ЖК "Атлант" в Коцюбинском

Тема в разделе "Киево-святошинский район", создана пользователем Неждана54, 7 июл 2015.

1. Для мене це також дуже болюче питання.
    Там у нас хоч стояків води немає (знаходяться за межами квартири) вода гаряча і холодна підводиться із заднього кутка ванної кімнати, що межує з зовнішнім коридором.
    У протилежному задньому кутку, що межує з туалетом - фанова (каналізаційна) труба.
    Туалет зовсім вільний, тільки внизу дві квадратні щілини на протилежних стінках (у ванну і кухню) - звісно, для проводки води і каналізації.
    Не буду віддавати все на розгляд сантехніка.

2. Grigma

Grigma Well-Known Member

Лучше 1 раз сесть подумать, спланировать желаемый комфорт и функциональность! На 60-62кв есть где мыслям разгуляться.
    И 1 раз сделать ремонт, вполне возможно, что поэтапно. 1 с/у и кухня с временной мебелью, меньшая комната-вполне! Даже при отсутствии натяжных потолков, можно переехать и продолжать поэтапно!
    Чем несколько раз переделывать в стиле "хай так"!
    Жадный платит 2-ды, особенно если в хотелках гардеробная и большая кухня, то в последующем всё же переделаете.
    Все переделки стоят дороже, особенно черновые работы!

***Это моё мнение!
    Каждый сам себе творец и бухгалтер данного процесса!

Последнее редактирование модератором: 19 авг 2015
  3. Grigma, спасибо за быструю реакцию.
    Хотелка с большой кухней так и останется хотелкой - там стены ломать не будем.
    Да, как я уже ранее с Вами соглашалась - будет временная кухня, т.к. пока что совсем не понятно, куда электропечь ставить, куда мойку, куда холодильник.
    И не знаю, как защитить стены от масляных брызг - то ли обои моющиеся, то ли пластиковые скатерти налепить в качестве фартука. Или и то, и другое.
    Печка будет 2-х комфорочная настольная типа http://kuhnyadom.com/nastolnaya-2-x-konforochnaya-elektroplita-zlata-213t/
    Далее, при необходимости, электродуховку можно будет купить.
    А так будет электрочайник, микроволновка, мультиварка-скороварка, кофеварка.

А летом электродуховку можно на балкон.

4. Grigma

Grigma Well-Known Member

http://Розетка досить спамити форум/dex-dcs-202/p294393/ вот, супер! рекомендую! сама временно пользую. Быстро нагревается и также остывает.
    + мульти-скороварка.
    За духовкой скучаю, но это временно.
    и тоже врем. кух. мебель. Зато остальное, как описала, собсвенно говоря посоветовала, ранее.

Настольная плита DEX DCS-202

5. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

З приводу труб - зрозуміла))) дякую за відповідь. певно, все ж пластик, що спаюється. Хочу сказати, що краще за все почати з проекту, інакше ви витратите час, гроші і все рівно не отримаєте бажаний результат. візьміть хоч самі якусь примітивну програмку, я користуюся sweet home 3d, вона надзвичайно проста, намалюйте свою квартиру і спробуйте пару варантів стін промалювати, попереносити їх, попідрізати, поміняти місцями, не бійтеся сміливих і, на перший погляд, неприйнятних для вас ідей. потім в кількох варіантах порозставляйте меблі (вони там в каталозі є), техніку, закладайте розміри. оберіть кращий для вас варіант, можливо, викладіть на форум, хтось щось порадить, поділиться досвідом, ви ще щось підкорегуєте - і у вас з"явиться вже чітка картина, що де буде. чому це потрібно? щоб на найпершому етапі переставити стіни, прокласти правильно труби та електрику. якщо все будете відкладати на "в процесі", то доведеться постійно щось переробляти, а це і дорожче і довше. кому таке потрібно? можу показати скріни зі свого планування, як це я робила.
    ось мій план
    типовый план.png
    ось уже його я переробила в світхоум
    план1.png
    там де туалет -кладовка, я живу одна, донька вже також не манюня, їй 13, до мене переїде лише через 3 роки))) тому варіант на 1 людину... у ванній все намальовано поки "от балди", кухню вже допрацювала, буде виглядати десь так
    кухня.png
    маючи такі хоча б примітивні плани, можна розуміти, де будуть стіни, де мають бути розетки, труби і короб для витяжки на кухні. це моє бачення квартири, те, як саме для мене буде зручно, а ви уже враховуючи вашу сім"ю і потреби, можете також пофантазувати і зробити своє затишне гніздечко)))

виникло ще одне питання - змієвик... чи він буде теплим, якщо користуватися бойлером? я тупенька в фізиці... електричний не розглядаю. якщо він буде холодним, то тоді це вийде просто незручний вішак для полотенець... сижу - думаю...

