ВІТАЮ УСІХ З ВЕЛИКОДНЕМ!!! Розповім Вам, шановні форумчани, як я фарбую яйця. Нам знадобляться: яйця, оцет, луски цибулі, ватні тампони, напальчники (можна використати перчатки, ще кажуть що можна і презервативи). Порядок дій: 1 Ставимо варитися цибулиння (луски цибулі). Варимо годину-дві. Раджу використати стару каструлю, яку Вам не шкода, так як вона зафарбується... У мене щороку використовується одна і та ж, виділена спеціально для цієї цілі. 2 Спочатку змочуємо ватні тампони оцетом і протераємо яйця. Це робиться для того, щоб прибрати жири зі скорлупи - фарба буде лягати краще! 3 Поки сохнуть яйця від оцету, то напальчники потрібно нарізати на кружечки. 4 Берем яйця і одягаємо на них кружечки довільно - ідеї можно взяти з фото 5 Зануруємо в каструлю яйця і варимо 10 хв. 6 Дістаєм фарбовані і опускаєм в холодну воду, щоб остигли. 7 Знімаємо резиночки. Все - крашанки готові!!! Якщо у кого будуть якісь питання з приводу процесу, чи бажання уточнити щось - питайте! Обов'язково усім відповім!
Luna, а я еще смотрела как можно красить яйца и обварачивать их галстуками, так хотела сделать такое, но муж не носит их, жаль... в любом случае, с вашим способом можно тоже поэкспериментировать, обожаю эксперименты :D если у вас еще есть интересные работы - выкладывайте https://novakvartira.com.ua/forum/threads/517/ будем обмениваться идеями
Да тоже знаю такой способ, но так делаю каждый год. Это уже как традиция. В прошлом году было много интересных вариантов. В этом не получились эксперименты - напальчники не очень попались, почему-то много полопали. Раньше выход брака был гораздо меньше. Поэтому пришлось резать резиновую перчатку, чтобы хоть как-то спасти ситуацию. Из самоделок еще иногда глиной балуюсь каменной или керамической...
а я красила с помощью чулка, - брала листочек с любого растения, туго завязывала капроновым чулком и в краситель... потом снимаешь чулок и листочек, трафарет смотриться оригинально!!! P.S. у меня дома такая же тарелочка как у вас на фото:D