ЖК "Атлант" в Коцюбинском

Тема в разделе "Киево-святошинский район", создана пользователем Неждана54, 7 июл 2015.

1. ya_vitali_ya, ви вже знайшли свого сантехніка, вітаю.
    Я поки що в пошуках.
    Ваш сантехнік - приватна особа, що працює незалежно, чи представник якоїсь фірми?
    Планую шукати, щоб усе вміли, а не кожний щось своє - електрик, сантехнік, плиточник.
    Ми спочатку планували робити по мінімуму всього, але все ж прийшли до висновку, що ванну туалет - повністю як треба, під ключ. Правда, не дуже хочеться кахель до стелі, як в акваріумі.

Син наполягає, щоб труби не в стінку ховати. Для колекторного водопроводу забагато труб буде, їх же мити протирати, і ще конденсат на холодних трубах, якось із ним боротись треба.
    Схиляюсь до того, щоб трійниковий (послідовний) водопровід монтувати.

Кухню - частково, а коридор кімнати - поступово.
    Приблизно так, як радить Grigma.

2. Grigma

Grigma Well-Known Member

Вообще то нормальная бригада так и работает. Делает всё или почти всё. Но эл. и сантех. делает 1 или 2 разных человека, которые рекомендует эта бригада. Они знают работу друг друга, так как это команда. и всё от этого у них слажено. Соответственно все рабочие вопросы не вам, а друг с другом решают. (где-там какой кабель или доступ....).
    +специальную изоляцию делают, чтобы не тёк конденсат по трубам.
    Или у вас ещё пост советские познания в ремонте, или возможно не очень компетентная бригада. Всё прекрасно прячется, зашивается, каждый доступ продумывается и делается в достаточном количестве и эстетическом виде.
    Разумеется руки у работников должны быть от плеч, тогда и работа слажена, и результат достойный.
    И не в ущерб техническим требованиям/нормам и эстетике.

3. Grigma, по современным ремонтам у меня опыт только с просмотров в интернете.
    И в основном, тенденция такова:
    1. Прятать все трубы и провода в стенку или короба.
    2. В ванной и туалете все в плитку, кроме потолка.
    Вроде бы все разумно и логично, но мне не очень нравится.

4. Grigma

Grigma Well-Known Member

тогда поищите для себя интересные варианты. Возможно что-то скомбинировать.
    Главное обращайте внимание на то, пригодны ли данные материалы для с/у.

5. Дело в том, что мой сын ну никак не хочет штробить стены под водопроводные трубы.
    А мне не хочется плитку по стенкам до потолка. И не хочется клипсы для труб на плитку крепить.
    Так вот я придумала: плитку на стенках - до плеча высотой или чуть ниже (как советские панели)
    Далее, клипсы для удержания труб - над плиткой, и таким образом трубы не будут мешать монтажу сантехники. Для подвода воды в унитаз, возможно, все-таки трубу провеси по низу.

6. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

Мій сантехнік - це ще однокласник моєї мами)))) знайомі дуже давно) чесний і хороший працівник, моїм батькам в приватному будинку неодноразово виконував сантехнічні роботи, претензій немає. з приводу труб також спілкувалася з керівником мого осбб, де зараз проживаю, людина також сантехнік (але дорогий для мене), з величезним досвідом, він мене попередив, що якщо ховати труби, то лише ріхау, на них іде гарантія. все інше більше 10 років не простоїть. я з ним згідна, бо вже писала про приклад батьків - простояло 15 років, але ж потім потекло... а в цьому випадку ви навіть не уявляєте, які труднощі(((( з приводу кахеля - його треба класти лише там, де є пряме попадання води, якщо його немає, то можете фарбувати, клеїти шпалери, наносити штукатурку чи обшивати деревом. немає ніякої потреби в кахелі на всю ванну!!!! достатньо фартуха над умивальником, самою ванною чи закласти душову кабіну. підлога - так, краще кахель, стіни - це ще радянська ментальність, бо це капєц як круто.
    я думаю, якщо нормальні працівники, то робота піде швидко. у мене виникло питання з приводу вентиляційної витяжки у ванну. колись мала таку проблему, що як сусіди щось готували, то всі запахи були в моїй ванній. дуже цього не хочу. там мають бути якісь клапани? буду вивчати це питання....

7. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

ось і знайшла віповідь на своє питання, має бути витяжний вентилятор з обратним клапаном.

8. Grigma

Grigma Well-Known Member

именно так! обратка не пропускает запахов.
    Хотя сейчас в новостроях делают нормальные вент. шахты, в большинстве.
    А вот выключатель к вытяжке в с/у, как ни странно лучше делать внутри. Тут я тоже промахнулась.

P.S: у Алексея Земского много полезных роликов на ЮТубе, предназначенных для обычных людей, для элементарного понимания что делать, как правильно, как удобнее. Мне в ремонте очень пригодились. Рекомендую к просмотру.

ya_vitali_ya нравится это.
  9. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

Так, про його ролики я чула неодноразово, дещо дивилася, багато чого він розказує "з перебором", але цілком доступно. над цим сміялася довго))) а що з приводу теплої підлоги? як думаєте?

10. Тогда очень тщательно выбирать. Не торопиться. Хорошо прочитать все характеристики. Потому что бывает так, что обратный клапан - одо название, а функции свои он выполняет 1 неделю, потом засоряется или вообще слетает.

11. Grigma

Grigma Well-Known Member

На счёт тёплого пола.
    Если он хорошего качества, то стоит того.
    В ванной у меня есть подогрев и благодаря этому маленький коврик только перед ванной лежит.( и то приходится его стирать 1р. неделю, регулярно!) Если делать без подогрева, то кафель просто ледяной, даже если за окном +35! Пол укладывается не по всей площади, а только там где в последующем не будет наставлена мебель и техника.
    Вообще подогрев пола идея отличная, т.к. коврами всё не застелите, это очередные пылесборники по всей квартире.

сейчас вытяжки продаются уже с готовым обратным клапаном. Ранее устанавливали сами и за 5 лет впервые подобное слышу!
    Значит нужно проконсультироваться, кто разбирается, возможно даже в магазине, и купить изначально нормальный, а не самый дешёвый!

Последнее редактирование модератором: 31 авг 2015
    ya_vitali_ya нравится это.
  12. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

я вже придивлялася) для такої ванної потужності досить мінімальної, а от ці всі "навороти" з різними датчиками, таймерами і т.д - абсолютно не потрібні, що доречі гарно розписано у відео, що ви виклали від Олексія.
    Просто цікаво в скільки стане підігрів цієї підлоги, електрика дорожчає вересня на 30%, а з нового року знову на 30%. і чи не вийде так, що з економії ця тепла підлога буде вмикатися раз у рік(

Последнее редактирование модератором: 31 авг 2015
  13. Grigma

Grigma Well-Known Member

смотря какую площадь обогревать и какую температуру выставить.
    если это в с/у 1-2 квадрата(обогрева), то не сильно ощутимо на карман.
    А для экономии как раз датчики "с наворотами" и предназначены.Где по дням недели, и по часам выставляете режимы, тогда, когда вы дома и хотите обогрев. Но там тоже не всё просто, перед приобретением нужно консультироваться у специалиста.
    С такими же "умными" функцмями есть и бойлеры. На неделю включается обучающий режим, который запоминает когда вы сколько примерно расходуете горячей воды, в дальнейшем следует заданному режиму.

14. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

Прочитала це своїй мамі, вона каже - круть, а я кажу - жах, вона питає чого, а я їй кажу - вони слідкують за нами))) посміялися)))

15. Grigma

Grigma Well-Known Member

:cool: есть такое. Но, прогресс не стоит на месте! Нужно поспевать!:cool:
    Всё уже "копьюторизируется", и за "комуналку" и тд. тп можно оплачивать не вставая с дивана.
    прогресс и комфорт:beer:
    а Мультиарка-скороварка(Мулинекс) -это просто чудо и спасение для женщин:D

16. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

я не користуюся мультиваркою і досі, та і мікрохвильовку не дуже полюбляю, а от кухонний комбайн (доречі, також, мулінекс) навіть не ховаю, а найкращий пристрій на кухні, який полегшив приготування - міксер (солодощі, кексики, тортики, морозиво- це наше все).
    але насправді, всі ці датчики, таймери і т.д, іноді більше ускладнюють чим допомогають. єдине про що реально мрію - це робот пилосмок, бачила такий у подруги, це просто супер винахід!!!

