только хуже. Winter is coming...


    Кстати, на собрании касательно охраны, в толпе было много желающих привести знакомых охранников, ментов, фсбшников итп ) которые жутко дешёвые, но смету так вроде и не предоставили. Может у кого-то есть более точная информация по стоимости охраны?
     
    Последнее редактирование модератором: 17 окт 2015
    GRG и masterkad нравится это.
  20. Sovetnik

    Sovetnik Member

    Еще как вариант, можно узнать в каких комплексах нормально работает охрана и запросить у них смету по нашему комплексу. Было бы неплохо, чтобы подобные фирмы уже набили шишки на ком-то другом. Может кто-то на форуме владеет такой информацией из собственного опыта и мог бы посоветовать примеры успешной охраны? Я думаю, если у фирмы уже есть опыт охраны комплекса, то будет меньше вопросов, что хотят пропихнуть кого-то своего. Как считаете?
     
    masterkad, excieve и GRG нравится это.

Поделиться этой страницей