ЖК "Пражский квартал" Петропавловская Борщаговка

Тема в разделе "Домашний форум ЖК Пражский квартал", создана пользователем Deastroy, 10 мар 2012.

1. AlexanderSan

AlexanderSan Well-Known Member

Соседи, давайте не будем пускать в подъезды с домофонами странных личностей? Не раз наблюдал, когда "стремные" пацанчики околачиваются возле подъезда, а потом кто-то выходит из него, и они заходят внутрь!

Елена+Олег, sander09, MIK и ещё 1-му нравится это.
  2. олег103

олег103 Active Member

Согласен на все 100---не нужно быть равнодушным---не лениться спрашивать кто и куда идет--не пропускать в подъезд посторонних----а еще надо больше общаться соседям- знать надо соседей-если кто-то говорит что идет в гости к Александру в кв такую-то, то зная соседей можно это и проверить-позвонить на мобилу---

Елена+Олег, sander09, MIK и 2 другим нравится это.
  3. Alexander1991

Alexander1991 Member

Я навідався до охорони, переговорив зі співробітником. от один із результатів розмови:
    Вони не міліція, тому мають набагато обмежені права, тобто, якщо у дворі буде сидіти в якійсь будці чоловік і охорона підійде до нього, та попросить документи, він може їм ввічливо відмовити. Максимум, що може зробити охорона - викликати міліцію. Та й те навряд чи, оскільки якщо чоловік веде себе адекватно, то не має підстав для його затримання. Якщо ж охоронці будуть бачити, як він лізе через огорожу, вони точно викличуть міліцію, і затримають до прибуття міліції. Ну і в результаті причина затримання буде указана в протоколі, і усе буде законно. Насправді охорона і її режим будуть набагато "ліберальніші".
    Тобто ввічливих людей так просто спиняти не можна. Та й тих хто заходить на територію, вони офіційно не мають права перевіряти документи, але якщо ти неадекватний чи п'яний, чи в балаклаві/з монтіровкою/в чорних рукавичках, тобто "підозрілий" тип - в охорони таке право з'являється.
    Це я дізнався з розмови "по душам" із охоронцем. Він мене попросив прийти завтра зранку і знову задати ці питання їх директору, так як сам він не настільки розбирається у всіх юридичних питаннях.
    В кого є які питання до директора, може дати їх мені - я завтра їх передам.

MIK и Alive нравится это.
  4. Alexander1991

Alexander1991 Member

Сходив я до директора фірми
    Коротко по режиму роботи охорони:
    Той режим роботи як працює охорона зараз і являється тим "закритим" режимом, в майбутньому додадуться закриті хвіртки. От і все. Ключі видаються людям, які підписали договір, в кількості 2 шт безкоштовно, а решту потрібно купити за 17 грн. Хто не підпише договір, не отримає безкоштовно ключі, але може купити їх за 17 грн також. Власникам автотранспорту теж можуть запропонувати ключ, але за попереднім замовленням в охорони (їм треба скласти спочатку список, кому треба ключі, а тоді зроблять замовлення). Вартість ключа в районі 300 грн. Не можу сказати точно, чи цей ключ видається безкоштовно особам, заключившим договір, якось ця деталь висковзнула з діалогу.
    Документи охорона має право перевіряти лише у осіб, які якимось чином порушують порядок. А якщо коротше, то те як охорона працює зараз, так вона буде і далі працювати, їхні повноваження чітко визначені відпочатку.
    Спеціально заради людей, які не хочуть, щоб на наших ігрових майданчиках не грали чужі діти, задав відповідне питання директору. Він відповів, що так як їх не можливо відрізнити, то навряд чи, але тих, хто порушують порядок, ламають інвентар, просто наркомани якісь, охорона виведе.
    Обшукувати машини без підстави теж ніхто не буде.

Мушу додати, що з директором спілкуватися важко, відповідає "завуальовано", неоднозначно. Наприклад, він не сказав таки, скільки охоронців усього задіяно, лише сказав, що на зміні четверо, при чому в майбутньому ця цифра зросте (знову ж таки не уточнив на скільки). На питання, скільки триває зміна одного охоронця, він мені дещо грубо відповів: "Я маю право на "комерційну таємницю", чому ви задаєте такі питання, на які я маю витрачати свій робочий час". Хоча знати таку інформацію ми маємо право (охоронець зміна якого триває 24 години значно гірше працює під кінець, ніж той, у кого на добу 14 робочих годин. До того ж, можна подивитися як часто охоронці змінюються - це не такий секрет). Можливо він це не сказав, тому що фактичні часи роботи охорони і офіційні якось відрізняються, тож мають місце "мутки" із працевлаштуванням персоналу і їх зарплатнею - таке іноді практикують, хоча це лише моя здогадка, заснована на припущеннях.

Поки я спілкувався з директором, до нього підійшли жителі зі скаргою, що якійсь мешканці відкрито розпивали горілку на лавочці перед будинком, а охорона нічого не бачила і не робила. Директор їм відповів, що людей не вистачає усе контролювати (хоча п'ють горілку зазвичай, протягом тривалого часу і охорона мала б це побачити), а громадяни самі повинні дзвонити і повідомляти про такі ситуації. А в разі, якщо договір не укладений (якраз ці особи і не укладали), тож їх скарги охоронна фірма не приймає.