17. Grigma

Grigma Well-Known Member

(((я тоже много готовлю на семью, поэтому Мультиварка в 2-3-10р экономит время. а микроволновка-просто удобно). вообщем техника не стоит на месте. И если в ней разобраться или прочитать инструкцию, то время работает на вас, и всё удобно. Это так же как Ноут место компа, сенсорное управление место кнопок итд.
    Так случайно совпало, что новая стиралка управляется так же с помощью wi-fi!:) прикольно
    в нынешнее время можно жить более комфортно, и больше уделять времени себе(если получается).
    Поэтому и в ремонте стараешься сидеть и всё до мелочей продумывать, на сколько это возможно. К примеру, в длинном еоридоре проходной выключатель-это реально удобно! Удобно двери с керамическими замками, они не хлопают, и много подобных мелочей...

18. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

колись від Парфьонова почула слово "полєзняшка", дуже приципилося) таких полєзняшок довкола купа, але 80% людей користується лише основними функціями, а за всі інші переплачує... от скажіть на біса вашій пралці віфі?)))) вона що буде сама серфити у вікі, щоб дізнатися, яка завтра буде погода і що вам виходячи з цього прати і прасувати?))) (якби така була, то я б перша в чергу стала) частіше за все, весь цей наворочений функціонал чи не використовується або й без нього можна було обійтися. можу сказати, що мені в цьому плані подобається у кухонній техніці - міллє, там все надійно, красиво, без лишніх понтів, а все для діла.
    а з приводу ремонту - справа нелегка, але все рівно будуть якісь недоліки, потрібно простіше до цього відноситися))) сильно не перейматися і до серця близько не брати) для мене головне, щоб квартира вийшла світлою, просторою, теплою і зручною (особисто для мене). а питання краси і дизайну, то дуже суб"єктивно)))
    і ще - терпіти не можу датчики руху у квартирах - це якийсь капєц, махати руками у туалеті кожні 3 хвилини, смс в коридорі не почитати аба треба ходит. щоб світло горіло))) ржака.... знайомі так зробили - я в істериці зайшлася сміхом...купили наворочений холодильник з генерацією льоду, а до нього воду треба підводити, а можливості такої немає))) подруга обирала пралку з сушаркою, то вона авжеж сушить, але все жужмом, вигляд у речей ніби на них слони 3 дні спали. реально, з усих цих "крутих полєзняшок" я оцінила ноуфрост у морозилці, фрешзону у холодильнику (це мега зручно!), конвекцію в духовій шафі, бездоротову мишку і клавіатуру до ноута, такі ж бездротові наушники (бо коли моя донька дивиться на офігезній гучності щось по тв, то це найкраще рішення), звукова аппаратура на блютусі (це супер - особливо у ванній). сенсорні кнопки - це біда і біда.... просто ненавиджу. все інше настільки непомітне, що навіть і мову про нього вести не хочеться. взагалі мені подобаються старі і перевірені часом речі)))

19. Grigma

Grigma Well-Known Member

для стиралки основными параметрами были: 7кг и 40см глубина! а wi-f[ просто был.
    Ну, отлично, значит можно спокойно выйти из дома, а муж на работе без труда её проконтролирует и отключит питание (по спец коду-доступу) c wi-fi.
    есть такая профессия программисты, вот они многими прогрессивными техниками и пользуются, а что не знаю, у них спрашиваю, и мне объясняют.
    это так же как скорость интернета, кому то до 30-50 хватает, а мне 100(97) в самый раз.

20. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

Ого, містка пралка))) я так розумію, що ремонт у внній ви вже скінчили.... фотами не порадуєте?

Поделиться этой страницей