Будинок 1 Г

Тема в разделе "ЖК Европейське місто", создана пользователем Svt, 29 сен 2014.

1. Dest

Dest Active Member

Ну я с прорабом еду, по практике меняют окна если что то не так. В любом случае нужно все замечания писать

2. Kiene

Kiene Member

Мы когда были прошлый раз в квартире заметили, что на выступах, отделяющих лоджию от кухни, довольно сильно покрошилась штукатурка на углах. Были видны металлические уголки. Я так понимаю, что подобный дефект тоже можно указать в акте и потребовать от застройщика исправить?

3. kenzukko

kenzukko Active Member

Kiene, в принципі, будь-які недоліки, які Ви помітите, можете писати. проте будьте готові через два тижні почути щось на кшталт того, що це чорнова штукатурка (цікаво, звідки цей термін взагалі взявся), і Ви повинні дороблювати все, чого Вам хочеться, самі. ще, наприклад, у мене виявилося вже під час ремонту, що в багатьох місцях штукатурка всередині порожня і просто повідпадала, або ж нанесена товщиною 1-2 міліметри, ледь прикриваючи цеглу і проводку.
    ну і про її рівність я вже неодноразово писав.

4. Айтишники

Айтишники Well-Known Member

Из опыта дома В: смотрите чтобы на окнах трещины не были и на подоконниках дырок и трещин, чтобы все ручки на окнах были и чтобы дыр не было, наличие батарей и котла (в вашем случае я так понимаю он включен должен быть). Вариант типо у меня штукатурка потрескалась и вот видите бульки в ней, не катит, штукатурка так себе, все равно обновлять будете, а вот исправлять не будут. И как поступали с нашего дома, люди просто отказывались подписывать пока проблемы не устранили, а подписывать и писать свои претензии мало роли играет.

5. masterkad

masterkad Active Member

І що Ви з штукатуркою робили? Поверх старої ще наложували шар чи потовще шар шпаклевки ложили?

6. kenzukko

kenzukko Active Member

masterkad, де не критично - поверх старт і фініш. де сильно потріскана чи відпадала - перетирали, деякі кути і стіни вирівнювали під маяки (особливо де кухонні меблі), ванну кімнату вирівнювали під маяки всю.

7. Айтишники

все верно kenzukko сказал! Хотя в нашем случае мы решили просто сделать все заново, так как мы все равно меняем всю проводку.

8. masterkad

masterkad Active Member

Перетирали це значить збивали стару в тій обл. де потріскалась і накладали нову? У ванній збивали всю стару і заново штукатурили?

Я не розумію "нахрена" тоді штукарить стіни і робить стяжку забудовник якщо все через жо...(для реклами???)?!? Тоді логічно було б давати можливість відмовитися від цих робіт і робити скидку на м2!!! А так треба час і кошти щоб збити стару і поштукатурить заново!

kenzukko и gamelin нравится это.
  9. Айтишники

Не будьте так критичны. Например у нас ровно положили, но есть бульки (кстати у соседа нет булек, так что все от строителей зависело), изменять ее будем только по той причине, что будем разводку специфичную делать под себя. К стяжке, кстати, вообще нареканий нет. Ну а по поводу скидки за м2, то отказаться и можно было до штукатурки и стяжки, некоторые так и делали или подать свои проекты, да вон как оказалось даже перепланирование можно было утвердить)
    Кстати говоря скидка не большая. А есть люди которые наоборот хотят быстрее въехать, им нужна она и стяжка и штукатурка хоть какая-то, каждого же желания не просчитаешь, так что хорошо что она есть, вон многие заехали быстрее благодаря этому.

Evgenika нравится это.
  10. masterkad

masterkad Active Member

Було б добре якби я дізнався про це раніше(якість штукатурки і можливість відмовитися від неї), можна було б зробити з самого початку якісно! А яка скидка була за м2 при відмові Ви не в курсі?

11. Айтишники

Увы нет. Просто когда наш знакомый покупал в доме Г, его предупреждали, но так как ему было принципиально наличие стяжки то он и не спросил о цене. А мы вообще покупали, когда уже все сделано было, так что нам и не предлагали.

12. gamelin

gamelin Well-Known Member

шо сказать, стяжка жуткая, как у вас? у меня с дырками (глубокими), трещинами и буграми? Что делать? Я пока ключи не брала, замок поломан. Поеду менять.. ((( Но черт возьми, как на неровную стяжку теперь что-то класть? Что делать? Подскажите?