з приводу тимчасового фартуха - найкраще оракал, можна хоч із вашими власними малюнками в офсеті замовити, хоч стандартний в магазині купити, до нього ще купуєте пластикову піложку, обклеюєте її і садите на рідкі цвяхи)))
    миється - супер!

Grigma нравится это.
  6. Grigma

Grigma Well-Known Member

Sweet Home 3D хорошая програмка. в начале сложно, потом легко.
    потом можно скриншоты сделать и распечатать. будут готовые картинки с мебелью.
    Для с/у есть др. програмка полегче, для раскладки плитки и расстановки сантехники.
    (посмотрите ещё в др. темах форума)

ya_vitali_ya нравится это.
  7. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

з приводу ванни - я вирішила кахель класти лише фартухом навколо ванни, фартух біля умивальника і на підлогу. все інше - вологостійка декоративна штукатурка. зекономиться так чималенька сумма. тай і резону робити з ванної кімнати акваріум не бачу))))

8. :) В нас буде душовий бокс - тож кахеля зовсім не треба?
    Хіба що біля умивальника. Але там можна оракал з пластиковою підложкою, за порадою
    Grigma для кухні.
    От писала і згадала - було в мене таке в старій квартирі, захистила поверхню над умивальником. Того замало - хіба що 1 х 1 метр. Але так буде неестетично.

Думати і думати. Ідея із вологостійкою штукатуркою дуже приваблива.
    Натяжна стеля практична, але фарбована більш до вподоби.
    Не люблю акваріуми.

Последнее редактирование: 14 авг 2015
    ya_vitali_ya нравится это.
  9. Начиталася про падіння водонагрівачів (бойлерів) http://krainamaystriv.com/threads/19003/
    Прийшла до висновку, що треба перед ремонтом передбачити додаткове укріплення стіни, крім підводу води і електропостачання до бойлеру.

10. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

дивлячись на яку стіну збираєтеся вішати. якщо на ці, що всередині квартири, то точно укріплювати.

сьогодні була на об"єкті. заходили всередину. не знала, що стіни у ванній і туалеті не штукатурять (потрібно буде самостійно робити чорнову), на чорновій штукатурці, що всюди на стелі по стикам плит вже помітно маленькі, але довгі, тріщини ( армуюча стрічка +чистова штукатурка), розетки розташовано так, що однозначно все треба переробляти, у ванній розеток немає. проконсультувавшись сьогодні з сантехніком є 3 висновки по ванній: якщо користуватися бойлером, то змієвик лише електричний, інакше він буде холодний, якщо труби в стіну, то лише пластикові ріхау, лише польського і німецького виробництва (на них гарантія 50 років), на вході води в квартиру ставити редуктор. шкодую, що не запитала, чи автоматику і лічильник на електрику ставить сам забудовник, батареї не бачила... це забудовник ставить? ще раз запитала, коли будуть ключі... кінець вересня говорять, але перед під"їздами лише риють комунікації, в моєму будинку не проведені облицювальні роботи в під"їзді, про благоустрій території - взагалі мовчу... хочеться швидше, але думаю (таке враження склалося, що не раніше кінця жовтня). Але буде видно... з приводу торг центру. у них вже є арендатор на перший поверх, це фоззі груп. молюся, щоб це хоч був сільпо, а не фора, бо фора - це капець, який жах...
    маючи таку картину, буду малювати розміщення у ванній. вкрай це необхідно. сьогодні певно буду читати про послідовність робіт. потрібно розібрати стіни, поставити нові перестінки, переробити проводку, чорнова штукатурка на нові перестінки, чистова на стелю і всі стіни, проводка у ванній, чорнова штуктурка ванна+туалет (чистову робити не буду), труби і стоки у ванній і кухні, ізолювати та обшити гіпсокартоном стояк зі зливом, кахель у ванній на підлогу... буду думати про послідовність....

Последнее редактирование модератором: 20 авг 2015
  11. Кухня, ванна, туалет - там всі стінки із гіпсоблоків, крім однієї зовнішньої стінки на кухні.
    Ще стіна у ванній, та,що суміжна з коридором зовнішнім.
    Отже, без додаткового укріплення стіни, 2 варіанти - або кухня, або ванна.

12. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

душові бокси також є різні, є ті, що монтуються до стіни(гидота), і ті, що повністю з усіх сторін мають свої стіни. чесно кажучи, я ще не бачила жодного нормального, під час користування, вони всі десь підтікають, ламаються, фурнітура сиплеться. я б вам радила зробити повноцінний душ, у кутку ванної, тоді вийде 2 стіни з кахелем, перестінок краще зробити з отих скляних блоків, що ви показували (це швидко, дешевше ніж скло, безпечніше, якщо матові, то не потрібно щодня драїти, на відміну від стіни з кахелем - не з"їдає простір), можна ставити в зріст, а можна під стелю, вниз є два варіанти -подіум з кахелем під кутом для стоку або плаский піддон (вони є акрилові і навіть чугунні). вся конструція має закриватися скляними дверима (які коштують не маленьку копієчку), тому, якщо у вас обмежений бюджет, то можете на перший час повісити шторку або замовити двері із оргскла (то й же прозорий пластик використовують у всих цих душових боксах)
    з приводу натяжної стелі - я не можу їх перетравити.... якась резина, як не крути, величезний гумовий виріб, хоча комусь і подобається))) мені ні, я категорична)

а та стіна, що сміжна з сусідами? з чого вона? я не звернула уваги, ніби не з гіпсоблоків

на моїй схемі, що давав атлант, чітко видно несучі стіни, вони всередені відмічені червоним, у вас також має бути відмічено
    типовый план.png

Последнее редактирование модератором: 20 авг 2015
  13. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

сьогодні довго сиділа над планом ванної.... це було найважче: запихнути все на 4 кв м))) ось, що вийшло
    схема ванна.jpg
    під бойлером знаходиться корзина для білизни, пральна маштна висотою 65 см знаходиться під раковиною у шафці
    ванна1.jpg
    ванна2.jpg
    всі розміри дотримано, за бойлером іде стояк, його треба зашити гіпсокартоном, над тумбочкою, що біля ванни - електричний змієвик. біля ванни - полиці. бачила фото, коли бойлер заштфають в шафку - дуже сподобалося
    boyler.jpg
    boyler1.jpg
    а ще знайшла ось такі поради з приводу відступів у ванній, коротко і зрозуміло
    8fad88dfd7bcd865.jpg
    5072568e7900373f.jpg
    bd336f8db2427da1.jpg

14. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

ще сподобалася така конструкція
    img_22829.png

15. ya_vitali_ya, дуже вдячна за інформацію. Зверну увагу на ті червоні штрих-пунктири.
    Я теж була недавно на об'єкті, у вівторок (11.08.2015).
    Одна розетка у ванній є.
    Так, я теж дуже сумніваюсь, що у вересні ключі будуть.
    У мене будинок 3, так проходити по тій вузенькій стежині було моторошно, по обидва боки - рови метра на 2-3.
    Лічильники води і електрики ставить забудовник, автоматика електрики - також забудовник.
    Це я читала у гілці "Технічні деталі квартири".

Не з гіпсоблоків. І на схемі та стіна позначена червоним штрих-пунктиром. Отже, бетонна армована.

Последнее редактирование модератором: 22 авг 2015
  16. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

Подивимося, коли буде здача. Яніс дуже настоював саме на вересні))) у вашому будинку в під"їздах зроблені оздоблювальні роботи?

Последнее редактирование модератором: 22 авг 2015
  17. Если в квартире разводка водопроводных труб будет выполняться по тройниковой схеме, то лучше использовать пластиковые или полипропиленовые трубы.
    Источник: http://aqua-rmnt.com/santehnika/razvodka/sxema-razvodki-vodoprovoda.html
    Для разводки коллекторным способом необходимо использовать металлопластиковые водопроводные трубы.
    Источник: http://aqua-rmnt.com/santehnika/razvodka/sxema-razvodki-vodoprovoda.html

18. Так, але не повністю. Саме під час нашого візиту оздоблювали (штукатурили) стіни на сходинах на 10 поверсі.
    Зі слів Яніса - на двох останніх поверхах виконують додаткові роботи за рахунок інвесторів, і ще в перспективі - чистова стяжка підлоги для тих, хто це замовив і оплатив.

Последнее редактирование: 17 авг 2015
  19. ya_vitali_ya, гарненько у вашій ванній все сплановано, і нема враження, що тісно.

20. ya_vitali_ya

ya_vitali_ya Member

Дякую... Але буде трохи тіснувато) але це можна пережити, адже в ванній знаходишся , ну, максимум годину в день))) буду ще все узгоджувати з сантехніком

Поделиться этой страницей