Как оформить право собственности на квартиру

Тема в разделе "О рынке недвижимости", создана пользователем Sashko, 18 апр 2013.

  1. Sashko

    Sashko Well-Known Member

    Що потрібно для оформлення права власності? (на прикладі Києво-Святошинського району)

    1. Коли получили оригінал договору і ще пару папірців від забудовника, берем ще свій паспорт і довідку про Індифікаційний код. Робимо копії всього і йдемо з ними в БТІ (біля Околиці) замовляти тех. паспорт на квартиру. Точного списку, що там треба немає. Вони самі не знають. Перебирають кучку і вибирають те, що їм сподобається. На місці дають ще кусь заяву оплатити і квитанцію в банк.
    2. Чекаєм заявлений срок. СМС обіцяне може і не прийти. Ми самі зайшли через два тижні після граничного строку і забрали готовий тех. паспорт. Дають ще одну квитанцію на оплату. Туди краще йти зранку. Ввечері вони моужть раніше повтікати з роботи і не буде кому видати документи.
    3. Готовимо список документів згідно переліку в файлі "документы_госрегистратор", що знаходиться в прикріпленому архіві.
    4. Треба оплатити дві квитанції. Копіїї квитанцій з останніми дісними реквізитами в прикріпленому файлі. Реквізити можуть мінятись. Ми чуть не оплатили на вже недійсні. в мережі найшов такий вот форум - там вроді людина викладає новини по нашому району - можна звірятись з ними.

    5. В прикріпленому файлі зразок заяви. можна заповнити наперед - швидше буде на місці.
    6.А тепер саме цікаве. Треба попасти в реєстраційну службу Києво-Святошинського району, що знаходиться на вул. Ярослава Мудрого 1а в Петропавлівській-Борщагівці. На даний момент прийом документів - Пн. Вт., Ср., Пт - до обіду - з 9 до 13.00. в середу з 9,30.
    7. Чергу там займають з півночі - часу ночі. Складається список. Ми в 4 ранку були 25-ми. Можна приїхати записатись і поїхати додому досипати. Або взяти на себе функцію охоронця списку і сидіти з ним на місці.
    8. Перед відкриттям виходить працівник Реєстратора і робить перекличку по списку. Кого немає - викреслюють зі списку.
    Чергу ділять на тих в кого питання по землі, і кого по квартирам чи будинкам. В середині чергу стаються кожна в свій кабінет чи кабінеті.
    9. Чекаєм своєї черги. Уточнюєм в приймаючого всі питання, які є по заповненню заяви. Здаєм документи. Вам кажуть, що через 14 робочих днів буде готово.

    10. Видача документів проходить в тіж прийомні дні. Тільки після обіду. до 15.30. Кажуть, що теж є список, але він менший і все проходить швидше. Теж по списку. Приїхавши десь 13,45 ми були 35 в списку. Документи отримали десь в 15,20. НЕ знаю, що з тим, хто після 15,30, але ніби обіцяли прийняти всіх.


    Державна реєстраційна служба України розпочала надання консультацій за допомогою skype та телефонного зв’язку.

    Кожен громадянин може поставити запитання, що стосуються державної реєстрації прав на нерухоме майно та отримати кваліфіковану відповідь фахівців відомства.
    Консультації надаються з понеділка до п’ятниці з 9.00 до 18.00.
    Отримати консультацію можна, здійснивши голосовий дзвінок за номером (044) 517 65 15 або надіславши голосове чи текстове повідомлення абоненту скайп drsu.online.

    UPD 31/07/13/ З 1 серпня 2013 року мешканці Київської області зможуть записатися на прийом до відділів державної реєстрації актів цивільного стану та відділів державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційних служб Головного управління юстиції у Київській області через Інтернет.

    Такою послугою зможуть скористатися мешканці, які звертатимуться до Білоцерківського, Бориспільського, Броварського, Васильківського, Обухівського міськрайонних та Вишгородського і Києво-Святошинського районних управлінь юстиції Київської області.

    Запис на прийом здійснюватиметься через веб-сайт реєстраційної служби Головного управління юстиції у Київській області http://rs-kyivobljust.gov.ua/index.php/z5
     

    Вложения:

    jeyme, Ilnytska M, smile_in_heart и 9 другим нравится это.
  2. Roman_new

    Roman_new Member

    Это какой-то капец!!! Во всех регистрационных службах очередь занимают с часу ночи или только в Киево-Святошинском?
     
  3. Sashko

    Sashko Well-Known Member

    Думаю що всюди займають чим по раньше. ТАка специфіка роботи держ. органів в нашій країні.
     
  4. Roman_new

    Roman_new Member

    Sashko, спасибо за информацию!
     
  5. SunGirl

    SunGirl Well-Known Member

    Sashko, пункт 7 немного изменился :). В 00:00-01:00 я была уже 9й!!! Люди занимают очереди с 20:00 предыдущего дня. Кто-то один хранит список и караулит всю ночь, за это его пускают первым.

    Уважаемые форумчане, сегодня 22.05.13 в Держреестрi Киево-Святошинского района не было света, поэтому список за 22.05.13 переносится на 24.05.13. Определен порядок дежурств, чтобы сохранить данный список. Сегодня на 10.00, записей на оформление земли было 72, на оформление квартиры 42. Поэтому, если кто-то решил ехать оформляться в пятницу 22.05.13 - не спешите, и не тратьте зря время.
     