13. kenzukko

kenzukko Active Member

gamelin, masterkad, питань багато, відповідей мало.
    штукатурку у мене повністю ніхто не збивав. це і час, і зайві витрати.
    електрику перероблювали повністю. не знаю, як у кого, у мене пропайки в розподільчих коробках практично не було, поскручували аби як, тому довелося їх виймати і перепаювати + додавали точки під потреби. тому в потрібних місцях стіни штробилися, потім замазувалися.

де штукатурка лишилася і не відпала сама собою від простукування - там поверху клали старт і фініш, де шматками повідпадала - там стартом затирали. де було багато тріщин, то вони якось там його роздовбували і перетирали. сильно потрісканих місць було може 5 чи 6 на всю квартиру. я за процесом аж так щодня не стежив, але казали, що якість дуже нерівномірна. де можна було - лишили, де не можна було - переробляли і доробляли. біля вхідних дверей штукатурки майже не було. коли електрик там монтував щиток, вона вся посипалася.
    у ванній кімнаті частина штукатурки відпала сама, коли штробили стіни для електрики. решту не знімали, а просто рівняли під маяки, бо була трапеція, і на плитці це було б дуже критично видно. скільки накидали зверху не скажу, але висихало навіть при додатковому обігріві досить довго.

стяжка кривенька в першу чергу від стіни до стіни, тобто нахилена. для ламінату це не так критично, але для меблів трохи не комільфо. правда, сказали, що рівнятимуть меблі ніжками, того перепад не критичний. у мене вирівнювати саму стяжку часу вже не було, та й враховуючи висоту стель... словом, знаючі люди кажуть, що через 10-15 років ця стяжка перетвориться в пісок, тоді й ламінат здохне - отоді й мінятиму вже стяжку.

взагалі з рівністю у всіх будівельників трохи трабли. мої майстри казали, що на ідеальні кути та ідеально рівні стіни розраховувати не доводиться. або все перероблювати наново під маяки і кути, що займає купу часу і бабла, або просто забити.

зараз на стінах пофарбовані шпалери. як не ходити з рівнем і не перевіряти, то візуально все здається відносно рівним, і навіть кути, які в переважній більшості вгорі кімнати завалені. дійсно, шпалери роблять дива.

в ще, після ремонту все стало не так трагічно. хоча дьогтю в бочці меду виявилося значно більше, ніж одна ложка. дуже маю надію, що надалі неприємних сюрпризів буде менше.

masterkad и gamelin нравится это.
  14. gamelin

спасибо за подробный ответ, 10-15 лет, хаха! ) утешительный прогноз. а дырки в стяжке чем заделывали? у меня в коридоре от сапога дырища ))) и трещины по углам есть. Кстати, ау, сосед с пятого этажа справа, есть такой? У нас с тобой гипсокартонная перегородка вместо одной из стен, будем общаться азбукой морзе )

15. Pe4kin

Pe4kin Member

gamelin,
    Перегородка межквартирная из гипса? :) Круто, точно из гипса?

16. kenzukko

kenzukko Active Member

gamelin,
    я теж сумніваюся, що 10-15 витримає, принаймні мало би. побачимо. може я стільки не витримаю))
    ну "сапог" - це має забудовник усувати 100%, бо це суттєвий дефект. хоча гіпотетично можна те місце залити самовирівнювальною сумішшю. тріщин у мене було по всій стяжці повно, особливо на лоджіях —павутина. про стяжку в ванній мовчу взагалі. з причини неможливості довести щось представникам забудовника довелося миритися з тим, що є.

а хіба можна робити міжквартирні перегородки з гіпсокартону? це вже заявочка на серйозний скандал...

gamelin нравится это.
  17. gamelin

именно из него. остальные твердые и глухие.

я бы с соседом встретилась может удастся что-то придумать. сосед, найдись.

вообще у кого распашонка, зайдите и простучите коридор по бокам. вообще эта стена отличается на вид, по ней сразу видно что бумага с какой-то сеткой. сосед из квартиры 185, http://prntscr.com/5ugkwl вот эта стена. ну и по подобию у кого такая планировка, обратите внимание, может вам будет не очень тихо спаться ((

Последнее редактирование: 19 янв 2015
  18. m13

m13 Active Member

все заметили установленный кондиционер на 4м этаже? и л чудо, прям таки куда была направлена камера) думаю, вы правы - была замена оборудования... сильный ветер ))). а, еще до нас в нашей квартире помимо пустой бутылки из под водки и пачки чипсов, поселилась маленькая гостья - мишь )

gamelin нравится это.
  19. gamelin

и у нас водка была! ))) но я радусь что на четвертом ремонт ) -1 источник шума) эээй соседии за картонной стеной! лучше давайте сейчас начнем)))

kenzukko нравится это.
  20. Dest

Dest Active Member

Только мне не звонили?)by-by-by

Поделиться этой страницей