Склалося враження, що фірма взагалі не має бажання якось рекламувати свої послуги, не має взаємодії з населенням. Відсутня інформація про те, кого вони затримували, чи проводили роз'яснювальну роботу з громадянами. Також охоронці не повинні очікувати, що сусіди будуть доносити одне на одного, бо через пів року фірма може покинути комплекс, а мешканці будуть воювати один з одним.

Взагалі ця охоронна фірма може й не погана, але, на мою думку, щось в ній є таке, що не викликає довіри.

Последнее редактирование: 19 июн 2015
    MERA, Lamelka, ANTONIO и 10 другим нравится это.
  5. GOI

GOI Active Member

Насчет охраны. Недавно ездили в гости в Петровский квартал. Заезд только по пропуску или с хозяином квартиры. Огорожена вся!!! территория, а это гораздо больше, чем наш комплекс. Оплата - около 50 грн, приходит все в платежке. Мне очень понравилось - посторонний не попадет в комплекс.

Это с ветки ЖК "Щасливый"

6. yashka

yashka Active Member

Интересно, а что будет с охраной, если большинство просто купит ключи без подписания договора?

7. Alive

Alive Well-Known Member

Будут доить тех, кто договор заключил.
    Ваш кеп.

8. Alexander1991

Alexander1991 Member

Охорона буде працювати так як і зараз, навіть калітки не зачинить. Охорона точно не зникне, оскільки гроші на утримання нинішньої кількості охоронців виділялися й раніше. Але їх точно вже не стане більше і на камери розраховувати не варто (хоча по словам директора камер уже закуплено на 100 000 грн, але їх не будуть ставити, поки не заключать якусь частину договорів)

9. олег103

олег103 Active Member

10. MIK

MIK Well-Known Member

11. Alive

Alive Well-Known Member

С официального сайта Киевоблгаза.
    Ваш кеп!
    Зы. Как хорошо что я даже первого договора не заключил пока :)

ЗЗЫ. Позвонил в Киевобгаз по контактному номеру. Мне продиктовали номер лицевого счета, который чудесным образом совпал с тем, который привязан к Портмоне. Поэтому никаких телодвижений от меня не требуется, можно продолжать платить через портмоне без изменений.

Последнее редактирование модератором: 30 июн 2015
    Elena25 и nevalentin0 нравится это.
  12. MIK

MIK Well-Known Member

Приват-24 пока не знает такого получателя. Я лично уведомление о разрыве предыдущего Договора не получал. И пока не получу- буду платить по старым реквизитам.

Последнее редактирование модератором: 30 июн 2015
    Jenia2015 нравится это.
  13. MERA

MERA Well-Known Member

Вот мы спорили на страницах 956-957 - наша земля под домами или нет.
    А в том же договоре с охраной, который предлагается к подписанию, черным-по-белому - "под охраной вся территория комплекса, огражденная забором, кроме земли возле пер. Софиевского, 15, которая в частной собственности". А это земля не где-то далеко от дома, а по сути придомовая территория.

Adelaida нравится это.
  14. Jenia2015

Jenia2015 Member

у 15 дома сзади ворота которые закрываются и вооруженая охрана своя ... )))

15. MERA

MERA Well-Known Member

Тогда можно таким образом кусок придомовой территории оттяпать у любого дома в комплексе... И сказать , "шо так і було".
    А в будке возле этой "закрытой" парковки 15-го дома сейчас сидит охранник из той компании, которая будет нам предоставлять охранные услуги. Вооружен он разве что суровым взглядом и возможностью влиять на открытие-закрытие шлагбаума.

16. Aquariuzz

Aquariuzz Active Member

Что там слышно по тарифу жкх для 14го дома?

sander09 и Alive нравится это.
  17. sander09

sander09 Well-Known Member

Ответ получил. Как по мне фигня. Куча цифр и ни о чем. В пятницу пойду на прием к директору ЖЕКа. Также звонили из сельрады, что у юриста ответ. Но пока нет времени. Надеюсь в пятницу попаду. Желающие почитать, могу сделать копии. Сканы вывешивать не буду. Могу копии по парадным разложить.

18. Alive

Alive Well-Known Member

Заметил что Артвеб цинично снял с моего счета 2 абонплаты в этом месяце а сейчас подло не берет трубку. Це зрада.

Вот мои оплаты за год:
    27.05 я пополнил счет и на нем стало 284 грн. 31.05 они сняли 130грн по тарифу. В истории платежей честно пишут что остаток = 154.
    Oplata.jpg

А на самом, сцуко, деле на счету только 24грн. 130 исчезло в непонятом направлении:
    status.jpg

19. yashka

yashka Active Member

Ой, мама, и у меня так же - в истории платежей все красиво, а на главной нет (

20. Elena25

Elena25 Well-Known Member

Бачила скан. Перше, що мені кидається в очі - це вартість дератизації - 1 грн/кв.м для площі 2628, 5 кв.м. Я так розумію вони у загальну площу включили і магазинчики, перукарні та інше.

Друге, ЖЕК (Вінничук) бідкається, що споживання за електричну енергію фактично перевищило планові показники. Однак планові показники на той момент розраховувалися для компактних люмінісцентних ламп, а при заміні ламп - використовували лампи розжарювання

Последнее редактирование модератором: 2 июл 2015
    sander09 и Alive нравится это.

Поделиться этой страницей