    Sashko нравится это.
  6. Sashko

    Sashko Well-Known Member

    SunGirl, дякую. Добавив в основний пост.
     
  7. SunGirl

    SunGirl Well-Known Member

    Спасибо. И еще добавьте, что перекличка проходит с 08.00 до 09.00 в любое время, как представитель держреестра приедет или решит это сделать.

    P.S. Сегодня планировали перекликать в 8.40, но света не было, представитель держреестра предложил до 9.30 подождать, потом вывесил информацию о том, что принимать до обеда не будут:(
     
  8. Roman_new

    Roman_new Member

    Я все больше и больше поражаюсь нашим госструктурам! Это же какой-то бред! Слов нет.... одни эмоции...
     
  9. Sashko

    Sashko Well-Known Member

    А ви йдіть пару черг постійте. Той слова появляться. питання тільки Які?
     
  10. SunGirl

    SunGirl Well-Known Member

    Хочу сказать еще одно "ЗА", в сторону нашего застройщика. Потому что мы покупаем квартиры посредством купли-продажи у физ.лица. В данном случае нет проблем с подготовкой документов, было бы желание все внимательно подготовить по списку и оплатить.
    В очереди стояли люди, которые оформляют документы дома по Боголюбова,23 (!!!), (да, есть такой дом, и мы его видим через поле на окраине Вишневого:) Это не ул. Машиностроителей, этот дом, как оказалось относится к нашему селу тоже). Так там им надо копии списков инвесторов, документы о получении адреса, и еще куча доп.бумаг. Так что нам можно сказать повезло.
     
    Татьяна1971 и Sashko нравится это.
  11. sFiFt

    sFiFt Member

    Кто когда был там в последний раз? Ситуация с очередями все такая же, или улучшилась?
     
  12. Sashko

    Sashko Well-Known Member

    Наврдячи там щось помінялось. Хіба що люди у відпустки в текли.
     
  13. sFiFt

    sFiFt Member

    Я на это и надеюсь=), но все-равно пойду сегодня пораньше очередь занимать, потом отпишусь о результате.
     
  14. sFiFt

    sFiFt Member

    И еще один такой вопрос: для чего вообще нужна эта регистрация? Я смогу приписаться без нее?
     
  15. Sashko

    Sashko Well-Known Member

    Без неї у вас немає законного права власності.
     
  16. sFiFt

    sFiFt Member

    Был сегодня в регистрационной службе и могу посоветовать следующее (следует отметить, что все советы действительны на сегодняшний день, так как ситуация может измениться):

    Очередь лучше всего занимать первым, т.е. самому заводить список. Для этого прийти нужно где-то в часов 19:00-20:00. После 20:00 начинает наплывать народ и вы с легкостью сможете передать "эстафету" (список) другому человеку. Самый большой наплыв людей начинается после полуночи, они и решают вопрос о том, кто будет дежурить ночью.

    Ну а дальше, как уже сообщалось - перекличка и т.д. и т.п.

    Многие были отправлены сотрудниками реестрационной службы из-за проблем, связанных с неправильным оформлением документов, либо их отсутствием, поэтому уточню два нюанса, касающиеся этого вопроса:

    1. Копия договора купли-продажи должна быть оформлена нотариально;
    2. Должны быть копии всех страниц техпаспорта, даже заглавной ( я этого не знал=) );


    Еще один важный момент! С завтрашнего дня, а точнее с 17.07.13, будет действовать общий список на регистрацию как имущества так и земли (напомню, раньше люди записывались отдельно на регистрацию земли и отдельно на регистрацию имущества).

    P.S. Заявления и квитанции можно купить у охранника.
     
  17. Sashko

    Sashko Well-Known Member

    Ми коли були - то список був один. При перекличці питали по якому питанню і ділили на дві черги.
     
  18. sFiFt

    sFiFt Member

    Лист один, списки два, тобто дві черги, так було до сьогоднішнього дня. Тепер черга одна, вже ділити не будуть.
     
  19. Yuriy G

    Yuriy G Member

    +1 к тому, что лучше вечером (21-22.00) подъехать и записаться, будете в первой десятке, а ночью нормально поспите. Приезжать в 3 часа ночи, быть при этом 20-30-каким то и при этом нормально не отдохнуть - как по мне схема не очень. Хотя почти половина, кто не ищет легких путей, идет по ней.
    Еще один важный момент, у кого рассрочка. После последнего платежа, застройщик даст вам нотариальное заявления от продавца, что сумма по договору закрыта полностью и у продавца нет к вам претензий. Это заявление фактически, приложение к договору. При подачи документов на регистрацию права собственности нужны оригинал и его нотариально заверенная копия.
     
  20. Sashko

    Sashko Well-Known Member

    Yuriy G, а з нас не взяли цю заяву. навіть не питали - може не дочитались.
    ав 2-3 ночі багато приїжджає, бо з району багато людей і не всім виходить ввечері і зранку два рази приїхати. простіше зранку добратись і довше в черці почекати. хотя були й такі, що прихйшли в 8 ранку, стали просто собі і чекали, а коли почав хтось за список питати- то кілька хвилин доказували, що тут жива черга і вон в ній перші.
     

Поделиться этой страницей